szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Aki most jól tanul, a tanév végét követően környezettudatos gokartokban mérheti össze a vezetési tudását a társaival.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Mostanság minden kisgyermekes otthonban szinte csak úgy repkednek a napi leckét felsoroló e-mailek és egymást érik a tanulók online oktatási órái. A koronavírus következtében a távoktatás napok alatt sokkal többet fejlődött Magyarországon, mint előtte hosszú évek alatt, az új feladatok azonban komoly kihívások elé állítják a gyerekeket, a szülőket és a tanárokat is.

Az iskolások sok helyen annyi leckét kapnak, hogy reggeltől estig tanulnak, a szülőknek pedig gondoskodniuk kell arról, hogy a kezdeti lelkesedés a későbbiekben se lankadjon. Ebben nyújthat némi segítséget egy most indult solymári kezdeményezés, amelynek lényege, hogy az otthoni karanténban jól teljesítő tanulók a tanév végén ajándék gokartozásban vehetnek részt.

A helyi iskolába járóknak annyi a dolguk, hogy kitartóan jól tanuljanak. A felajánlás értelmében az elektromos gokartozásban azok vehetnek majd részt, akik év végéig a legtöbbet javítanak a félévi bizonyítványukon. A szervezők azokra is gondoltak, akik félévkor kitűnőek voltak és már nem tudnak javítani a teljesítményükön, ezenkívül pedig azok az iskolások is gokartozást nyerhetnek, akik nem annyira a bizonyítványukra, hanem inkább a verstudásukra büszkék.

A Solymári Római Katolikus Egyházközség által nyáron megrendezendő gokartozáson a négykerekűek teljesítménye szabályozható lesz, így minden gyerek megtalálhatja majd a számára legbiztonságosabb és legnagyobb örömet okozó sebességet. Az első három helyezett érmet fog kapni.

Mivel a gokartokba 125 centiméternél magasabbak, illetve 8 évnél idősebbek ülhetnek csak be, az ennél kisebb tanulók közül a jól teljesítők trambulinpark-belépőt nyerhetnek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!