szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ötvennégy éves orosz-izraeli állampolgár Abramovics mindig is rajongott a gigantikus luxushajókért.

Az Angliában élő üzletember talán a legismertebb orosz milliárdos, aki a Chelsea futballklub tulajdonosa idestova két évtizede és jelenleg a világ 134. leggazdagabb embere.

Sosem élt kifejezetten visszafogottan, rajongója a hatalmas luxusjachtoknak: a 2005-ben épült hajója, az Eclipse korábban a világ legnagyobb és legdrágább ilyen járműve volt. A 160 méteres óriást 15 év után lecseréli: lassan el is készül Solaris néven, Brémában, a Lloyd Werft hajóépítő cégnél az új monstruma.

Érdekesség, hogy az új hajója kisebb, mint az Eclipse volt: ez "csak" 140 méteres, amivel még mindig megajachtnak számít természetesen. A hírek szerint az orosz oligarcha 430 millió fontot – 179 milliárd forintot - költ el az építésre, amelynek jelentős része a luxusfelszereltség kiépítésére megy el.

A Solarisba olyan motorokat építenek, amellyel a világ legerősebb jachtjaként akár 33 km/h-s sebességgel is tud majd haladni, ami páratlan az ilyen méretű járművek esetében.

Nyolc fedélzeti szintet kap, 48 kabint és 36 vendéget tud fogadni teljes kényelemben. A teljes személyzete 60 főből áll majd. A luxushajón két helikopterleszálló-hely, moziterem, wellness-részleg és úszómedence is helyet kapott.

A Solaris a hírek szerint már idén tavasszal vagy legkésőbb nyárra teljesen elkészül, hogy amint a szezon kezdődik, Abramovics és kísérete kihajózhasson.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az indiai koronavírus-mutáns Angliában is terjed, de még nem tudni, mennyire veszélyes

Az indiai koronavírus-mutáns Angliában is terjed, de még nem tudni, mennyire veszélyes

Hivatalos: jön az új Downton Abbey-film

Hivatalos: jön az új Downton Abbey-film

Magyarországi támogatásból mentik meg a tacsi református templom mennyezetét

Magyarországi támogatásból mentik meg a tacsi református templom mennyezetét