# HÖOK

MTI Itthon

Október 27-én tüntetnek a hallgatók Budapesten

Október 27-én tartják országos tiltakozó demonstrációjukat a hallgatók a fővárosban – mondta Nagy Dávid, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke. A hallgatók a készülő felsőoktatási törvényben szereplő "bújtatott tandíj és a röghöz kötés" ellen tiltakoznak.

Tossenberger Adél Itthon

Orbánék kormányzati rögtönzésének újabb "vívmánya"

Az új felsőoktatási koncepció helyhez kötné a külföldre készülő diplomásokat, ezért felmerül a kérdés, nem tervez-e hasonlót a minisztérium a Magyarországon maradó pályaelhagyók esetében is. Az oktatási államtitkárságon azt mondják, nincs szó ilyesmiről, a HÖOK szerint az összes röghöz kötő szerződés értelmetlen, az oktatáskutató pedig a végig nem gondolt oktatási kormányzati rögtönzés részeként tekint minderre.

MTI Karrier

Aki más szakdolgozatát adja le, börtönbe is mehet

Az oktatási államtitkárság arra kéri a felsőoktatási intézmények rektorait és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciáját (HÖOK), hogy tájékoztassák a hallgatókat arról: bűncselekményt követ el az, aki sajátjaként nyújt be más által elkészített diplomamunkát, és akár egy évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

InfoRádió Itthon

Utcára vonulhatnak a hallgatók a HÖOK elnöke szerint

Az új felsőoktatási törvény tervezete átláthatatlan elvek mentén megnyirbálja az államilag támogatott keretszámokat, röghöz köti a hallgatókat, és önköltséget, azaz tandíjat vezet be - mondta a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke az InfoRádióban.

MTI Itthon

Az államtitkárság szerint Pokorni csak ötletel a tandíjról

Sem a kormány, sem az oktatási államtitkárság nem gondolkodik tandíjfizetés bevezetésében, a Pokorni Zoltán által elmondott, kétségkívül létező lemorzsolódás ellen az államtitkárság álláspontja szerint a megelőzés a leghatékonyabb módszer - közölte az államtitkárság az MTI kérdésére.

hvg.hu Itthon

A HÖOK a hatástanulmányokat hiányolja a közoktatási reform mellől

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának keddi közleményében az áll: az állami fenntartású intézmények számát csökkenteni célzó változtatástervezetek mögött, nem látják az egyes intézmények teljesítőképességét elemző hatástanulmányokat.

MTI Karrier

HÖOK: hiányoznak a hatástanulmányok

Amennyiben a magyar gazdaság nehéz helyzete indokolttá teszi a felsőoktatás átalakítását is, a HÖOK azt a felsőoktatás minőségét, hatékonyságát és nemzetközi versenyképességét javító változtatásokkal tudja elképzelni.

Kövesi Ágnes Vélemény

Bevált a Bologna-rendszer, kár lenne eltörölni – interjú Mészáros Tamással

Általában bevált a Bologna-rendszer, az osztatlan képzés visszaállítása nem tűnik jó ötletnek. Számos sebből vérzik a felsőoktatási-törvény eredeti formája, remélhetően az új változat már tükrözi az egyetemi rektorok , illetve az oktatási szakemberek nézeteit is - minderről Mészáros Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora beszélt a hvg.hu-nak.

MTI Itthon

Február 4-én egyeztetnek újra a felsőoktatási törvényről

Az egyeztetést Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes kezdeményezte. A hallgatók az egyeztetésre összeállított anyagban azt írták, hogy a többciklusú képzés bevezetése nem volt átgondolt, és a minőséget a leginkább a finanszírozási rendszer megváltoztatásával lehetne elősegíteni.

Karrier

Mi vár az egyetemistákra? Még szigorúbb lesz a felsőoktatási törvény

Hiába hirdetett „nemzeti konzultációt” november elején az oktatási államtitkárság, az új felsőoktatási törvény tervezetének január 4-ei változatában jóformán nyoma sincs az egyeztetéseknek. A hallgatók továbbra sem számíthatnak a képviseleti arány növelésére, a bukdácsoló egyetemisták négy vizsga után pedig végleg elbúcsúzhatnak a szakjuktól. A jogszabályról a tervezettnél korábban, április helyett január végén tárgyal a kormány.

MTI Karrier

HÖOK: országos hallgatói demonstráció lehet március 16-án

Ha a felsőoktatásban részt vevő hallgatók február 1-ig nem kapnak megnyugtató híreket, hogy a hallgatói jogok biztonságban vannak, március 16-án országos demonstrációt tartanak a fővárosban - mondta Nagy Dávid, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatón.

MTI Itthon

Utcára vonulnának az egyetemi hallgatók

Ismét diáktüntetések lehetnek - írja a szerdai számában a Magyar Nemzet, miután a HÖOK és az oktatási tárca között nem született megállapodás a tervezett felsőoktatási reform kérdésében.

MTI Itthon

Kiakadt a HÖOK

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája visszautasítja a hallgatói képviseletre nézve alaptalan, rosszindulatú állításokat, amelyeket hét civil szervezet fogalmazott meg állásfoglalásában.

Karrier

"Lesznek olyan kéréseink, amelyekből nem engedünk" - interjú Körösparti Péter HÖOK-elnökkel

Vannak kéréseink, amelyekből az egyeztetéseken sem fogunk engedni – mondta az új felsőoktatási törvény vitairatáról a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke. Körösparti Péter szerint az egyetemi és főiskolai működésről szóló terveket olyan professzorok dolgozták ki, akik soha nem vezettek még felsőoktatási intézményt.

hvg.hu Karrier

Tovább gerjeszti az indulatokat a felsőoktatási törvénytervezet

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár megígérte, hogy ellátogat a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának következő fórumára, és részletesen beszámol a felsőoktatási törvénytervezetről - mondta Nagy Dávid, a HŐOK alelnöke a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
Ez az advent Bécsben is más lesz

Ez az advent Bécsben is más lesz

27 éve fogant, most született meg egy kislány

27 éve fogant, most született meg egy kislány

Swingertalálkozón fertőződött meg koronavírussal több tucat ember New Orleansban

Swingertalálkozón fertőződött meg koronavírussal több tucat ember New Orleansban

A szlovén városok téli világa utánozhatatlan

A szlovén városok téli világa utánozhatatlan

Elismerte az észt külügy, hogy egy diplomatájuk is ott volt az illegális brüsszeli partin

Elismerte az észt külügy, hogy egy diplomatájuk is ott volt az illegális brüsszeli partin

Marabu Féknyúz: Vissza egy kicsit Demeterhez

Marabu Féknyúz: Vissza egy kicsit Demeterhez

Pattanásig feszülnek az idegek a Közel-Keleten az iráni atomtudós likvidálása után

Pattanásig feszülnek az idegek a Közel-Keleten az iráni atomtudós likvidálása után

182 koronavírusos beteg halt meg, majdnem 7700-an vannak kórházban

182 koronavírusos beteg halt meg, majdnem 7700-an vannak kórházban

A címlapról ajánljuk
Még több hír a METRO támogatásával