#Retkes Attila

MTI Itthon

Megvádolták az SZDSZ volt elnökét - hónapokkal később szűnt meg az eljárás

Sikkasztással vádolta a rendőrség Retkes Attilát - értesült 2014 őszén az M1 Híradója. Az SZDSZ volt elnöke a gyanú szerint 2010 áprilisában azzal az indokkal vett fel a pártkasszából több mint négymillió forintot, hogy azt az SZDSZ Operatív Testületének döntése alapján egy krízishelyzetben lévő gyermekekkel foglalkozó alapítványnak adja, a rendőrök szerint azonban a támogatási szerződés valótlan tartalmú, az alapítvány nem létezik. Retkes szabadlábon védekezett. Frissítés: 2020. októberében Retkes Attila azt igazolta lapunknak, hogy az eljárást 2015-ben megszűntették, ellene nem emeltek vádat.

nyüzsi Nyüzsi

Roncsderbi

Nemcsak Hajdú-Sarka Kata mellimplantátum-műtétje miatti félévhalasztást tartjuk nyilván a tegnapi nap fontos hírei...

hvg.hu Kult

Magyar szaklap az International Classical Music Awards zsűrijében

International Classical Music Awards (ICMA) néven újjászerveződött az a rangos nemzetközi klasszikus zenei díj, amely korábban (Midem Classical Awards néven) a Franciaországban tartott Midem zenei kiállításhoz kapcsolódott. A magyar Gramofon – Klasszikus és Jazz című szaklap alapítója és felelős kiadója is felkérést kapott a 12 tagú nemzetközi zsűriben való részvételre.

MTI Itthon

Lemondott az SZDSZ elnöke

Lemondott Retkes Attila az SZDSZ elnöki posztjáról szombaton, a leköszönő pártelnök az MTI-nek azt mondta, június 26-áig, a párt tisztújító küldöttgyűléséig még "kvázi ügyvezetőként" a helyén marad.

MTI Itthon

Az SZDSZ is nevet változtat

Az SZDSZ nem fog megszűnni, a liberális párt a parlamenten kívül is hallatni fogja a hangját - mondta Retkes Attila, az SZDSZ elnöke. Tagságmegújítás és teljes tisztújítás mellett az SZDSZ a nevét is megváltoztatja.

MTI Itthon

Retkes: az SZDSZ csalódottan vette tudomásul az eredményeket

Az SZDSZ csalódottan vette tudomásul a választási eredményeket, amelyek következtében a demokratikus közép, a konzervatív-liberális összefogás nem nyerte el a választók öt százalékának támogatását - mondta Retkes Attila, az SZDSZ elnöke vasárnap késő este.

Itthon

Kóka az LMP szekerét tolja?

Az atv.hu honlapján kedden megjelent cikk pletykákra hivatkozva azt állítja, Kóka János SZDSZ-frakcióvezető köre a Lehet Más a Politikát támogatja a kampányban. A sejtetés megdöbbentő, utánanéztünk, mi lehet igaz belőle.

MTI Itthon

Megszületett az MDF országos listája

Megszületett kedden az MDF országos választási listája, amelyet Dávid Ibolya, az MDF elnöke vezet. Az első tíz helyen két SZDSZ-es politikus, Retkes Attila pártelnök és Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes kapott helyet.

MTI Itthon

MDF-SZDSZ: nincs megegyezés, hétfőn folytatják

Hétfőn délelőtt tovább tárgyal az MDF és az SZDSZ a budapesti és az országos listáról, a két párt ugyanis még mindig nem tudott végleg megegyezni. Vasárnap az SZDSZ Választási Operatív Testülete éjszakába nyúlóan tárgyalt, a megbeszélés egy részén részt vett Herényi Károly, az MDF elnökhelyettese is.

hvg.hu Itthon

Szabad Demokrata Fórum

A Szabad Demokraták Szövetségének Fővárosi Választmánya péntek délután nagy többséggel elfogadta a Magyar Demokrata Fórummal kötendő fővárosi választási együttműködést. Szombaton várhatóan mindkét fél ráüti a pecsétet az egyezményre – derült ki Retkes Attilának, az SZDSZ elnökének és Boruzs Andrásnak, a párt fővárosi választmányi elnökének péntek koraesti, a Fővárosi Választmány ülését követő budapesti sajtótájékoztatóján

hvg.hu Vélemény

Az MDF és az SZDSZ frigye: kínos bohóctréfa

Bármit gondoljunk is a régi MDF-ről, SZDSZ-ről, ennek a kínos bohóctréfának, amit Demokratikus Centrumnak hívnak, valóban semmi köze hozzájuk. E rövid írásnak nem célja a Bokros-jelenség vizsgálata, minthogy e képtelen szövetségben már rég nem is Bokros Lajos az érdekes, hanem az önrontás és a pénzhalászat különös násza – írja Petri Lukács Ádám kommentárjában.

