szerző:
hvg.hu

Nem is egy szimulátor, hanem egy szimulátorkomplexum valójában.

Az önvezetés az egyik legfontosabb fejlesztési projektje most az autógyártóknak, és aki nem akar lemaradni, hatalmas összegeket kénytelen költeni rá. Egy prémium márka esetében az igény még fokozottabban igaz, ha lehet elsőként, és ha lehet, az egyik legjobb rendszerrel jöjjenek ki.

A müncheni cég ezért egy 100 millió eurós beruházás révén 2020-ra felépít egy olyan tesztközpontot, amely szinte tökéletesen leképezi virtuálisan az utcai környezetet. A BMW Driving Simulation Center 11 400 négyzetméteres területű lesz, és 14 szimulátor fog benne működni, amelyet 157 fős személyzet szolgál ki.

©

A leglátványosabb elemei az úgynevezett nagy dinamikájú és nagy pontosságú szimulátorok, amelyek a nehézségi erőket, illetve a környezetet képezik le tökéletesen. Az egyik ilyen kabin több mint 400 négyzetméteres alapterületen tud majd mozogni, benne olyan élethű környezeti képpel, amivel teljesen valóságosnak tűnik minden, akár egy városi, vagy főúton lévő körforgalomról legyen szó.

Milyen BMW-k készülhetnek majd Debrecenben?

„Négy ember halálát okozó közlekedési baleset" - évek óta ennyi utal az áldozatokra a Rezesova-ügyről szóló hírekben. A szlovák milliomosnő múlt heti kiszabadulása óta az elhunytak családja először vállalta, hogy válaszol a hvg.hu kérdéseire a büntetőeljárásról.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!