szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Tesla legnagyobb üzemének működése most nem életbevágó fontosságú.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

A kaliforniai hatóság Almeda megyei részlege szerint a Tesla üzeme nem létfontosságú vállalkozás, ezért be kell zárnia a fremonti gyárnak, hiszen azon a területen van, amelyet vesztegzár alá vontak, ott pedig csak például benzinkutak maradhatnak nyitva.

A cég csak azokat az alaptevekénységeit láthatja el, ami a bérek kifizetéséhez, a készletek és az üzem biztonságának érdekében történnek.

Musk korábban annyit kommunikált a dolgozók felé, hogy aki betegnek érzi magát, annak nem kell bejönnie, ám továbbra is működnie kellene a 10 ezer dolgozót foglalkoztató gyárnak, ahol többek közt a legújabb modeljük a Model Y készül. Megismételte azt is, hogy úgy látja a pánik sokkal nagyobb, mint maga a vírusjárvány.

A Tesla részvényeinek ára több mint 55 százalékot zuhant, miután február 4-én tetőzött 968,99 dollárral. A társaság részvényei kedden 430,20 dolláron zártak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!