MTI Itthon

Társkeresőt indít a Kopp Mária által alapított mozgalom

Társkereső szolgáltatást indít a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom – jelentette be a civil szervezet vezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján. A mozgalom célja, hogy megszülessenek a tervezett gyerekek Magyarországon.

hvg.hu Plázs

Kopp Mária feltárta, miért a magyar a legpesszimistább nép

Életének 71. évében elhunyt Kopp Mária orvos, pszichológus, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének tudományos igazgatóhelyettese. A magát egészség-, illetve boldogságkutatónak is valló Kopp 2009-ben elhunyt férjével, Skrabski Árpáddal évtizedeken át kutatta a magyar emberek lelkiállapotát, illetve azt, miért a magyar a legpesszimistább nép.

Kulcsár Hajnal (hvg.hu) Plázs

Mit nyerhetünk, ha hiszünk?

A rendszeres vallásgyakorlás, felekezettől függetlenül, fontos a testi, illetve a lelki egészség szempontjából is - állítja több külföldi tanulmány és felmérés. Megnéztük, hogyan viszonyulnak a valláshoz nálunk, Magyarországon, illetve kiolvasható-e az egészségre vonatkozó statisztikákból a pozitív hatás.

Kulcsár Hajnal (hvg.hu) Plázs

Milyen a magyar ember?

Gyerek- és családszeretők, ugyanakkor bizalmatlanok, pesszimisták, szorongóak és legfőképpen individualisták vagyunk. Miközben mindenki kiskapukat keres, nagyon jók az értékelvárásaink - derül ki a Kopp Mária által szerkesztett, országos felméréseket gyűjtő tanulmánykötetből. A magyarokat jellemző lelki tulajdonságokról faggattuk az orvos-pszichológust.


A címlapról ajánljuk