hvg.hu Kult

Tóásó Előd nem hagyja ott a tanítást a Hír Tv miatt

Nem hagyja abba az informatikatanítást a tatabányai középiskolában Tóásó Előd, aki a Hír Tv egyik műsorát vezeti szeptembertől. Azt mondta, több riportalany is felismerte a forgatás alatt, ő a végére kezdte élvezni az egészet.

MTI / hvg.hu Világ

Rózsa Florest a bolíviai kormány bérelte fel egy rendőr szerint

A bolíviai kormány bérelte fel Rózsa Flores Eduardót, hogy lefejezzék a Santa Cruz-i ellenzéket - ezt állítja Juan José Laguna, aki az egykori bolíviai főügyész biztonsági főnöke volt, mielőtt elmenekül Brazíliába. A vele készült interjú több bolíviai újság online kiadásában is megjelent csütörtökön.

hvg.hu Itthon

Tóásó Előd: "Bulizni akartam, nem megdönteni egy államot"

Interjút adott elfogása körülményeiről, börtönbeli életéről és egykori céljaikról Tóásó Előd, akit már öt és fél éve tartanak letartóztatásban Bolíviában. Mint mondta, semmi nem igaz a vádakból, Rózsa-Flores Eduardo filmet akart forgatni, ő pedig utazni és bulizni ment Bolíviába, nem azért, hogy megöljék az elnököt.

- esel - Nyüzsi

Őszöd: kitakart manipuláció

Nem az a fő kérdés, melyik MSZP-s adta át a beszédet a Fidesznek. A kérdés az: hogyan működnek a titkosszolgálatok ebben az országban?

Kovács Áron - M. László Ferenc Itthon

Ki hozta ki a pincéből az őszödi beszédet?

Bár a választások előtt pár héttel a titkosszolgálatok két őszödi jelentés is nyilvánosságra hoztak, továbbra sem tudjuk biztosan, hogy ki volt az eredeti kiszivárogtató. Az egyetlen kapaszkodót egy zavaros előéletű kalandor interjúja jelenti, aki 2009-ben Bolíviában meghalt. Ő Gyurcsány Ferencet vádolta, de gyanúba keverte a teljes fideszes vezérkart is, bizonyítani viszont alig tudott valamit.

MTI Világ

Tóásó: Rózsa Floresékat kivégezték a szállodájukban

A bolíviai úgynevezett terrorista per legutóbbi, hétfői tárgyalási napján Tóásó Előd azt vallotta, hogy két barátját, Magyarosi Árpádot és Rózsa Flores Eduardót kivégezték a kommandósok, amikor rájuk törtek a szállodájukban - jelentette kedden a bolíviai sajtó.

MTI Világ

Új szempont került elő Tóásó ügyében

A bolíviai terroristaperben azt kérelmezte a vádlottak egyik ügyvédje, hogy a külföldi szakértőket is hallgassák meg egy ír férfi halálának ügyében. Az írrel állítólag akkor végeztek, amikor Eduardo Rózsa Floresszel is. Tóásó azonban azt állítja, élve látta az ír férfit a repülőtéren.

MTI Itthon

Mit mond a magyar külügy a Tóásó-ügyről?

Mostanra olyan nemzetközi "láthatósága" lett a Bolíviában már több mint négy éve jogellenesen fogva tartott Tóásó Előd ügyének, az úgynevezett terrorista pernek, hogy a bolíviaiak már nem tehetnek meg bármit - mondta a Külügyminisztérium biztonságpolitikáért felelős helyettes államtitkára vasárnap az MTI-nek.

