szerző:
hvg.hu

A Mitsubishi sofőre sem az időjárási körülményekre, sem a közlekedési szabályokra nem volt tekintettel, meg is lett az eredménye.

Sokszro elhangzott már, hogy az esős, vizes aszfalton nem szabad úgy közlekedni, mintha száraz időben autóznánk, mégis van olyan sofőr, akihez nem jutott el az üzenet. Ők azok, akik fittyet hányva az időjárási körülményekre, ugyanúgy hajtanak, mintha minden a legnagyobb rendben lenne, pedig ez a viselkedés ön- és közveszélyes is. Ezúttal kisebb csoda, hogy "csak" a balesetet előidéző sofőr látta kárát a vakmerőségének.

Az alábbi videót egy tajvani autós fedélzeti kamerája rögzítette néhány napja, és jól látszik, komoly eső zúdult korábban az úttestre – sőt, még a felvétel készítésének pillanatában is esett. Ennek ellenére a kocsit egy kék Mitsubishi kezde el előzni, annak ellenére, hogy ezt több ok miatt sem lett volna szabad megtennie.

Egyrészt a sofőr dupla záróvonalon át kezdett manőverbe, szemből pedig érkezett egy másik jármű is. Emellett az aszfalton komoly tócsákban állt a víz, végül pedig ez okozta a sofőr "vesztét".

A sofőr a szemből érkező autós miatt gyorsan be akarta fejezni a manővert a Mitsubishivel, ez azonban nem jött össze neki: az autó felúszott a vízen, irányíthatatlanná vált, végül pedig letarolta az úttest szélén lévő műanyag terelőket.

Azt nem tudni, a sofőr megsérült-e, és ha igen, mennyire. Az viszont óriási szerencse, hogy nem repült át az autó az úttest túloldalára, az ott dolgozó munkások közé.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!