szerző:
hvg.hu

A Formula E jelenlegi szervezőgárdája azt tervezi, hogy indítanak egy olyan bajnokságot is, amelynek helyszínei a világ extrém területein lennének.

Az alig néhány éve indult Formula E-bajnokság szépen fejlődik, és a körülötte lévő menedzsment is innovatív módon közelít az autósportokhoz.

A jövő szezontól megújul az alap bajnokság is, a 100 százalékig elektromos autók teljesen újak lesznek, sokkal több aerodinamikai fejlesztést engedve a csapatoknak, mindamellett, hogy megszűnik az autócsere féltávnál, amelyet korábban az akkumulátorok kapacitása miatt kellett beiktatni.

Ugyanakkor a szervezőknek vannak más terveik is: egy olyan bajnokság létrehozásába fognak, amelyen 4x4-es hajtású elektromos autók mennének, a világ legextrémebb terepviszonyai között – írja az Autosport.

Alejandro Agag, a Formula E promótere és a McLaren-sportigazgatója, Gil de Ferran azt eszelték ki, hogy többek közt a Himalája hegyein, vagy az Északi-sarkkörnél lennének futamok. A kocsik vélhetően valamiféle SUV-k lennének, persze elektromos hajtással. A bajnokság a tervek szerint 2020-tól indulna.

Az üzleti lehetőséget abban látják, hogy egy ilyen megmérettetésen inkább olyan karosszériával mennének az autó, mint az utcai modellek, szemben a pályaversenyek formula autóival.

Sírjunk vagy nevessünk? Meglestük a jövőt, a hangtalan Formula E-t

Hiába jelentek meg a rendőrök a Hős utcában, a drog maradt. Mellette ott a bizonytalanság. Ide szervezett alkotótábort a helyi gyerekeknek egy civil közösség. Riport biofűvel és gyerekmosollyal, kitöréssel és színezővel.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!