hvg.hu Itthon

Retkes: legyen Bokros a közös kormányfő-jelölt

Az MSZP december 12-ei kongresszusán hozza meg döntését a miniszterelnök-jelölt személyéről - mondta Budai Bernadett, az MSZP szóvivője annak kapcsán, hogy az SZDSZ elnöke azt javasolta: induljon Bokros Lajos az MSZP, az SZDSZ és az MDF közös kormányfő-jelöltjeként jövőre a parlamenti választásokon.

hvg.hu Itthon

Retkes örül Veres János bukásának

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint a szocialista arroganciát példázza az unió biztosi posztjára való jelölés, hiszen a kormánynak nem lett volna szabad elköteleznie magát évekre, a Fidesz szerint pedig a demokratikus átmenet elárulása a jelölés. Retkes Attila viszont örül annak, hogy "az elmúlt évek elhibázott gazdaságpolitikájában oroszlánrészt vállaló Veres János" nem kapta meg ezt a kiemelt pozíciót.

hvg.hu Itthon

Retkes: az SZDSZ nem támogatja a költségvetés tervezetét

Az SZDSZ nem támogatja a 2010. évi költségvetés tervezetét - jelentette be szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján Retkes Attila. A pártelnök úgy fogalmazott, hogy habár az fő irányában megfelel a válságkezelés céljainak, és jelenleg ez a legfontosabb prioritás, de négy szempont miatt mégsem sem tudják a büdzsét támogatni.

hvg.hu Sorkövető

Kettős állampolgárság: liberális revízió

„Patrióta liberális pártot” szeretne az SZDSZ új vezetése. Ennek keretében felülvizsgálná elődeinek a kettős állampolgárság kérdésében elfoglalt, kategorikusan elutasító álláspontját. Retkes Attila, a párt elnöke legalábbis ezen dolgozik.

MTI Világ

Uniós tényfeltáró küldöttség utazik Szlovákiába

Európai parlamenti tényfeltáró delegáció utazik Szlovákiába az ottani államnyelvtörvénnyel kapcsolatos helyzet kivizsgálására - jelentette be szerdán Brüsszelben Retkes Attila, az SZDSZ elnöke és Szent-Iványi István, a párt Országos Tanácsának elnöke.

MTI Itthon

Retkesék nyilatkozatot akarnak aláíratni az SZDSZ-es képviselőkkel

Az SZDSZ országos tanácsa (ot) nyilatkozatot akar aláíratni a párt parlamenti képviselőivel, amelyben kijelentik, hogy az Országgyűlésben a párt politikáját kívánják segíteni – jelentette be a párt elnöke a testület szombati ülését követő sajtótájékoztatón.

1 2 3
Szentté avathatja a pápa az Európai Unió egyik alapítóját

Szentté avathatja a pápa az Európai Unió egyik alapítóját

Bocsánatot kért Fiola Attila a kirobbanó gólöröm miatt

Bocsánatot kért Fiola Attila a kirobbanó gólöröm miatt

A politikusok nem győznek posztolni az apjukról

A politikusok nem győznek posztolni az apjukról

Megjött az új PlayStation 5-játék, és nagyon nehéz nem ámulatba esni tőle

Megjött az új PlayStation 5-játék, és nagyon nehéz nem ámulatba esni tőle

Az én hetem: Lackfi János egy mocskos melóról mesél

Az én hetem: Lackfi János egy mocskos melóról mesél

Durva túlárazást sejtenek egy Duna-parti beruházásnál

Durva túlárazást sejtenek egy Duna-parti beruházásnál

Magyar faluból, nyugdíjasokkal veszi fel a harcot a világcégekkel egy vállalkozás

Magyar faluból, nyugdíjasokkal veszi fel a harcot a világcégekkel egy vállalkozás

Németországban visszajöttek a meccsbe a kereszténydemokraták

Németországban visszajöttek a meccsbe a kereszténydemokraták

A címlapról ajánljuk
Még több hír a VOLKSWAGEN támogatásával