hvg.hu Itthon

Csúnyán mellényúlt a Magyar Nemzet a diáktüntetők "leleplezésével"

Lukra futott a Magyar Nemzet a diákaktivisták állítólagos SZDSZ-es kapcsolatait „leleplező” cikkében: a hírlap állítása szerint „diáktüntetők” részt vesznek február 4-én részt a Budai Liberális Klub kerekasztal-beszélgetésén, azonban a hvg.hu-nak a résztvevők között említett diákaktivisták cáfolták, hogy elfogadták volna a Klub meghívását. Az MNO által az SZDSZ-szel összefüggésbe hozott Hallgatói Hálózat szintén elutasította a szervezet meghívását, amelyet szerintük az MNO-nak is tudnia kellett.

hvg.hu Itthon

VV: így győzi le a kormány a hallgatókat

A HÖOK-nak elemi érdeke a tiltakozást a tárgyalóasztalnál megtartani, ahol nincs ott riválisa, így nem is csoda, hogy rögtön bele is mentek egy rossz egyezségbe, melyet a Hallgatói Hálózat és több más szervezet elutasít - írja szerdai blogposztjában a Véleményvezér.

Kovács Áron Itthon

Egy nagy blöffel szerelte le a hallgatókat a kormány

Bár a kormány az első helyen jelentkezők 10-20 százalékának ígér ingyenes helyet a korábban fizetőssé tett 16 szakon, a magas ponthatárok miatt valószínűleg ennél jóval kevesebben tanulhatnak. A miniszteri ponthatárok ugyanis rendre meghaladják a legerősebb intézmények korábbi bejutási küszöbeit. Az állami ösztöndíjas helyek valószínűleg egy-két nagyobb intézményben koncentrálódnak majd, a kisebb főiskoláknak maradnak a fizetős hallgatók.

MTI Itthon

LMP: a kormány csak csillapítani akarja a diákokat

Az LMP szerint az emberi erőforrások minisztere és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) között létrejött hétfői részmegállapodás mutatja, hogy a kabinet az oszd meg és uralkodj politikáját követi.

MTI Itthon

Jobbik: a kormány csődje a megállapodás a HÖOK-kal

A Jobbik szerint az emberi erőforrások minisztere és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) által hétfőn aláírt részmegállapodással a kormány a korábbi döntéseinek a csődjét ismerte el. Erről keddi sajtótájékoztatóján beszélt Dúró Dóra, az ellenzéki párt szóvivője.

MTI Itthon

MSZP: a hallgatók sikere a HÖOK-megállapodás

Az MSZP-s Hiller István szerint a kormány meghátrálása és a hallgatók sikere az a részmegállapodás, amelyet hétfőn írt alá Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK). A szocialista politikus véleménye szerint azonban a jogász- és a közgazdászképzésben, illetve médiaszakon így is csak néhány tucat hallgató tanulhat majd ingyen.

MTI/hvg.hu Itthon

Jön az elitképzés: nagyon sok ponttal lehet csak bejutni a népszerű szakokra

Részmegállapodást írt alá az emberi erőforrások minisztere és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája hétfőn Budapesten. A 16 legnépszerűbb szakra ideiglenes ponthatárokat állapítottak meg: ezek olyan magasak, hogy mindenképpen emelt szintű érettségire, vagy nyelvvizsgára van szükség az elérésükhöz.

hvg.hu Itthon

A HÖOK sem tudja elfogadni a minisztérium tervezetét

A vasárnap este folyamán nyilvánosságra került formában a HÖOK sem tudja elfogadni a minisztérium tervezetét, ezért fontos tartalmi módosításokat kértek. Ezek közé tartozik többek között az is, hogy az egyeztetések minél szélesebb körben történjenek - derül ki a HÖOK Facebook-oldaláról. A hvg.hu birtokába jutott dokumentum szerint a részmegállapodásban legitimálnák, hogy a miniszter csak az általa választott szervezetekkel egyeztet, és azt is elismernék, hogy a hallgatók által követelt hat pontból néhányban már megállapodtak.

