hvg.hu Gazdaság

Horváth András: a zöld dossziéból nincs másolat, de a NAV-nál minden ott van

A reggel lakásán házkutatást tartó nyomozók Horváth András, a NAV-botrány kirobbantója szerint leginkább a zöld dossziét keresték, melyben az általa elmondottakra tartalmaz bizonyítékokat. A mappáról nincs másolat, ám ezek az adatok az adóhivatal nyilvántartásában is szerepelnek, ezeket pedig nem lehet módosítani, törölni. Az Átlátszónak adott videóinterjújában azt is elmondta: számított arra, hogy a hatalom fel fog lépni vele szemben, ezért nem a lakásán, de biztonságba helyezett olyan adatokat, melyek őt védik meg "bizonyos típusú hatósági vegzálásoktól".

hvg.hu Nagyítás

Fotók: tüntetés a NAV-botrányt kirobbantó Horváth András mellett

Civil szervezésben tüntetés kezdődött a Legfőbb Ügyészség Markó utcai épülete előtt a NAV-botrányt kirobbantó Horváth András mellett, akinél csütörtök délelőtt tartottak házkutatást és akit személyes adattal való visszaéléssel gyanúsítanak. A tüntetők átvonulnak a NAV Széchenyi utcai épületéhez.

hvg.hu Itthon

"Most már pipa vagyok" – véget ért a Horváth András melletti szimpátiatüntetés

Civil szervezésben tüntettek mintegy kétszázan csütörtök délután a Legfőbb Ügyészség Markó utcai épülete előtt a NAV-botrányt kirobbantó Horváth András mellett, akinél csütörtök délelőtt tartottak házkutatást és akit személyes adattal való visszaéléssel gyanúsítanak. A tüntetők átvonultak a NAV Széchenyi utcai épületéhez is. Incidens nem történt, leszámítva azt, hogy a civilek kifogásolták Schiffer András jelenlétét a demonstráción.

hvg.hu Gazdaság

Házkutatást tartottak a NAV-botrány kirobbantójánál

Házkutatást tartottak a rendőrök Horváth Andrásnál, elvitték a számítógépének merevlemezét, sok iratot, és az általa korábban bemutatott zöld dossziét. Horváth szerint a rendőrök azt közölték vele, hogy személyes adattal való visszaéléssel gyanúsítják, információink szerint csak személyes adattal visszaélés és rágalmazás miatt tettek ellene feljelentést, egyelőre Horváth még nem gyanúsított.

MTI Vállalkozás

Varga: elképzelhetetlen a "kézi irányítás" a NAV-nál

Mennyit csalnak a kiemelt adózók? Erre az írásbeli kérdésre adott választ Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, aki szerint csaknem 35 milliárdos adóbírságot szabtak ki 2010 óta kiemelt adózókra. Hozzátette: Horváth András, a NAV volt alkalmazottja november eleji sajtótájékoztatója és az azóta történt megnyilvánulások "pusztán vádakat, rágalmakat tartalmaznak az adóhatósággal szemben, konkrétumokat nem".

hvg.hu Gazdaság

És akkor elmegy az áram a Parlamentben

Újabb rezsicsökkentés belengetése, tovább bugyogó NAV-botrány, állítólagos Gazpromos érdeklődés a Mol Ina-pakettje iránt, folytatódó pénztárgép mizéria. És még újabb Ryanair járatoktól is búcsút vehetünk. Kövesse a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!

hvg.hu Gazdaság

NAV-botrány: dokumentum van arról, hogy vizsgálatokat állítottak le

Az adóhatóság kivételez a kiemelt adózókkal, leállítja a vizsgálatukat, vagy el sem rendeli, és ezt bizonyítani is lehet – reagált Horváth András Varga Mihály legutóbbi válaszára. A miniszter szerdán azt állította: nincs bizonyíték az áruházláncok áfacsalására.

MTI Itthon

Adócsalási botrány: határozati javaslatban kér vizsgálóbizottságot az LMP

A szocialista parlamenti képviselők szignóival összegyűlt a szükséges 78 aláírás, ezért az LMP kedden határozati javaslatban kezdeményezi, hogy alakuljon meg a feltételezett áfacsalásokat feltáró parlamenti vizsgálóbizottság - jelentette be egy, Schiffer Andrással és Ángyán Józseffel közösen tartott budapesti sajtótájékoztatón Szél Bernadett.

hvg.hu Gazdaság

Áfa: most már nehéz vele, de rosszabb volna nélküle?

Egy Siemens nevű ember találta ki az első világháború után, de a '70-es évektől - Amerikán kívül - az összes OECD-ország vezetése előszeretettel használja ki annak lehetőségét, hogy vele kevésbé macerás elérni, ha több bevételre van szüksége az államkasszának. Igaz - írja az Index -, nélküle Horváth András NAV-os adócsalási bortánya is okafogyottá válna.

MTI Itthon

NAV-botrány: az MSZP nagyon megsürgetné a dolgokat

Az MSZP a házbizottság csütörtöki ülésén kezdeményezi, hogy a parlament akár a házszabálytól eltérve, akár kivételes sürgős eljárásban már jövő héten döntsön a feltételezett áfacsalásokat feltáró vizsgálóbizottság létrehozásáról.

MTI Itthon

Horváth András: "Orbán talán élete legnagyobb feladata előtt áll"

Az LMP eddig harminc aláírást gyűjtött össze a szükséges 78-ból annak a NAV-botrányt vizsgáló parlamenti bizottság felállításához. Ángyán József szerint Magyarországon "nem a régi fatengelyes módon történik a közös kasszák kirablása", hanem egy új szintje alakult ki a korrupciónak, a NAV-botrányt kipattantó Horváth András pedig azt mondta: Orbánnak azok ellen kell fellépnie, "akik őt magát is játékszernek tekintik, ahogyan a politikát is játékszernek tekintik".

hvg.hu Gazdaság

Áfacsalók sofőrje voltam

Kávéval, étolajjal és szaloncukorral is csalják az áfát a cégek, de Észak-Magyarországon az igazi nagy üzlet a „vas”. Magyar-szlovák viszonylatban „utaztatják” az árut, a kamionokról gyakran le sem pakolnak, csak kicserélik a fuvarlevelet, és mehet is vissza a szállítmány a feladóhoz. Előfordul, hogy hétfőn a rakodómunkások felpakolják a lemezeket a teherautóra, és pénteken ugyanazokat a lemezeket pakolják le róla. Addig járja az utakat, és termeli a visszaigényelhető áfát.

MTI Gazdaság

Megint a parlamentbe hívják a NAV-botrány kirobbantóját

A parlament nemzetbiztonsági bizottságának MSZP-s elnöke kezdeményezi, hogy a testület jövő kedden zárt ülésen hallgassa meg az állítólagos áfacsalások ügyében több állami szerv vezetőjét és a vádakat megfogalmazó Horváth Andrást, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egykori munkatársát.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
A fehérorosz elnök szerint a vodka jó a koronavírus ellen

A fehérorosz elnök szerint a vodka jó a koronavírus ellen

Tényleg befellegzett az LCD kijelzőknek, leáll a panelek gyártásával a Samsung

Tényleg befellegzett az LCD kijelzőknek, leáll a panelek gyártásával a Samsung

Több tízezer magyar jelezte, hogy tovább törlesztené a hitelét

Több tízezer magyar jelezte, hogy tovább törlesztené a hitelét

Nagy Gábor: Munka hadának a lépte

Nagy Gábor: Munka hadának a lépte

A képzettebb kutyák több jutalomfalathoz jutottak az ELTE kísérletében

A képzettebb kutyák több jutalomfalathoz jutottak az ELTE kísérletében

Szerdán dönt Orbán a kijárási korlátozásról, félmilliós támogatást kapnak az egészségügyi dolgozók

Szerdán dönt Orbán a kijárási korlátozásról, félmilliós támogatást kapnak az egészségügyi dolgozók

Orbán mint elrettentő példa a Daily Show-ban, 60 új igazolt eset Magyarországon – járványhírek percről percre

Orbán mint elrettentő példa a Daily Show-ban, 60 új igazolt eset Magyarországon – járványhírek percről percre

Magyarország elveszítette a második kvótapert is az Európai Bíróságon

Magyarország elveszítette a második kvótapert is az Európai Bíróságon

A címlapról ajánljuk