hvg.hu Kult

Élőlánccal tiltakoztak az OSZK körül

200 fős élőlánc tiltakozott az Országos Széchényi Könyvtár körül a könyvtár tervezett költözése ellen, illetve azért, mert a kormány nem akar méltó épületet adni az ország nemzeti könyvtárának.

MTI / hvg.hu Világ

A londoni értéktőzsdéhez ragasztották magukat környezetvédő aktivisták

A Londoni Értéktőzsde (LSE) bejáratát torlaszolták el csütörtökön a Londonban hosszú ideje folyamatosan tiltakozó környezetvédelmi aktivisták. A csoport bejelentette, hogy a demonstrációsorozat utolsó napján a londoni City pénzügyi központjában igyekszik minél nagyobb felfordulást okozni.

hvg.hu Itthon

Többszörös élőlánccal vették körbe az MTA-t, miközben bent a Palkovics-tervről döntenek

Élőláncba hívta kedden délutánra a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) sorsáért aggódókat az intézmény dolgozóiból alakult Akadémiai Dolgozók Fóruma, végül többszörös élőlánccal vették körbe az épületet. A tüntetéssel egyidőben ült össze az MTA Elnöksége is, hogy eldöntsék, mit reagáljanak a kormány lépéseire. Lovász László, az MTA elnöke egy petíciót vett át a tüntetőktől, amelyben a kutatóhálózat egyben tartása melletti kiállást kérték tőle.

hvg.hu Itthon

Kolozsváron flashmobbal állnak ki az MTA mellett

A budapesti élőlánccal és az Akadémia elnökségi ülésével egy időben állnak ki Kolozsváron is az MTA mellett. Szegeden egész napos szolidaritási akciót hirdettek, a lila színnel fejezik ki a kiállást az MTA mellett.

hvg.hu Itthon

Pert nyert a TASZ, mehet az élőlánc a parlament köré kedden

Miután a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) segítségével pert nyert, a szervezők megtarthatják az élőláncos tüntetést a parlament alakuló ülésének napján, kedden a Kossuth téren. A rendőrség előzőleg betiltotta a megmozdulást - derül ki a TASZ Facebook-oldalán látható videóból.

MTI / hvg.hu Vállalkozás

Nagyot vonatoztak az esztergomi autógyárban – fotók

Élőláncban, egymás vállát fogva tettek meg több mint száz métert szombaton az esztergomi Suzuki-gyár dolgozói két, erre a célra felállított kapu között az üzem közelében található lovasligetben, hogy megalkossák Magyarország leghosszabb "embervonatát". Úgy tudjuk, a rekordkísérlet sikeres volt: az új csúcs 1040 fő, amit az itthoni rekordszövetség elnöke hitelesített.

hvg.hu Itthon

"Vétózzál" és "Ruszkik haza" - Élőlánc volt a CEU-nál, majd dulakodás a Kossuth téren

Dulakodásba fordult kedd este a Parlament előtt a lex-CEU ellen korábban a Közép-európai Egyetemet élőlánccal körbe vevők a Kossuth tér elé vonulók tüntetése. A CEU-nál Áder Jánostól a törvény ellen vétót követelők az Országháznál azt kérték a kaput elálló rendőröktől, hadd tűzhessenek ki az épületre EU-zászlót. Utóbbit végül Kunhalmi Ágnes szocialista képviselő tette meg.

hvg.hu Itthon

Videó: "Emberiesség elleni bűntett" - Gyurcsányék élőlánca a parlament körül

Élőlánccal tiltakozott a DK a ma elfogadott törvény ellen, amely lehetővé teszi a hadsereg esetleges bevetését a menekültekkel szemben. Gyurcsány Ferenc emberiesség elleni bűntett előkészületével vádolta meg Orbán Viktor kormányát. Az eseményen megjelent néhány ellentüntető is, de végül hangos szóváltáson kívül más atrocitás nem történt.

MTI Itthon

Gyurcsányék körbevették a Parlamentet

A tüntetéssel Gyurcsány Ferenc szerint azt akarják megmutatni, létezik egy Magyarország, amelyik érti, hogy "először vagyunk emberek", és csak utána vagyunk magyarok keresztények vagy bármi mások.

hvg.hu Ingatlan

Fotók: Hétgyerekes családot akartak kilakoltatni a X. kerületben

A hajléktalanság megelőzéséért küzdő civilek élőlánccal próbáltak megakadályozni egy kilakoltatást a X. kerületben. A Város Mindenkié aktivistái igyekeztek rábírni a kőbányai önkormányzatot, hogy függessze fel a kilakoltatást, és gondoskodjon a Noszlopy utcai családok megfelelő elhelyezéséről. A végrehajtó azonban nem jelent meg, mert a bíróság egyelőre nem döntött a család korábbi kifpgása ügyében.

1 2 3
Nemzeti összetartozás másként: Rudolf Schuster volt szlovák államfő nótára fakad

Nemzeti összetartozás másként: Rudolf Schuster volt szlovák államfő nótára fakad

Minden este koncert online, a nyárköszöntés jegyében

Minden este koncert online, a nyárköszöntés jegyében

Most megint mindenki a Csernobilról fog beszélni

Most megint mindenki a Csernobilról fog beszélni

Aján állítja: egész életében betartotta a a törvényeket

Aján állítja: egész életében betartotta a a törvényeket

Betiltanák a vasárnapi és ünnepnapi motorozást a németek

Betiltanák a vasárnapi és ünnepnapi motorozást a németek

Lecseréli a 100 forintos érméket az MNB

Lecseréli a 100 forintos érméket az MNB

New York Times: Trump az orbáni úton

New York Times: Trump az orbáni úton

Edzés közben rosszul lett,  meghalt egy 22 éves válogatott birkózó

Edzés közben rosszul lett, meghalt egy 22 éves válogatott birkózó

A címlapról ajánljuk