szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nyár közepétől újraindul az elektromos autók vásárlását segítő pályázat, amit összevonva a nagycsaládos kedvezménnyel már komoly megtakarítást lehet összehozni.

Hivatalosan 2020. június 14-étől újra lehet majd vásárlási támogatást igényelni elektromos autók beszerzéséhez. A mostani kiírás, amelyet az IFKA honlapján tettek közzé, tartalmaz néhány újdonságot is.

A korábbi pályázatban – amelyet egyébként másfél nap alatt lekötöttek –, 11 millió forintos összeghatárú autókig volt igénybe vehető a 2,5 milliós maximális támogatás. A jelenlegi pályázati rendszerben a dráguló autók miatt 12 millióra emelték a támogatott autók körét. E felett, a 15 milliós határig 1,5 millió forint igényelhető.

Azonban a 7 vagy több személyes autók esetében belépett egy komoly lehetőség: az ilyen autókra a 14 milliós árhatárig kérhető a 2,5 millió forintos támogatás. Ha ezt valaki összevonja az egyébként 2,5 millió forintos nagycsaládos támogatással, akár 5 millió forinttal is olcsóbban veheti meg az autóját, mint annak a listaára.

Támogatás egyébként még a 17 millió forintos hét vagy több személyes elektromos autókra is jár, igaz itt már csak 1,5 millió forint, de összevonva a nagycsaládos kedvezménnyel ez is 4 milliót jelenthet.

©

A támogatási keret 3 milliárd forint, amelyre három szakaszban lehet pályázni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!