szerző:
hvg.hu

Összesen öt darab készül belőle, és az ára 150 ezer font lesz darabonként.

Afzal Khan egy ismert autótuniggal foglalkozó brit, – akinek még tévésorozata is volt a munkáiról, – most egy hagyományos londoni fekete taxit alakított át.

A munka apropója, hogy a The London Taxi Company búcsúzik egyik korábbi típusától a TX4-es modelltől, mert egy ideje már csak plug-in taxikat lehet forgalomba helyezni Londonban, amelyeket ráadásul egy kínai cég, a Geely szállít.

©
©

A leköszönő szériából a Khan Design csinált egy luxuskivitelű darabot, amolyan Rolls-Royce stílusban, a motortérben a 2.5 literes dízelt is kicsit megerősítették, de lényeg úgyis az optikai átalakítás.

©
©

A hűtőrácsra egyedi címke került, a festés nem csak fekete lehet, mint a hivatalos szín, hanem akár két tónusban is rendelhető. Igaz, a taxi-üzemmódhoz szükséges felszerelések nagyrésze kikerült a kocsikból, de lett helyette a csillagos égboltot imitáló kárpit, fullos bőrülések gyémántvarrással és még számtalan elegáns apróság.

Az öt autóból egyébként hármat már el is adtak. Egyet elárvereznek jótékony célra, az utolsó példányt pedig 54 millió forintos áron kínálják eladásra – aki esetleg úgy gondolja.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!