MTI / hvg.hu Itthon

Szilvásy: a Fidesz-vezetők adhatták a médiának az őszödi beszédet

Semmi közöm az őszödi beszéd kiszivárogtatásához, a beszédről készült szalagok közül az került ki a médiához, amelyet az MSZP-nél tároltak – állítja Szilvásy György volt titokminiszter a Magyar Hírlap keddi számában megjelent interjúban. Szilvásy az Eduardo Rózsa-Flores által felvázolt verzióból csak annak ad hitelt, amit a férfi saját élményként és nem hallomásból tudott.

hvg.hu Itthon

Őszöd rejtélye: vastagon benne volt Rózsa-Flores?

Kormányciklusokon átívelő hallgatás, felejtés övezi a rendszerváltás óta eltelt bő két évtized számos nagy történetét – írta a HVG márciusi cikkében, amelyben megpróbált magyarázatot adni az őszödi beszéd kiszivárogtatására is. Az Eduardo Rózsa-Flores szerepét is firtató írás szerint nem kizárt, hogy lehetett összejátszás az akkori kormánypárti és ellenzéki szereplők között.

hvg.hu Itthon

Origo: sántít az őszödi beszéd kiszivárogtatásáról szóló interjú

Több pontatlanság is szerepel abban az interjúban, amely szerint szocialista politikusok szivárogtatták ki Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét – írja az Origo. A kiszivárogtatás állítólagos tanúja, Szabó Bálint a Heti Válasznak egy olyan lakásról beszélt, ahonnan a tulajdonosa már 2004-ben elköltözött, és az általa emlegetett kutya sem élt már akkor.

hvg.hu/MTI Itthon

Baja Ferenc: Fidesz-támogatással indult a Heti Válasz "koronatanúja"

Kitalált történet a Heti Válasz által közölt interjúban felvázolt, az őszödi beszéd kiszivárogtatásáról szóló sztori Szekeres Imre szerint, és azt mondja, Eduardo Rózsa-Florest Bayer Zsolt ismerte, nem ő. Baja Ferenc harmadosztályú ponyvának minősítette a lapnak nyilatkozó, "koronatanúként" szerepeltetett Szabó Bálint által előadott történetet és felhívta a figyelmet arra, hogy Szabó korábban fideszes színekben indult. Juhász Ferenc egyenesen marhaságnak nevezte a történetet. A hetilapnak nyilatkozó férfi azt állította, hogy három szocialista vezető politikus adhatta át az őszödi beszédet Eduardo Rózsa-Floresnek.

MTI Világ

Tóásó Előd a hónap végén kezdhet izgulni

Szeptember 21-én kezdődik Bolíviában a terrorista összeesküvéssel vádolt Tóásó Előd ügyében az érdemi tárgyalási szakasz - adta hírül az ABI bolíviai hírügynökség.

1 2 3 4 5 6
Új kinézetet kap a Wikipedia

Új kinézetet kap a Wikipedia

Letartóztatták az óbudai iskoláslányokkal fajtalankodó kertészt

Letartóztatták az óbudai iskoláslányokkal fajtalankodó kertészt

Lakatos Mónika a világzene legnagyobb kitüntetését kapja

Lakatos Mónika a világzene legnagyobb kitüntetését kapja

Alaposan átszabták a minden idők legjobb albumainak toplistáját – utánajártunk a miértnek

Alaposan átszabták a minden idők legjobb albumainak toplistáját – utánajártunk a miértnek

Két évet kapott első fokon a taxis, aki afgánokat fuvarozott a határhoz

Két évet kapott első fokon a taxis, aki afgánokat fuvarozott a határhoz

Farkas Zoltán: Titokban emelt kamatot a jegybank, avagy az elárult közönség

Farkas Zoltán: Titokban emelt kamatot a jegybank, avagy az elárult közönség

Történelmi esély veszhet el Romániában az egymással és magukkal hadakozó magyar pártok miatt

Történelmi esély veszhet el Romániában az egymással és magukkal hadakozó magyar pártok miatt

Németország kockázatos területnek minősítette Győr-Moson-Sopron megyét

Németország kockázatos területnek minősítette Győr-Moson-Sopron megyét

A címlapról ajánljuk