#Örményország

MTI Világ

Baku destabilizálni próbál a Safarov-üggyel Jereván szerint

Az örmény katona budapesti meggyilkolása miatt elítélt Ramil Safarov azeri tiszt kegyelemben részesítésének célja, hogy Azerbajdzsán destabilizálja a karabahi tárgyalási folyamatot – jelentette ki kedden Jerevánban Edvard Nalbandján örmény külügyminiszter újságírók előtt a News Armenia szerint.

MTI Itthon

Az MTA reméli, hogy kibékülnek az örmény tudósokkal

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) reméli, hogy az örmény akadémia döntése a kapcsolatok felfüggesztéséről rövid időre szól, és tudományos együttműködésüket mihamarabb "a korábbi baráti szellemben" folytathatják - közölte az MTA titkársága kedden.

hvg.hu Itthon

Gyurcsány levelet írt az örmény elnöknek

Levélben fejezte ki szolidaritását Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök Szerzs Szargszján örmény elnöknek, akit arról is tájékoztatott, hogy Magyarországon sokan nem értenek egyet a kormány döntésével a kiadatásról.

Tóta W. Árpád w.hvg.hu

Tóta W.: Dubajozás Bakuban

Idén januárban meglehetős tömeg vonult végig Budapest belvárosán azzal a céllal, hogy megmutassa a világnak: nem leszünk gyarmat. A szervezett aktivistákon és a rajongókon kívül bizonyára ott masírozott rengeteg jó szándékú, naiv magyar. Ma ők is felismerhetik, hová vezetett a nagy fene szuverenitás, és hogyan lehet pénzt szerezni, ha az IMF-é büdös.

MTI Világ

Az EU aggódik a kegyelmet kapott azeri baltás gyilkos miatt

Önmérsékletre szólította fel Azerbajdzsánt és Örményországot Catherine Ashton, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője, valamint Stefan Füle EU-biztos, akik egyúttal aggodalmuknak adtak hangot amiatt, hogy elnöki kegyelmet kapott az örmény tiszttársa meggyilkolásáért életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt Ramil Safarov azeri katonatiszt.

Kósa András Itthon

Safarov kiadásából nehéz jól kijönni

Teljesen figyelmen kívül hagyta Azerbajdzsán a magyar szempontokat Ramil Safarov kiadatásának kezelésével, érdemes lenne parlamenti szinten tisztázni, folyt-e ezzel kapcsolatos előzetes tervezés a kormányban – mondta a hvg.hu-nak Kende Tamás nemzetközi jogász. Ramil Safarov egykori jogi képviselője szerint a magyar félnek konkrét garanciákat kellett volna kérnie Bakutól, nagy hiba, hogy ez nem történt meg.

hvg.hu Világ

Miféle háborúba avatkozott Magyarország?

Hivatalosan ma sincs vége annak a háborúnak, amit Örményország és Azerbajdzsán vívott a kilencvenes évek elején a szakadár Hegyi-Karabah hovatartozásáért. Az akkor megvert, súlyos veszteségeket szenvedett azeriek máig revansra készülnek, békére nincs sok esély.

MTI/hvg.hu Világ

Nem csitul a hackerháború Örményország és Azerbajdzsán között

Titkosítják az azeri diplomaták és politikusok mozgásáról szóló információkat, az indoklás szerint Szerzs Szargszján örmény elnök Azerbajdzsánnal szembeni agresszív kirohanása és a helyzet kiélezésére irányuló törekvések miatt - közölte hétfőn a bakui külügyminisztérium. Közben a hackerháború is durvult Azerbajdzsán és Örményország között.

MTI Itthon

Mesterházy a parlamenttel kéretne bocsánatot az örményektől

Tucatnyi kérdésre vár választ Orbán Viktortól az MSZP vezetője az azeri baltás gyilkos kiadatásáról, köztük arra, hogy szóba került-e közte és az azeri elnök között a Magyarországon életfogytiglanra ítélt Ramil Safarov átszállítása, illetve hogy ígért-e bármilyen ellenszolgáltatást Azerbajdzsán.

