MTI Plázs

Szalmonella: "aggodalomra nincs ok" az ÁNTSZ szerint

Bár az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) több országot - köztük Magyarországot is - érintő szalmonella okozta megbetegedésekről adott tájékoztatást honlapján, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerint nincs ok aggodalomra.

MTI Plázs

Influenza: országonként eltérő ütemben, de terjed

Egyes országokban eltérő ütemben, de továbbra is növekszik az influenza terjedése Európában - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton a hivatalos Facebook-oldalán.

hvg.hu Plázs

Egy régi betegség fenyegeti Európát

Jó hír, hogy a betegség terén Margyarország pozitív kivétel Európában. Mert miközben számos országban egyre több a kanyarós, itthon egyetlen esetet sem regisztráltak.

hvg.hu Plázs

49 féle fertőző betegséget követnek nyomon

Összesen 49 féle fertőző betegség európai felbukkanását követjük nyomon - foglalta össze Jakab Zsuzsanna, a stockholmi székhelyű Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) igazgatója.

MTI Plázs

Új gyógyszerekre van szükség az ellenálló baktériumok miatt

Kevés a fejlesztés alatt álló olyan gyógyszer, amely hatékonyan vehetné fel a küzdelmet az ellenállóvá vált baktériumokkal szemben, holott azok már most is évente 25 ezer európai halálát okozzák - közölték uniós egészségügyi hatóságok képviselői Stockholmban.


A címlapról ajánljuk