#Berlusconi

MTI Világ

Még nem döntöttek Berlusconi mentelmi jogáról

A római szenátus mentelmi bizottsága szerdára halasztotta a döntést arról, mikor és milyen feltételekkel bocsátja felsőházi szavazásra az adócsalásért egy év letöltendő börtönre ítélt Silvio Berlusconi volt kormányfő parlamenti mandátumának visszavonását.

MTI Világ

Berlusconi újabb pofont kapott

A milánói másodfokú bíróság szombaton két évre eltiltotta közhivatal viselésétől az adócsalásért elítélt Silvio Berlusconit, a jobbközép Szabadság Népe (PdL) elnökét.

hvg.hu Világ

Berlusconi tényleg közmunkát akar és drogosokhoz mehet

Silvio Berlusconi hivatalosan is kérelmezte, hogy börtön vagy házi őrizet inkább küldjék közmunkára az adócsalási ügye miatt – jelentette a Reuters hírügynökség pénteken bírósági forrásokra hivatkozva. A 77 éves volt olasz miniszterelnököt augusztusban négy év börtönre ítélték, mert a bíróság szerint ő volt az értelmi szerzője a Mediaset nevű cégénél korábban elkövetett adócsalásnak.

MTI Világ

Árulókat keres pártjában Berlusconi

Silvio Berlusconi arra szólította fel pártjának parlamenti tagjait, hogy ne szavazzanak bizalmat Enrico Letta kormányának. A pártvezért ezzel az is felméri, hogy a PdL szenátorai és képviselői közül hányan engedelmeskednek utasításának.

MTI Világ

Reuters: saját párttársai rúghatnak Berlusconiba

Szakításhoz vezethet a jobbközép Szabadság Népe pártban Silvio Berlusconi pártelnök döntése, aki a párt minisztereinek lemondatásával véget vetett a római nagykoalíciós kormánynak. A Szabadság Népe legalább húsz szenátora kész szembefordulni Silvio Berlusconival és bizalmat szavazni az Enrico Letta vezette kormánynak – értesült a Reuters hírügynökség.

MTI Világ

Újabb egérutat nyert Berlusconi

Az olasz felsőház mentelmi bizottságának tagjai kedd éjjel újra elhalasztották a döntést az adócsalás miatt elítélt Silvio Berlusconi szenátori mandátumának visszavonásáról.

MTI Világ

Útlevél nélkül maradt Berlusconi

Alig egy nappal a semmítőszék ítélete után az olasz rendőrség bevonta pénteken Silvio Berlusconi útlevelét, miközben pártja, a Szabadság Népe miniszterei bejelentették: készek távozni a nagykoalíciós kormányból. A párt parlamenti szenátorai és képviselői ugyancsak készek lemondani mandátumukról.

hvg.hu Világ

Négy évet kapott Berlusconi, de nem megy börtönbe

Adócsalásért négy év börtönbüntetést kapott Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök. A harmadfokú bíróság csütörtökön erősítette meg az erről szóló korábbi ítéletet az úgynevezett Mediaset-ügyben, de új ítéletet kell hozni az ügyben, hogy a politikust mennyi időre tiltsák el a közhivatal viselésétől.

MTI Világ

Ma már nem várható ítélet Berlusconi ügyében

Elhúzódhat az olasz semmítőszék döntése a Silvio Berlusconit érintő Mediaset-perben, bár az ítéletet az olasz közvélemény, a sajtó és a politika is nagyon várja. A semmítőszék kedden megkezdte a tárgyalást a Mediaset-perben, amelyben Berlusconit adócsalásért első- és másodfokon négy év börtönre ítélték és öt évre eltiltották a közhivataloktól.

MTI Világ

Berlusconi éjjelente a mennyezetet nézi

Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő inkább börtönbe menne, minthogy közhasznú munkát végeztessenek vele, vagy kedvezményes bánásmódot kapjon, és idős kora miatt házi őrizetben tölthesse le büntetését. Ezt ő mondta a Libero című lapban vasárnap megjelent interjújában, arra utalva, hogy az olasz Semmítőszék kedden tárgyalja fellebbezését a 4 év börtönről szóló az ellene hozott ítélet miatt.

Klopfstein-László Kornél Világ

Sosem bukik meg a populizmus császára?

Rasszista, szexista, adócsaló, és még a maffiával is jóban van, az olaszok mégis imádják. Porszívóügynökből lett Olaszország leggazdagabb üzletembere, aki a második világháború után a leghosszabb ideig volt miniszterelnök. Ráadásul ő írta az AC Milan futballcsapatának indulóját is. Silvio Berlusconi életútja.

MTI Világ

Grillo: vasvillát ragadnak az olaszok, ha Berlusconiék nagykoalícióra lépnek

A kormányalakításról tanácskozott pénteken az olasz 5 Csillag Mozgalom alapítója, Beppe Grillo a civil mozgalom parlamenti tagjaival. Összesen 163 szenátoruk és képviselőjük titkos helyen, a sajtótól távol akart összeülni. Bérelt autóbusszal hagyták el Rómát, de az autókon és motorokon őket követő újságírókat nem sikerült lerázni.

MTI Világ

Berlusconi áthelyeztetné pereit Milánóból

Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő ügyvédei kérelmezték, hogy a politikus ellen Milánóban folyó pereket helyezzék át máshová - közölték pénteken igazságszolgáltatási források.

MTI Világ

Olasz választások: Bersani nem hajlandó nagykoalícióra Berlusconival

Vállalja a felelősséget, amelyet a legtöbb szavazatot elnyerő koalíció vezetőjeként ruháztak rá a parlamenti választásokon az olaszok, de tudatában van annak, hogy a helyzet drámai és kockázatos – mondta Pierluigi Bersani, a Demokrata Párt főtitkára kedden, az olasz választások utáni első sajtótájékoztatóján.

MTI Világ

Ingatlandó: tévévitára hívta Monti Berlusconit

Vitát kavart a választásra készülő Olaszországban Silvio Berlusconi, a jobbközép Szabadság Népe párt elnökének hétvégi javaslata az ingatlanadó visszafizetéséről, melyet egyedül a kommunikációs szakértők tartanak jó választási fogásnak.

1 2 3 4 5 6
Enyhítették a Szigeten drogot áruló hollandok büntetését

Enyhítették a Szigeten drogot áruló hollandok büntetését

Ez a fogkefe rásegít, ha úgy érzékeli, nem mossa rendesen a fogait

Ez a fogkefe rásegít, ha úgy érzékeli, nem mossa rendesen a fogait

Számok bizonyítják: sokkal kevesebb az internetes dezinformáció, mióta Trump nem twitterezhet

Számok bizonyítják: sokkal kevesebb az internetes dezinformáció, mióta Trump nem twitterezhet

Visszahozta a Volkswagen a legőrültebb Polót

Visszahozta a Volkswagen a legőrültebb Polót

Ezreket bocsát el a FedEx Európában

Ezreket bocsát el a FedEx Európában

A szenátus republikánus frakcióvezetője szerint is Trump provokálta ki a Capitolium ostromát

A szenátus republikánus frakcióvezetője szerint is Trump provokálta ki a Capitolium ostromát

A Microsoft végre rászánta magát, hogy kijavítsa a Windows 10 talán legbizarrabb hibáját

A Microsoft végre rászánta magát, hogy kijavítsa a Windows 10 talán legbizarrabb hibáját

Ismét kitört az Etna

Ismét kitört az Etna

A címlapról ajánljuk