szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

130 kamionnak kellett várakoznia Vas megyében a hóátfúvások miatt, Somogyban autók és betegszállító kisbusz is elakadt a hóban.

Szerda éjszaka a 61-es úton Iharosberény és Inke között elakadt a hófúvásban nyolc személygépkocsi és egy betegszállító kisbusz - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A katasztrófavédők és a közútkezelő munkatársai siettek a bajbajutottak segítségére.

Vas megyében a Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerint összesen több mint 130 kamion kényszerült várakozásra a hófúvás miatt Szombathely határában, Körmenden a Szarvas csárdánál, valamint Rábafüzesen.

17 órától teljes útzár volt a 86-os főút Hegyfalu és Csorna közötti szakaszán, Rédicsnél és Tornyiszentmiklósnál pedig lezárták a határátkelő állomásokat a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű tehergépjárművek elől.

Az éjszaka folyamán tovább erősödött a szél, a hóátfúvás miatt lezárt útszakaszok száma pedig húszra emelkedett Vas megyében. Le kellett zárni a Sárvárt elkerülő 88-as út egy szakaszát is - tájékoztatott a Magyar Közút Zrt. Vas Megyei Igazgatóságának útügyeletese csütörtökön.

Elzárt település továbbra sincs a megyében, de az utak a folyamatos tisztítás ellenére is havasak, helyenként csúszósak, jégbordásak. A kamionforgalmat korlátozták. Egy elakadt autóbuszt és néhány személyautót is kellett menteni éjjel és hajnalban. Az előrejelzések szerint a szél erőssége csak délután csökken.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tízből nyolc középiskolás diplomát szeretne szerezni

Tízből nyolc középiskolás diplomát szeretne szerezni

Hiába hallgatott Bayer Zsolt 20 évig az állítólagos pedofil harcostársról, felelősségre nem vonható érte

Hiába hallgatott Bayer Zsolt 20 évig az állítólagos pedofil harcostársról, felelősségre nem vonható érte

A román állam és egyház összeveszett, az RMDSZ reménykedik a választás előtt

A román állam és egyház összeveszett, az RMDSZ reménykedik a választás előtt