MTI Gazdaság

Magyar GDP-rakéta: korrigálniuk kell a londoni elemzőknek

A Capital Economics felzárkózó piacokkal foglalkozó vezető közgazdásza közölte: "túl alacsonynak tűnik" a cég által jelenleg érvényben tartott előrejelzés, amely 2,8 százalékos egész évi magyar GDP-növekedéssel számol az idén.

MTI Gazdaság

Londoni jóslat: sereghajtóvá válik Magyarország 2015-ben

Javultak a közép- és kelet-európai gazdaságok növekedési kilátásai az elmúlt hónapokban, és a térség legtöbb országában várhatóan gyorsul a növekedés a következő negyedévekben, a változatlanul megoldatlan euróövezeti adósságválság azonban továbbra is növekedési kockázatot jelent a régióra – jósolták pénteki előrejelzésükben londoni pénzügyi elemzők.

Gazdaság

Londoni elemzők: 4 százalékig olvadhat a magyar alapkamat

A lassuló magyarországi infláció és a "recesszióval küszködő" gazdaság további jegybanki kamatcsökkentéseket indokol és valószínűsít, de a forintárfolyammal kapcsolatos aggályok elejét veszik a mostaninál agresszívabb monetáris enyhítési lépéseknek – vélik londoni elemzők. Az MNB várható kamatpályájáról eltérőek az előrejelzések: sokak szerint 4 százalékig olvad a kamat, de van aki úgy véli, hogy később emelhetik a mutatót.

hvg.hu Gazdaság

Szinte biztosra veszik, jól járhatnak a devizahitelesek

Magyarországon a legvalószínűbb az, hogy leírják a külföldi devizában felvett lakossági jelzáloghitelek és bizonyos vállalati hitelek egy részét, mégpedig úgy, hogy a veszteség jelentős részét a kormány vállalja.

MTI Gazdaság

Londoni elemzők: szüksége lesz az IMF-hitelre Magyarországnak

Magyarországnak nem elsősorban közfinanszírozási helyzete miatt, hanem az országgal kapcsolatos piaci kockázati érzet javítása végett lenne szüksége új IMF/EU-megállapodásra - vélekedtek a kormány és a Nemzetközi Valutaalap közötti újbóli kapcsolatfelvétel évfordulóján londoni elemzők.

energiainfo.hu/hvg.hu Gazdaság

Konyec vár az orosz olaj-modellre

A nyersolaj exportra épülő orosz gazdasági növekedési modell közel a fenntarthatósága határáig. 2015-ben már az egyensúlyban tartáshoz is legalább 120 dolláros egységár kéne, a londoni prognózis viszont csak 113 dollárról szól.

MTI Gazdaság

Magyaroknak ilyen sötét jövőt még nem jósoltak a Cityben

A közép- és kelet-európai gazdaságok vannak kitéve a legnagyobb mértékben az euróövezeti adósságválságnak, ezért ennek az országcsoportnak a gazdasági kilátásai a leggyengébbek a globális felzárkózó térségen belül - közölték londoni pénzügyi elemzők, akik szerint Magyarországon az idén és jövőre is egész éves recesszió várható. Ez eddig a legborúlátóbb prognózis a magyar GDP-kilátásokkal kapcsolatban a City elemzői közösségén belül.

MTI Gazdaság

Londoni elemzők: Magyarország az egyik legérzékenyebb a térségben

"Hosszú árnyékot vet" az euróövezeti válság a közép-kelet-európai gazdaságok kilátásaira, és a térségen belül Magyarország - a többi nyitott közép-európai gazdasággal együtt - a legérzékenyebbek közé tartozik - állapították meg keddi helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.

MTI Gazdaság

Londoni elemzők: Görögország már idén kieshet az eurózónából

A hétvégi választások után kialakult helyzet azt valószínűsíti, hogy Görögország akár még idén kikerülhet az euróövezetből – vélik londoni elemzők. Hozzátették ugyanakkor: nem teljesen reménytelen, hogy egy esetleges újabb választáson a reformpárti erők újra többséget szereznek Görögországban.

MTI Gazdaság

Londoni elemzők: Románia lehet a példa Magyarországnak

Magyarország elindult az IMF-megállapodás megkötése felé, és ehhez példaként szolgálhat a román IMF-program sikere, amelyről a román jegybank csütörtöki kamatcsökkentése is tanúskodik – így kommentálták Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóját londoni piaci elemzők.

MTI Gazdaság

Capital Economics: Magyarország máris recesszióban lehet

Az elmúlt időszak adatsorai újabb bizonyítékot szolgáltatnak arra, hogy a felzárkózó európai térség "sem fogja épségben megúszni" az euróövezeti vihart, és az előremutató jelzőszámok arra vallanak, hogy Magyarország és Csehország már recesszióban lehet - vélekedtek keddi helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.

MTI Gazdaság

Nulla növekedést vagy recessziót jósolnak Magyarországnak

Az euróövezet várhatóan az egész jövő évet recesszióban tölti, és ennek "sokkját" megsínylik a közép-kelet-európai gazdaságok is - jósolták szerdai helyzetértékeléseikben londoni felzárkózó térségi elemzők. A magyarországi recesszió esélyeiről ugyanakkor megoszlanak a citybeli vélemények: egyes elemzők várakozása szerint lesz némi növekedés, mások ugyanakkor a magyar, sőt a cseh és a román gazdaságban is visszaesést jósolnak.

MTI Gazdaság

Magyarország "időt nyerhet" londoni elemzők szerint

Londoni felzárkózó piaci elemzők szerint csökkenhet Magyarország rövid időn belüli leminősítésének esélye annak a csütörtöki bejelentésnek a hatására, hogy tárgyalások kezdődnek a kormány és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) között egy új típusú együttműködésről.

1 2
Orbán miniszterelnöki rekordot döntött

Orbán miniszterelnöki rekordot döntött

Videó: Tankokkal vontatták vissza a kényszerleszállást végrehajtó repülőt Oroszországban

Videó: Tankokkal vontatták vissza a kényszerleszállást végrehajtó repülőt Oroszországban

Ez történt: rájöttek, mikor fertőz legjobban, aki koronavírusos

Ez történt: rájöttek, mikor fertőz legjobban, aki koronavírusos

Tokió 2020: 1,9 milliárd dollárba kerülhet az olimpia halasztása

Tokió 2020: 1,9 milliárd dollárba kerülhet az olimpia halasztása

Meglódult az elektromosautó-piac Európában

Meglódult az elektromosautó-piac Európában

Amikor a szakítás kihozza belőlünk a démonit

Amikor a szakítás kihozza belőlünk a démonit

Török Gábor már-már miniszterelnök-jelöltnek látja Bajnai Gordont

Török Gábor már-már miniszterelnök-jelöltnek látja Bajnai Gordont

Lemondott Szájer József

Lemondott Szájer József

A címlapról ajánljuk
Még több hír a METRO támogatásával