MTI Világ

Budapest és Baku mutyiján akadt ki Moszkva

Az azeri és a magyar hatóságok a régióbeli feszültségek csökkentését célzó nemzetközi erőfeszítésekkel szemben álló döntést hoztak az örmény katonatársát meggyilkoló Ramil Safarov ügyében – közölte hétfőn az orosz külügyminisztérium.

MTI Világ

Egy válasz arra, miért szakítottak Magyarországgal az örmények

Deák András Oroszország-szakértő szerint alapvetően a karabahi konfliktus határozza meg az örmény-azeri viszonyt, sőt ez a két ország belpolitikájában is rendkívüli jelentőségű. A szakértő úgy gondolja, azzal, hogy Örményország bejelentette, megszakítja diplomáciai kapcsolatait Magyarországgal, azt akarja elérni, hogy Ramil Sahib Safarov kiadatásának ügye napirenden maradjon.

sabater Nyüzsi

Amit a minisztériumban nem tudnak: Azerbajdzsán a nemzetközi jognak megfelelően adott kegyelmet

Van bája annak, ha a kormány saját bőrén tapasztalja meg, miért problémás kirúgni minden olvasni tudó szakértőt a minisztériumokból – például azért, mert nem jutnak el egy nemzetközi jogi egyezmény tizenkettedik paragrafusáig. Ami feketén-fehéren leírja, hogy Azerbajdzsán a nemzetközi jog tökéletes tiszteletben tartásával adhatott kegyelmet Ramil Safarov baltás gyilkosnak.

hvg.hu Itthon

VV: Magyarországot meg sem kell vásárolniuk az azerieknek

Magyarországnak fizetni sem kell, már a pénz ígéretéért is mindenre hajlandóak vagyunk, ahogyan a kínai pénz reményében is vegzáltuk a tibetieket, mégis hoppon maradtunk – írja az azeri baltás gyilkos körüli diplomáciai botrányról a Véleményvezér blog.

MTI Itthon

Szijjártó: "túl élénk a fantáziája" egyeseknek

A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára szerint Magyarországnak nincs félnivalója az azeri kiadatás ügye kapcsán, mert egy nemzetközi egyezménynek megfelelően jártak el; Szijjártó Péter erről hétfőn beszélt az M1 Ma reggel című műsorában.

MTI Világ

Azeri kiadatás: Jereván válaszlépéseket tehet a nemzetközi porondon is

Örményország a nemzetközi porondon további lépéseket tehet válaszként arra, hogy Magyarország kiadta Ramil Safarovot Azerbajdzsánnak – mondta szombati sajtóértekezletén Jerevánban Larisza Alaverdján, Örményország ombudsmanja, a Jogi Önkény Ellen elnevezésű civil szervezet vezetője.

MTI Világ

Lövöldöztek az azeri határon

Az azeri média szerint szombatra virradóra tüzet nyitottak örmény fegyveresek az azeri hadseregre, de sérülés nem történt.

1
6 7 8 9 10 11 12
Lendületes visszapattanásra számít az Airbnb

Lendületes visszapattanásra számít az Airbnb

A WhatsApp szerint nem érdemes más üzenetküldőt használni

A WhatsApp szerint nem érdemes más üzenetküldőt használni

Olivia Colman elképesztően tud örülni mások sikerének – és a saját vereségének

Olivia Colman elképesztően tud örülni mások sikerének – és a saját vereségének

A francia védettségi igazolványnál a PCR-teszt is számít

A francia védettségi igazolványnál a PCR-teszt is számít

Már csak a magyarok 5 százaléka nem használt soha bankkártyát

Már csak a magyarok 5 százaléka nem használt soha bankkártyát

A Cherokee indiánok szerint éppen ideje, hogy a Jeep márka terepjárójáról lekerüljön a nevük

A Cherokee indiánok szerint éppen ideje, hogy a Jeep márka terepjárójáról lekerüljön a nevük

Matolcsy: Veszít, aki csak az 1 százalék, sőt a 0,1 százalék érdekét nézi

Matolcsy: Veszít, aki csak az 1 százalék, sőt a 0,1 százalék érdekét nézi

A Szent Imrében "lekapcsolták a villanyt", máshol egy teljes szakrendelő leállt

A Szent Imrében "lekapcsolták a villanyt", máshol egy teljes szakrendelő leállt

A címlapról ajánljuk