szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Ferrari új vezérigazgatója Louis Camilleri a cég éves közgyűlésén nagy meglepetéssel szolgált. Megnevezte az első Ferrari szabadidő-autót, amelyet a cég 2022-ben fog bemutatni Purosangue néven.

Az elnevezés természetesen egy lófajtára utál, méghozzá az angol telivérek olasz nyelven való elnevezésére. Az autó középmotoros architektúrára épül akárcsak jó néhány Ferrari a jövőben.

Feltehetően hibrid hajtást kap, akárcsak a jövő Ferrarijainak 60 százaléka a hírek szerint, és egy nagyon új felfüggesztési rendszert is kidolgoznak hozzá.

Arra lehet számítani, hogy a jelenlegi V8-as turbókorszak is inkább a V6-os hibridek felé megy el az olasz sportautógyártónál is.

©

A maranellói márkánál az új modellel kapcsolatban kényesen kerültek a szabadidő-autó elnevezést, inkább a FUV (Ferrari Utility Vehicle-t) használták helyette.

Egyéb más változások is lesznek a palettán: 2019-től kezdve a Ferrari 15 új modellel jelentkezik majd, amelyek négy családra oszlanak – Sport, GT, Special Series és Icona.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!