MTI Világ

Magyarország lesz Sarkozy kódneve

Magyarország is szerepet kap a francia elnökválasztás vasárnapi első fordulójának "eredményhirdetésekor": a nyilvánosságra került hírek szerint az internetezők kódszavakkal próbálják majd kijátszani azt a tilalmat, amely az eredmények idő előtti nyilvánosságra hozatalára vonatkozik, és a jelenlegi francia elnököt, Nicolas Sarkozyt - magyar gyökerei miatt - Magyarországnak, a nagy riválist, a szocialista Francois Hollande-ot pedig Hollandiának fogják nevezni.

MTI Világ

Sarkozy ellenfele sem akar török EU-tagságot

Francois Hollande, a május 6-i francia elnökválasztás esélyesének számító szocialista jelölt jelezte: ha megválasztják államfőnek, ötéves mandátuma alatt Törökország nem fog csatlakozni az Európai Unióhoz, de Párizs nem fog vétót emelni a csatlakozási tárgyalások folytatása ellen.

MTI Világ

Sarkozy vezet, mégis kikapna Hollande-tól

Nicolas Sarkozy francia államfő ugyan vezeti az elnökválasztás első fordulójának esélyeiről készült közvélemény-kutatásokat, ám a második fordulóban riválisát, a szocialista Francois Hollande-ot hozzák ki egyértelmű nyertesnek.

MTI Világ

75 százalékos adó jöhet a francia gazdagokra

Francois Hollande, a közelgő francia elnökválasztás legesélyesebb, azonban sokak által ötlettelenséggel vádolt szocialista jelöltje a közelmúltban megdöbbentő tervvel állt elő: 75 százalékos adót vetne ki minden, évi egymillió eurónál többet keresőre.

MTI Világ

Sarkozy és ellenfele távoli rokonok?

A francia elnökválasztás két nagy riválisa, a konzervatív Nicolas Sarkozy és a szocialista Francois Hollande távoli rokonok, miután mindketten Claude Labully-Burtynak, egy, a francia Alpokban a XVII. században élt parasztnak a leszármazottjai - állítja Jean-Louis Beaucarnot, a családfakutatás egyik legjelentősebb francia specialistája a francia politikusok családtörténetéről írt kötetének a héten megjelenő bővített kiadásában.

MTI Világ

Merkel lepattintotta Hollande-ot a szocialisták szerint

A francia szocialisták szerint Angela Merkel német kancellár tényleg jelezte, hogy nem kívánja elnökjelöltjüket, Francois Hollande-ot fogadni, bár ennek nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani. A Spiegel előzőleg azt írta, hogy Merkel már európai vezetőkkel arról állapodott meg, hogy nem fogadják az újonnan elfogadott uniós paktum felülvizsgálatát ígérő francia baloldali elnökjelöltet.

MTI Világ

Cáfolják Merkelék, hogy összebeszéltek Hollande ellen

A berlini kormány cáfolta a Der Spiegel című német hetilap értesülését, amely szerint négy európai uniós konzervatív vezető megállapodott abban: nem fogadják Francois Hollande-ot, a francia szocialisták elnökjelöltjét. A hetilap vasárnap azt írta, hogy Angela Merkel német kancellár Mario Monti olasz és Mariano Rajoy spanyol kormányfővel megegyezett abban: nem fogadják a baloldali francia elnökjelöltet, akinek a közvélemény-kutatások szerint jó esélye van arra, hogy megnyerje a választást Nicolas Sarkozy ellen.

MTI Világ

Sarkozy elbukhatja a választásokat a közvélemény-kutatások szerint

A közvélemény-kutatások szerint a francia elnökjelöltek között az esélyeket tekintve a szocialista jelölt áll az első helyen, míg Sarkozy csak második lenne. A harmadik helyen álló Marine Le Pen, ha kiesne az első választási fordulóban, akkor az állva maradt két riválisa közül egyiknek a támogatását sem javasolná híveinek.

