Cs. B. Itthon

Hogy kerül a rendőrkönyv a CBA-ba?

A CBA is forgalmazza Garamvölgyi László új könyvét, miközben a volt rendőrségi szóvivő éppen egy olyan testületnek a kommunikációs igazgatója, amely a szóban forgó üzletlánccal működik együtt egy bűnmegelőzési programban. A CBA szerint a kettő között nincs összefüggés.

MTI Itthon

Kilencen haltak meg idén egy rejtélyes új dizájnerdrogtól

Kilenc ember halálában játszott szerepet az idén Magyarországon egy olyan új dizájnerdrog, amely az országon kívül csak Hollandiában bukkant fel - mondta Garamvölgyi László, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács szóvivője az MTI-nek annak kapcsán, hogy az Európai Bizottság az új pszichoaktív anyagokkal kapcsolatos rendelet elfogadását tervezi.

MTI Bűnügy

Több tízmillió forintnyi tízezrest és okiratot hamisított egy banda

Lezárta a nyomozást a rendőrség egy nagyszabású pénzhamisítási ügyben; három férfi a gyanú szerint több tízmillió forintnyi hamis tízezrest gyártott, de diplomákat, nyelvvizsga-bizonyítványokat és egyéb okiratokat is készítettek – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője szombaton.

MTI Tech

Elfogták a magyar Anonymous 16 éves vezetőjét

A gyanú szerint egy 16 éves dunaújvárosi fiú és négy, általa személyesen nem ismert társa volt a magát Anonymousnak nevező számítógépes hackercsoport magyarországi tagja - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-nek; a csoport tagjai hatoltak be az Alkotmánybíróság honlapjára, átírták az Alaptörvényt, majd hasonló bűncselekményeket követtek el más portálok, köztüök a Közgép honlapja ellen is; a hackerek szabadlábon védekeznek.

MTI Itthon

Garamvölgyi László: tisztítótűzben erősödik a rendőrség

Szeptembertől megújult vezetéssel és morálisan is megtisztulva dolgozik majd a rendőrség - állítja az ORFK kommunikációs igazgatója, aki tagadta, hogy a közeljövőben leváltanák az országos-, illetve a budapesti rendőrkapitányt. Garamvölgyi László szerint a ceglédihez hasonló konfliktusokban feltűnően gyorsan megjelennek a politikusok, akik aztán a rendőrséget kritizálják.

MTI Bűnügy

Ozora: baj volt a rendőri biztosítással az ORFK szerint

Szakmai hiányosságokat találtak az ozorai fesztivál rendőri biztosításában – mondta Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs igazgatója. A múlt heti rendőrségi akció után rendelt el komplex vizsgálatot az ügyben Hatala József főkapitány.

hvg.hu Itthon

Melegfelvonulás: ismét készül a szélsőjobb

Felhőtlen szórakozásra számítanak a Budapest Pride szervezői a hétvégi melegfelvonuláson. Karsay Dorottya szóvivő azt mondja, nem tartanak támadásoktól, vagy szélsőséges csoportok megjelenésétől, ám két ellentüntetést is bejelentettek a vonulás közelébe. A szervezők egyébként úgy látják, hogy sikerült áttörést elérni a Leszbikus, Meleg, Biszexuáis, Transznemű és Qeer (LMBTQ) közösségek társadalmi elfogadottságában.

MTI Itthon

Garamvölgyi: ne provokáljanak a melegfelvonuláson résztvevők

Több mint kétezer rendőrrel készül a rendőrség a Budapest Pride felvonulás biztosítására, a szombati fővárosi esemény kordonokkal lezárt útvonalon zajlik majd - tudta meg az MTI rendőrségi forrásból csütörtökön. Az esemény idejére több ellendemonstrációt is szerveznek, ezért a rendőrök nemcsak a felvonulást, hanem utána a résztvevők elvonulását is biztosítani fogják.

HavariaPress Itthon

Garamvölgyi: nem rendőr szólt a pénteki razziáról

Cáfolta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője, hogy a rendőrségtől szivárgott ki bizalmas információ a péntek éjszakai, tizenhárom szórakozóhelyen tartott razziáról. Garamvölgyi László szerint az akció nincs összefüggésben a rendőri korrupciós üggyel - olvasható a Magyar Hírlapban.

