hvg.hu Itthon

Tud lejjebb süllyedni a közmédia: lebuktak a lopással, erre hazudnak is

Az állami Híradó rasszista és még lop is – ezzel a címmel számoltunk be a hétvégén arról, hogy a közpénzből fenntartott Híradó a hvg.hu videóját ellopva próbálta lejáratni az LMP egyik tanácsadóját. A sort folytatva: az állami Híradó nemcsak rasszista és lop, de ráadásul még hazudik is, miután lebukott.

hvg.hu Kult

Csak a szájukat figyeljék – tökéletes kamuhíradót készített a Bábeltévé

Áder János keményen beszól a Rióba induló olimpikonoknak, akiket egyébként is elraboltak az űrből érkezett migránsok. Lázár János még mindig nem unta meg a saját testét, Szijjártó Péternek pedig másodszorra már nem jut eszébe a kóla neve. A Bábeltévé újabb videóval jelentkezett, ezúttal egy köztévés Híradó szereplőinek bőrébe bújtak bele.

hvg.hu Itthon

Elindult a köztévé kínai híradója

Hétfőn sugározták először a magyar közszolgálat első kínai híradóját, mindjárt az orosz nyelvű hírek után. A kínai nyelvű híradás elindításában fontos szempont volt, hogy Kína stratégiai jelentőségű gazdasági partnere Magyarországnak – írta az MTVA.

hvg.hu Itthon

Milliókat kellene fizetnie az RTL-nek, ha választ akar kapni

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara arra hivatkozva kért 3-5 millió forintot az RTL Híradótól annak megismerésére, hogy mire költik a kamarai hozzájárulást, hogy a kérés teljesítéséhez 2-3 munkatárs kéthónapos munkája szükséges, ez pedig éppen ennyibe kerül.

Gergely Zsófia Itthon

Csúszik a köztévé kínai híradója

Várhatóan még hétfőn elindul a német nyelvű hírblokk a köztévén, azonban a tervek szerint ezzel együtt debütáló kínai híradót nem sikerült életre lehelni – tudta meg a hvg.hu. Ahogy arról beszámoltunk, a német hírszolgáltatás azért fontos az állami csatornának, mert az uniós és menekültpolitikája miatt a német sajtó erőteljesen támadta Orbán Viktort. Kérdés, hogyan tudják ezt ellensúlyozni, mivel az éjfél előtt műsorba kerülő saját híradó túl nagy nézettségre még a készítők szerint sem számíthat.

Dercsényi Dávid Itthon

Abszurdba hajlik az M1 orosz nyelvű híradója

Oroszul emlékezett meg a sztálini munkatáborok magyar áldozatairól a köztévé orosz nyelvű híradója, miközben Sztálin odaát egyre népszerűbb, és Putyin is egyre megengedőbb a néhai diktátorral. Nem lesz ebből diplomáciai konfliktus?

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk