MTI Itthon

Júniusban dönt az Interpol Hernádi Zsolt köröztetéséről

Az Interpol döntésére vár a horvát belügyminisztérium. Reményeik szerint a napokban döntés születik a szervezetnél, hogy mi lesz a sorsa a Hernádi Zsolt Mol elnök-vezréigazgató ellen kiadott körözésnek, amelyet még februárban függesztett fel az Interpol.

MTI Világ

Elkapták a webkamerás zsarolókat

A Fülöp-szigeteki rendőrség az Interpol segítségével őrizetbe vette egy kiberbűnözői hálózat ötvennyolc tagját, akik fondorlatos módon rávették áldozataikat, hogy vetkőzzenek le a számítógépük webkamerája előtt, majd a titokban rögzített felvételekkel zsarolták őket - közölték pénteken a hatóságok.

hvg.hu Gazdaság

Hernádi még nem menekült meg, az Interpolnál ellenőrzés van

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója már nem szerepel az Interpol nemzetközi bűnüldöző szervezet honlapján, ahová korábban Horvátország "feljelentése" után került – tudta meg hétfőn a hvg.hu. Az Interpol lapunkkal közölte: az ügyeiket ellenőrző független bizottság vizsgálja az ügyet, addig függesztették fel a körözést.

hvg.hu Nagyítás

Fotó: Hernádi Zsolt színre lépett

A nyilvánosság előtt mond beszédet ezekben a percekben is Hernádi Zsolt, a Mol vezérigazgatója, akit az Interpol egy horvátországi kihallgatási kérelem alapján felrakott a nemzetközi körözési listára. Hernádi Zsolt programja előre meg volt hirdetve, eddig nem úgy tűnik, hogy bárki jönne érte.

hvg.hu Itthon

Berlin és Kijev között: alakul az újabb kiadatási botrány

Az ukrán hatóságok egy veszélyes bűnöző képét festik a Budapesten elfogott, Olekszandr Sepelevről, aki viszont politikai menekültjogot kért. Az üzletember-politikust és feleségét Ukrajnában állítólag egy újabb, Julija Timosenko elleni perhez akarják felhasználni, és ennek érdekében egy nemzetközi fórumokon kritizált, de jól bevált módszerhez nyúlnak: visszaélnek az Interpol-körözés intézményével.

Mong Attila Vélemény

Mong: Hernádi ül

Klasszikus lose-lose szituációba kavarta magát a Mol-ügyben a cég, a magyar állam és az érintett is: a vállalat részvényárfolyama esik, a horvát-magyar kapcsolatok romlanak, Hernádi pedig az Interpol körözési listáján virít. És még mindig abban az illúzióban ringatják magukat, hogy az ilyet ki lehet ülni. A hasonló nemzetközi botrányok sorra azt bizonyítják, hogy nem lehet.

hvg.hu Gazdaság

És akkor jön az ingyenszotyi a focimeccseken

Benyújtotta a kormány a jövő évi költségvetés tervezetét, a horvátok kérésére az Interpol kiadta a nemzetközi körözést Hernádi Zsolt ellen, leállt az amerikai szövetségi kormányzat működése és egy felmérés szerint a magyarok komolyan hisznek a megszorítások politikájában. A vatikáni bank pedig hetvenéves történetében először közölte éves mérlegét. Tippelje meg a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!

Gomperz Tamás Nyüzsi

Orbán: José, ne hagyj el!

Azt mondják ezek a horvátok, hogy ők nem lesznek gyarmat. GY-A-R-M-A-T! Micsoda nevetséges populista szöveg!

MTI Gazdaság

Mol: Hernádi Zsoltot körözik, de marad a cég teljes jogú irányítója

A vállalat irányítási rendszere a felügyelőbizottsággal, az igazgatósággal és az ügyvezető testülettel megfelelő struktúra arra, hogy kezelje a vállalatcsoport valamennyi operatív ügyét – közölte a Mol. Hernádi Zsoltnak magánszemélyként nyilvánvalóan kényelmetlen lesz, hogy nem tud külföldre utazni - jegyzik meg a közleményben.

hvg.hu Világ

Körözi az Interpol a "Fehér Özvegyet"

Körözést adott ki Samantha Lewthwaite a "Fehér Özvegy" néven emlegetett angol terroristanő ellen az Interpol. A nő lehetett az egyik szervezője a négy napig tartó kenyai túszdrámának. Kedden még arról számolt be a brit sajtó, hogy a biztonsági erők a nairobi bevásárlóközpont ellen elkövetett merénylet során megölték az asszonyt – azonban csütörtökön ezt már cáfolták a kenyai hatóságok.

MTI Világ

Terrortámadás Kenyában: az Interpol is beszállhat

Az Interpol is felajánlotta segítségét a kenyai biztonsági erőknek a Nairobiban elkövetett terrortámadással kapcsolatban - közölték vasárnap a nemzetközi rendőri együttműködési szervezet lyoni központjában.

MTI Itthon

Magyarországon fogtak el egy rózsaszín párducot

Interpol-körözés alapján Magyarországon elfogták a Rózsaszín Párducok néven ismert hírhedt nemzetközi ékszerrablóbanda egyik feltételezett montenegrói tagját – idézte hétfőn a B92 belgrádi rádió-televízió a montenegrói rendőrség közleményét.

1 2 3 4 5 6 7
A Moszkvának kiadott fegyverkereskedő ügyvédjének irodája orosz megbízást kapott

A Moszkvának kiadott fegyverkereskedő ügyvédjének irodája orosz megbízást kapott

Kiderült, a kormány szerint mi fogja kihúzni a magyar gazdaságot a slamasztikából

Kiderült, a kormány szerint mi fogja kihúzni a magyar gazdaságot a slamasztikából

2,6 milliárdért épít irodát Pakson Paár Attila cége

2,6 milliárdért épít irodát Pakson Paár Attila cége

Egy gyilkosságért 25 évet kapott férfi a magánzárkába kerülve matematikai mérföldkövet ért el

Egy gyilkosságért 25 évet kapott férfi a magánzárkába kerülve matematikai mérföldkövet ért el

Őszig várni kell a turistákra

Őszig várni kell a turistákra

Elhunyt 3 beteg, 3970 fertőzöttről tudni

Elhunyt 3 beteg, 3970 fertőzöttről tudni

WHO: Viseljünk maszkot a nyilvános helyeken is

WHO: Viseljünk maszkot a nyilvános helyeken is

Vége a Németországgal szembeni magyar utazási korlátozásoknak

Vége a Németországgal szembeni magyar utazási korlátozásoknak

A címlapról ajánljuk