MTI Világ

Fertőzésveszély miatt zár alatt marad egy űrhajó

Az Albert Einstein teherűrhajó megérkezett a Nemzetközi Űrállomásra, de három napja nem nyitották ki, mert a szakemberek amiatt aggódnak, hogy az űrhajó rakománya baktériumokkal vagy gombákkal lehet fertőzött.

MTI/hvg.hu Tech

Egyedülálló kép: így néz ki a napkelte az űrből

A NASA kedden közreadott egy látványos képet. A május 21-én készült fotón a Nap a Föld fölött látható. A felvételt a Nemzetközi Űrállomás egyik űrhajósa készítette, amikor az objektum az egyesült államokbeli Minnesota állam délnyugati része fölött tartózkodott.

MTI Világ

Három asztronautával dokkolt egy űrhajó az ISS-en

A Bajkonurból indult űrhajó a Nemzetközi Űrállomásra vitte az amerikai, orosz és olasz űrhajósokból álló expedíciót. A gyors, kevesebb mint hatórás utazás legfőbb előnye, hogy az űrhajósok szervezete ilyen rövid idő alatt még nem érzékeli a súlytalanság állapotát.

MTI Világ

Sétált egyet az űrben két asztronauta

Sikeres űrsétát hajtott végre a Nemzetközi Űrállomás (ISS) két asztronautája szerdán: ezúttal már ki tudtak cserélni az űrállomás burkolatán az egyik, meghibásodott áramelosztó-szekrényt.

MTI Új technológiák

Fotó: szántóföldön landolt a Szojuz leszállóegysége

A Szojuz TMA-22-es orosz űrhajó leszállóegysége ejtőernyővel fékezve földet ér Anton Skaplerov, Anatolij Ivanyisin orosz és Daniel Burbank amerikai űrhajóssal a fedélzetén a kazahsztáni Arkalik város közelében. A Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomásról visszatért három űrhajós több mint öt hónapot töltött a világűrben.

MTI Tech

Hazatért három űrhajós az űrállomásról

Sikeresen földet ért pénteken a Nemzetközi Űrállomásról visszatért három űrhajós Kazahsztánban. Az eseményt élőben közvetítette a Rosszija 24 televízió.

MTI Tech

Űrmisszió: elstartolt a Szojuz

Két orosz és egy amerikai asztronautával a fedélzetén útnak indult a Nemzetközi Űrállomásra hétfő reggel Bajkonurból egy Szojuz űrhajó - közölte az orosz űrhajózási hivatal, a Roszkoszmosz.

MTI Világ

Csokit és uborkát visz a Progressz űrhajó

A Progressz M-11M teherűrhajó kedden elindult a kazahsztáni Bajkonur űrrepülőtérről, majd kilenc perc elteltével Föld körüli pályára állt, hogy csütörtökön este, közép-európai idő szerint 18 óra 37 perckor csatlakozzon a Nemzetközi Űrállomáshoz, amelynek utasai számára egyebek között csokoládét és savanyú uborkát visz.

1 2 3 4 5 6 7
10

A címlapról ajánljuk