szerző:
hvg.hu

Hamarosan jön a spanyolok legnagyobb szabadidő-autója, amely a szokásoknak megfelelően egy földrajzi helyről, a katalán város Tarragona régi, római elnevezéséről kapta nevét.

Alig két hét múlva debütál a spanyol márka legnagyobb szabadidő-autója a Tarraco, amely betagozódik a kisméretű Arona, a kompakt Ateca után a sorba.

©

Az alábbi képeken és videón már elkezdik promotálni a kocsit, amelyen láthatók a fontos részletek, mint a LED-es világítás és a hétüléses kialakítás.

A kocsi valóban méretes lesz, a csomagtere például 760 literes alapból, amellyel kicsit többet nyújt saját konszernjének vetélytársainál a Skoda Kodiaq-nál, amely 720 litert kínál, illetve a Tiguan Allspace, 745 literénél is. Ha mind a három üléssor használatban van, akkor csak 270 liter marad a csomagoknak, ami azért még mindig tisztességes érték.

Érdekessége még az újdonságnak a Rollover Assist nevű rendszer, amely automatikusan oldja az ajtózárakat, lekapcsolja a motort, és hívja a mentőket, ha kocsi felborulna.

©

A Tarracót egyébként tényleg terepre is szánják, mert a gyári anyag szerint 70 százalékos lejtőn is elboldogul, illetve 85 százalékos oldaldőlésű rézsűn is át tud haladni a jármű.

A motorháztető alatt a VW-konszern jól ismert benzines és dízel erőforrásai rejtőznek majd, amelyek hatsebességes kézi, illetve hétsebességes DSG automataváltóval lesznek párosíthatók. A későbbiekben várhatóan hibrid, plugin hibrid, illetve akár tisztán elektromos hajtáslánccal is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!