hvg.hu Itthon

A HaHa nem kér a kiszivárgott részmegállapodásból

Nem fogadja el a Hallgatói Hálózat az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája között született részmegállapodást, amelyet vasárnap este a hvg.hu ismertetett. A hallgatói szervezet ragaszkodik a korábban megfogalmazott hat ponthoz, és arra kéri a feleket: ne írják alá a megállapodást. Ha nem születik megoldás a 16 szak és a felsőoktatás finanszírozásának kérdésében számon kérhető garanciákkal, folytatódnak az országos tiltakozások.

hvg.hu Itthon

A HÖOK-kal legitimálná Balog a többi szervezet kizárását

Részmegállapodást kötne Balog Zoltán a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnökével hétfőn - derül ki a hvg.hu birtokába került tervezetből. Legitimálnák, hogy a miniszter csak az általa választott szervezetekkel egyeztet, és azt is elismernék, hogy a hallgatók által követelt hat pontból néhányban már megállapodtak.

hvg.hu Itthon

A 16 tandíjas szakon is lesz ingyenes képzés

Lesznek államilag finanszírozott helyek azon a tizenhat szakon is, amelyeken eredetileg csak önköltséges formában lehetett volna tanulni - erről állapodott meg Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája csütörtökön Budapesten.

hvg.hu Itthon

Tüntetni fognak? Fenntartja ultimátumát a Hallgatói Hálózat

Amennyiben a hallgatók hat pontja nem teljesül februárig, tüntetni fognak - ígérte Fatér Ambrus a HaHa képviseletében. Ma este összeül a Felsőoktatási Egyeztető Fórum a Corvinuson. Bár a HÖOK mindenről tájékoztatja őket, a HaHa elfogadhatatlannak tartja, hogy a többi érdekképviseletet a kormány kihagyja az egyeztetésekből.

hvg.hu Itthon

Balog-HÖOK-egyeztetés: a HaHa nem enged az ultimátumból

Elutasítja a Hallgatói Hálózat Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter mai, a HÖOK-kal és pár kiválasztott gazdasági szereplővel tartott egyeztetése utáni nyilatkozatát. A szervezet közölte, csak minden érintett bevonásával fogadja el az egyeztetéseket, és nem engednek a hétfőn megfogalmazott ultimátumból.

hvg.hu Itthon

Változhatnak a röghöz kötés szabályai

A kormány kész tárgyalni a röghöz kötés szabályainak módosításáról, derült ki a szaktárca és a HÖOK vezetőinek egyeztetésén. Az új feltételek áprilisig állhatnak össze. Balog Zoltán miniszert hajlandó módosításokról tárgyalni a 16 tisztán tandíjas szak ügyében is, a Hallgatói Hálózatról azonban hallani sem akar, velük nem egyeztet.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
Beveti a mesterséges intelligenciát a YouTube az egyik hasznos funkciójánál

Beveti a mesterséges intelligenciát a YouTube az egyik hasznos funkciójánál

Dibusz a Juventus elleni vereségről: Ez egy minitragédia

Dibusz a Juventus elleni vereségről: Ez egy minitragédia

Már a sportigazgató mondja: Szoboszlai rövidesen távozhat Salzburgból

Már a sportigazgató mondja: Szoboszlai rövidesen távozhat Salzburgból

A járványról információt nem kapnak, a propagandának nem hisznek, a kórházaktól félnek a vidékiek

A járványról információt nem kapnak, a propagandának nem hisznek, a kórházaktól félnek a vidékiek

Meddig elég még a tárhelyem a Google-nél? Mikortól kell fizessek a fotóim tárolásáért?

Meddig elég még a tárhelyem a Google-nél? Mikortól kell fizessek a fotóim tárolásáért?

Szijjártó: Kikérjük magunknak, hogy Ukrajna kitiltotta a magyar miniszteri biztost

Szijjártó: Kikérjük magunknak, hogy Ukrajna kitiltotta a magyar miniszteri biztost

Kásler Miklós bármelyik vakcinát beadatná magának

Kásler Miklós bármelyik vakcinát beadatná magának

Az állam koncesszióba adná ki az elektronikus BKK-jegyek értékesítését is

Az állam koncesszióba adná ki az elektronikus BKK-jegyek értékesítését is

A címlapról ajánljuk
Még több hír a METRO támogatásával