MTI Világ

A szupergazdagok 75 százalékos megadóztatásával kampányol Hollande

Riválisai kereszttűzébe került kedden a két hónap múlva esedékes francia elnökválasztás nagy esélyesének számító baloldali jelölt, Francois Hollande, miután egy előző esti tévéműsorban 75 százalékos jövedelemadó bevezetését javasolta a legjelentősebb adófizetőkre.

MTI Világ

Sarkozy beszólt kihívóinak

"Vicces embernek" tartja és "nincs rossz viszonyban" baloldali riválisával Nicolas Sarkozy francia államfő, de úgy véli, hogy a szocialisták valójában nem Francois Hollande-ot, hanem Dominique Strauss-Kahnt, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezérigazgatóját szerették volna elnökjelöltjüknek.

hvg.hu Világ

Így lisztezték be a francia elnökjelöltet - videó

Igazságtalanság érte – ezt kiabálta az a nő, aki lisztet zúdított egy párizsi kampányrendezvényen Francois Hollande szocialista elnökjelöltre a politikus beszéde közben. A liszt beborította a politikus arcát, haját és szemüvegét, de némi fazonigazítás után folytatta előadását.

MTI Világ

Bemutatta elnöki programját Francois Hollande

A fiatalokra, az oktatásra, a kis-és középvállalkozások helyzetének javítására, illetve egy átfogó pénzügyi reformra koncentráló programot mutatott be csütörtökön Franciaország szocialista elnökjelöltje, Francois Hollande.

MTI Világ

Választási nagygyűlést tartott a francia szocialista elnökjelölt

Megtartotta vasárnap első nagygyűlését a három hónap múlva esedékes francia elnökválasztáson a Nicolas Sarkozy francia államfő legfőbb ellenfelének számító Francois Hollande a Párizs közeli Bourget-ban. A szocialisták jelöltje egyebek mellett - fél évszázaddal a francia-német megbékélés után - egy új francia-német szerződés kidolgozására tett ígéretet.

MTI Világ

Hollande: az EU-megállapodás hiányos, újra kellene tárgyalni

Francois Hollande, a francia ellenzéki szocialisták elnökjelöltje szerint sem a piaci bizalom helyreállítására, sem a középtávú növekedés beindítására nem alkalmas az európai állam- és kormányfők pénteki megállapodása, ezért megválasztása esetén újratárgyalná annak legfontosabb elemeit.

MTI Világ

Francia szocialisták előválasztása: Hollande az élen

Minden valószínűséggel Francois Hollande lesz a jövő évi francia elnökválasztáson Nicolas Sarkozy konzervatív államfő baloldali kihívója, miután a Szocialista Párt (PS) jelöltállító előválasztásán leadott szavazatok mintegy felének feldolgozása után az 57 éves korábbi főtitkár vezet 56,5 százalékkal.

1
9 10 11 12 13 14 15
A félmeztelen kézenállás a legújabb őrület az Instagramon

A félmeztelen kézenállás a legújabb őrület az Instagramon

Vizsgaidőszak a koronavírus idején: történelmet írnak idén az egyetemisták

Vizsgaidőszak a koronavírus idején: történelmet írnak idén az egyetemisták

A fideszes Boldog István mentelmi jogának felfüggesztését kérte Polt Péter

A fideszes Boldog István mentelmi jogának felfüggesztését kérte Polt Péter

Megöltek egy férfit Gödöllőn

Megöltek egy férfit Gödöllőn

Valami változott: vannak, akiknél az Apple már nem ragaszkodik a 30 százalékos sáphoz

Valami változott: vannak, akiknél az Apple már nem ragaszkodik a 30 százalékos sáphoz

Haraszti Miklós: Valójában esélyt ad az ellenzéknek, hogy a parlamenten kívül kerültek

Haraszti Miklós: Valójában esélyt ad az ellenzéknek, hogy a parlamenten kívül kerültek

Unatkozik? Ne vásároljon mosómedvét, van pár más ötletünk is

Unatkozik? Ne vásároljon mosómedvét, van pár más ötletünk is

1,2 millió autó nem készült el a járvány miatt Európában

1,2 millió autó nem készült el a járvány miatt Európában

A címlapról ajánljuk