szerző:
hvg.hu

Nem is kisebb név, mint a Zagato-műhely jegyezte a terméket. Most eladó egy példány belőle.

A Sotheby’s aukciós ház hamarosan árverésre bocsát egy Zagato Zele nevű járművet, amelyből összesen nagyjából 500 darab készült anno.

A Zagato nem éppen az ilyesmiről híres, egyedi autói, amelyeket vagy saját néven, vagy mondjuk az Aston Martinnak tervezett millió dolláros tételek egy-egy árverésen.

©
©

A Zele, mint látható, inkább egy kis uzsonnásdoboz, amely elektromos, ami még inkább meglepő, hogy 1973-as keltezésű. A kocsi alapját egyébként egy Fiat 500-as és a Fiat 124-es adja, üvegszálas kasznija van és egy Magnetti Marelli elektromotorja, amivel akár 40-nel is tud menni. 12 voltos akkumulátorok hajtották, és ha azok merültek, akkor gyorsan cserélni lehetett azokat. Egyszerű, de a maga korában végül is vállalható koncepció volt.

©
©
©
©
©
©
©
©

Meglátjuk az aukción ténylegesen mennyire értékelik majd a kisautót, de nagyjából 10 ezer font körüli árat remélnek érte.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!