szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Akár tetszik, akár nem a Ferrari is készít egy SUV-t, engedve a piaci nyomásnak, amely olyan jövedelmezőséget biztosíthat, hogy marad erőforrás remélhetőleg más izgalmas modellekre is.

Egyre drágább és extrább járműveket követlenek a gazdagok, különösen azokon a piacokon, ahol egyszerre van jelen a nagyon sok pénz és a részben fejletlen infrastruktúra, mint Kína és Oroszország, ahol hiába akar egy Ferrarit valaki, nem tudja használni az utak állapota miatt. Amióta van Lamborghini, Bentley vagy a Porsche szabadidő-autó, megoldódott a nagyzolás és a közlekedés problémája.

A Ferrari is megnevezte az első szabadidő-autóját, amelyet 2022-ben fog bemutatni Purosangue néven. Az elnevezés természetesen egy lófajtára utal, méghozzá az angol telivérek olasz nyelven való elnevezésére. Feltehetően hibrid hajtást kap, akárcsak a jövő Ferrarijainak 60 százaléka, és egy nagyon új felfüggesztési rendszert is kidolgoznak hozzá. A maranellói márkánál az új modellel kapcsolatban kényesen kerültek a szabadidő-autó elnevezést, inkább a FUV (Ferrari Utility Vehicle-t) használták helyette.

Mindenesetre már látni néhány ötletet, hogyan nézhet vagy nézhetne ki a modell. Két irányzat van, az egyik az, amely teljesen szabadon minden nyilvánvaló hasonlóság nélkül a meglévő Ferrari-modellekkel alkot. Ilyen Giorgi Tedoradze terve is, amely egy önálló a jelenleg vonaltól független formaterv apró fényszórókkal, a lökhárító alsó részén lévő nappali fényszórókkal, egy nagy ráccsal, melyet komoly légbeömlők vesznek körül és összességében elég agresszív dizájnt adnak ki. A Ferrarin kívül persze senki sem tudja, hogy hogyan fog kinézni a Purosangue, de ez egy szép próbálkozás.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem lépre csalással operál majd a hálapénztilalmat ellenőrző osztály

Nem lépre csalással operál majd a hálapénztilalmat ellenőrző osztály

Itt a teljesen megújult Mercedes C-osztály

Itt a teljesen megújult Mercedes C-osztály

Maruzsa Zoltán: Jókai nem lehet vita tárgya

Maruzsa Zoltán: Jókai nem lehet vita tárgya