szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A miskolci ügyészség vádat emelt három férfi ellen, akik üzletszerűen loptak felniket és abroncsokat, itthon és Ausztriában egyaránt.

A vádlottak 2016. november elejétől 2018. május végéig Miskolc területén rendszeresen loptak könnyűfém felniket, illetőleg acél keréktárcsákat gumiabroncsokkal együtt. Jellemzően úgy, hogy azokat a gépjárművekről szakszerűen leszerelték.

Egyikük a helyszínt figyelte, míg ketten az utcán parkoló autókról levették a kerekeket, előfordult, hogy mind a négyet. Történt olyan eset is, hogy egy autószalon udvarán parkoló, értékesítésre váró autóról is leszerelték a négy darab könnyűfém felnit, a rajta lévő gumiabroncsokkal együtt.

Egy utcán parkoló tehergépjármű ablakát is betörték, amiből rádiós magnót, LED-izzókat, pendrive eszközt és kisebb értéktárgyakat vittek el. Egy Miskolc területén lévő garázst is feltörtek, ahonnan elektromos eszközöket és szerszámokat, valamint ruhadarabokat vittek el.

Az autószalon esetében milliós összegű volt a kár. Ez azonban az autókerekek lefoglalásával és visszaadásával megtérült.

A vádlottak Miskolcon kívül Ausztriában is „dolgoztak”. Scharding településen egy cég telephelyén lévő épület ajtaját felfeszítették, és onnan százas nagyságrendben loptak el gumiabroncsokat, valamint alufelniket is elvittek – közel 8 millió forint értékben.

A három férfi ellen az ügyészség börtönbüntetést, továbbá vagyonelkobzást indítványozott.

(A cikk címképe illusztráció, nem az esettel kapcsolatos.)

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megváltoztatnák a Szegedi Tudományegyetem nevét

Megváltoztatnák a Szegedi Tudományegyetem nevét

Titkolózva mozgatják a Városliget fáit, a főváros sem tudja, honnan hová ültetik át őket

Titkolózva mozgatják a Városliget fáit, a főváros sem tudja, honnan hová ültetik át őket

Háborúban már leváltották volna a Színművészeti kancellár-ezredesét

Háborúban már leváltották volna a Színművészeti kancellár-ezredesét