HavariaPress Autó

Cserbenhagyó gázolt el egy bicikliző nőt Somogyban

Életveszélyes állapotban szállították kórházba azt a kerékpárost, akit szerdán reggel gázolt el egy autós a Somogy megyei Juta és Hetes között. A sofőr megállás nélkül továbbhajtott.

MTI Shake

Napi cuki: így simogatják a tapsonyi sakálkölyköt

Kézből eszik az a négy hónapos aranysakálkölyök, amelyet egy fiatal erdész fogadott be a Somogy megyei Tapsonyon. Alig pár hetes volt, amikor vadászok megtalálták az erdőben, és elvitték munkatársuknak, aki pont akkor írta a diplomamunkáját a sakálokról a soproni egyetem vadgazdálkodási szakán.

hvg.hu Itthon

Két napig nem lesz gáz Somogyban

48 órán át nem lesz gáz szerda reggeltől Somogy megye mintegy ötven településén, köztük Kaposváron. A gázszünet miatt meleg víz sem lesz, és a gáztűzhelyek sem üzemelnek majd.

MTI Baleset

Tölgyerdő aljnövényzete lángolt Somogyban

Ötven hektáron pusztítottak a lángok vasárnap délután Lábod külterületén egy tölgy csemetésben és egy idősebb erdőrészen; több mint öt órás megfeszített munkával sikerült körbehatárolni a területet és eloltani a lángokat - közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója este az MTI-vel.

MTI Gazdaság

Súlyos károkat okoz az aszály a somogyi kukoricában

Somogyban napról napra nő az aszály sújtotta terület, eddig négyezer hektáron károsodott a kukorica a hivatalos bejelentések szerint - közölte a Somogy Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatósága csütörtökön.

MTI Ingatlan

Napi: a fonyódi táborból már biztos nem lát pénzt Somogy

Miután a Somogy Megyei Önkormányzat korábban többször eladásra hirdetett ingatlanvagyona is állami tulajdonba került, immár nem eladó a fonyódligeti gyermektábor csaknem öthektáros területrésze sem - számol be a Napi Gazdaság csütörtöki száma.

MTI Itthon

Helikopterrel pásztázzák végig Somogy megyét

A parlagfű elleni védekezés részeként az idén is lesz légi felderítés Somogy megyében - közölte a Somogy Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága kedden.

MTI Baleset

Leégett egy ház teteje Somogyban

Kigyulladt és teljesen leégett egy 200 négyzetméteres családi ház tetőszerkezete hétfőn Bárdudvarnok határában; a lángok a közeli erdősávra is átterjedtek - közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

MTI Itthon

Árokba hajtott egy autó: négy sérült

Árokba hajtott egy személyautó vasárnap este a Somogy megyei Kisvid és Nemesvid között, a jármű négy utasa megsérült - tájékoztatta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-t.

MTI Plázs

Panaszt tesz egy somogyi falu az új beutalási rend miatt

Panaszt tesz Gölle önkormányzata az Országos Tisztifőorvosi Hivatalnál amiatt, hogy a helyi betegeknek az új beutalási rend szerint a belgyógyászati, valamint a csecsemő- és gyerekgyógyászati alapszintű ellátásra ezentúl nem a kaposvári, hanem a dombóvári kórházba kell járniuk, ami egynapos utat jelent tömegközlekedéssel - írta keddi számában a Somogyi Hírlap.

MTI Itthon

Orbán válaszolt: megfontolják a somogyi nyugdíjasok ötletét

A kormány valóban elkötelezett, hogy az ország megújítása mellett a nyugdíjak értékét, egyben az idős emberek biztonságérzetét is megőrizze – írta Orbán Viktor miniszterelnök a Nyugdíjas Szervezetek Somogy Megyei Szövetsége elnökének küldött válaszlevelében. Úgy fogalmazott: átgondolásra és megfontolásra érdemesnek tartja a somogyi nyugdíjasok javaslatát, miszerint a nyugdíjemelés alapját a nyugdíjas fogyasztói kosár inflációja képezze.

MTI Bűnügy

Lekapcsolták a somogyi boltfosztogató bandát

Elkapták azt a tolvajbandát, amely Somogyi települések boltjait fosztogatta. A hat, Kaposvár környéki férfi somogysárdi, mezőcsokonyai és csombárdi üzletekbe tört be - közölte a rendőrség.

MTI Bűnügy

Megugrott Somogyban a dizájner drogok fogyasztása

Somogyban "óriási mértékben" nőtt a dizájner drogok fogyasztása: idén eddig 84 esetben indítottak büntetőeljárást kábítószerrel való visszaélés miatt. Az esetek többségében az elkövetők a 16-35 éves korosztály tagjai – közölte a rendőrség.

MTI Itthon

Negyven éven belül eltűnhet a somogyi falvak fele

Somogy 106 településének negyven év múlva nyomát sem találni majd - írta pénteki számában a Somogyi Hírlap Fábián Éva megyei főépítésznek a közgyűlés számára készített beszámolója alapján.

MTI Karrier

Több mint háromszáz új munkahely Somogyban

Több mint háromszáz új állás jöhet létre Somogy megyében a Nemzetgazdasági Minisztérium mikro-, kis- és középvállalkozások számára februárban meghirdetett munkahelyteremtő beruházásokat támogató pályázatán elnyert, összesen 692,3 millió forint vissza nem térítendő forrás segítségével - közölte a Somogy Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja.

1
5 6 7 8 9 10 11
Ezt a telefonmárkát imádják legjobban az amerikai fiatalok

Ezt a telefonmárkát imádják legjobban az amerikai fiatalok

Focirajongók, boruljunk le: Pelé 80 éves!

Focirajongók, boruljunk le: Pelé 80 éves!

Gucci, Hermes, Louis Vuitton: meglepően jól állnak a luxusmárkák

Gucci, Hermes, Louis Vuitton: meglepően jól állnak a luxusmárkák

Félig autós, félig gyalogos tüntetés jött össze az MTVA előtt

Félig autós, félig gyalogos tüntetés jött össze az MTVA előtt

Egy kicsit kevesebb lett a nagyivó Magyarországon

Egy kicsit kevesebb lett a nagyivó Magyarországon

Több mint tízezren álltak az ünnepen a színművészeti hallgatói mellé

Több mint tízezren álltak az ünnepen a színművészeti hallgatói mellé

"Tragédia, hogy felmentést érzünk, ha a járvány áldozata 70 felett járt"

"Tragédia, hogy felmentést érzünk, ha a járvány áldozata 70 felett járt"

Újra gyengült a forint péntek reggelre

Újra gyengült a forint péntek reggelre

A címlapról ajánljuk

Már a Horthy-rendszerben elárasztotta Budapestet a kokain

Budapesten is elterjedt az 1920–1930-as években Európa-szerte népszerű kokain. Kokós Lexi kokainkirály pályafutásán át ezt a mozzanatot is feldolgozta cikkünk szerzője, Dezső András, a fehér por máig tartó magyarországi történéseiről szóló, Magyar kóla című könyvében.