MTI Itthon

Elsősegélydoboz miatt nem bírságolhatnak a rendőrök

Ideiglenesen felfüggesztette a gépjárművek kötelező felszerelésének számító egészségügyi dobozok ellenőrzését a rendőrség: nem ellenőrzik őket a rendőrök, vagy tekintettel lesznek arra, hogy jelenleg nem kapható kötszer és fertőtlenítő lap. Ennek értelmében büntetést sem szabhatnak ki szabálysértés esetén, de figyelmeztethetik az autósokat - mondta Makula György, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az InfoRádiónak.

hvg.hu Itthon

Fizet a rendőrség, mint a katonatiszt

Több tízezer forintot utal vissza a rendőrség azoknak, akik gyorshajtás miatt kiszabott közigazgatási bírságukat első értesítésre nem, hanem csak az autó forgalomból való kivonásával való fenyegetés hatására fizették be. Ez az összeg azért jár vissza, mert miután a hatóság értesítése süket fülekre talált, az adóhivatal automatikusan levonta az illetőtől a bírság összegét, és a később teljesített fizetéssel végül is duplán bírságolták a gyorsan hajtót, ami jogsértő. Az egyik bírság visszajár.

Csikász Brigitta Itthon

Priuszosok a józsefvárosi Jófiúk "rendfenntartó" csapatában?

Büntetőeljárás alatt álló emberek is lehetnek a VIII. kerületi önkormányzati „rendfenntartó erő”, a Jófiúk csapatában – értesült a hvg.hu. A "Józsefváros közbiztonságára vigyázó" társasággal kapcsolatban úgy tudjuk, vizsgálat is indult. Ezt Garamvölgyi László rendőrségi szóvivő sem cáfolta, de kérdéseinket hivatalos megkeresésben kérte. Később közölték, nem nyilatkoznak sem ők, sem a belügyminisztérium, elégedjünk meg Kocsis Máté józsefvárosi polgármester válaszával.

hvg.hu Történelem

Garamvölgyi: Mátyás királyt felesége mérgezte meg fügével

Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője kutatásai során arra jutott, hogy Mátyás királyt felesége, Aragóniai Beatrix mérgezte meg agyafúrt módon - írja a Blikk. Tíz évvel ezelőtt Garamvölgyi azt állította, József Attila halálának körülményeit sikerült felderítenie.

MTI Itthon

Külön képzik a rendőröket az uzsorások ellen

A rendőrség szerint az uzsora-bűncselekményekkel kapcsolatos törvénymódosítás, ami szerint az egyszeri elkövetés is három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, növelheti a felderítés hatékonyságát, a törvényi szigor kellően visszatartó lehet az elkövetőkkel szemben.

Csikász Brigitta Itthon

Állásajánlat nyugdíjas rendőröknek: állatgondozás, takarítás, kordonállítás

A kormányzat terveit hallva a jelenleg nyugdíjban lévő, 57. életévüket még be nem töltött rendőrök közül többen jelentkeztek munkára. Kérelmeiket azonban elutasították – közölték a hvg.hu-val. Minderről az Országos Rendőr-főkapitányságon nem tudnak, szerintük mindenkinek helye van a testületben. Egy belső irat szerint többek között állatgondozóként, takarítóként, illetve kordonállítóként és -bontóként számítanának rájuk.

1 2
Lehet zero waste a karácsony

Lehet zero waste a karácsony

Világszerte megugrottak az élelmiszerárak

Világszerte megugrottak az élelmiszerárak

Díjat nyertek magyar mikrobiológusok a baktériumból készült festményeikkel

Díjat nyertek magyar mikrobiológusok a baktériumból készült festményeikkel

A Nézőpont Intézet szerint csak minden ötödik magyar elégedett a hazai egészségüggyel

A Nézőpont Intézet szerint csak minden ötödik magyar elégedett a hazai egészségüggyel

Justin Timberlake néhány fotó miatt bocsánatot kért a feleségétől

Justin Timberlake néhány fotó miatt bocsánatot kért a feleségétől

Itt a bejelentés, ami biztosíték is: hamarosan jönnek az olcsóbb 5G-s telefonok

Itt a bejelentés, ami biztosíték is: hamarosan jönnek az olcsóbb 5G-s telefonok

Facebookos adatokra vadászik egy alattomos új vírus

Facebookos adatokra vadászik egy alattomos új vírus

Az FKF sebtében leszerződött Mészáros érdekeltségével, mielőtt Karácsony hivatalba lépett

Az FKF sebtében leszerződött Mészáros érdekeltségével, mielőtt Karácsony hivatalba lépett

Még nem látszik, hogy nagyobb lesz-e az ötéves űrterv lángja, mint a füstje

Még nem látszik, hogy nagyobb lesz-e az ötéves űrterv lángja, mint a füstje

Aggasztó hibát találtak az iOS 13-ban

Aggasztó hibát találtak az iOS 13-ban

Miért kerül az atlétikai stadion helyének bontása 4 milliárd forintba?

Miért kerül az atlétikai stadion helyének bontása 4 milliárd forintba?

A címlapról ajánljuk