hvg.hu/MTI Világ

A republikánusok Colleen Bell nagykövetet támadják

A Századvégen keresztül foglalkoztatják a republikánus párti Connie Macket, akik jól értesülten tudósítottak Jeff Duncan republikánus képviselő kritikáiról, amikor a demokrata párt külügyi politikájára szállt rá. Duncan szerint Colleen Bellnek vissza kell vonnia a magyar kormány felé intézett kritikáit. A Századvéget a magyar kormány bízta meg, hogy szervezze a magyar állam amerikai lobbitevékenységét.

MTI Itthon

Több vita is fennmaradt az USA-val Szijjártó szerint

Magyarország és az USA vitás kérdéseiről is beszélt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Victoria Nuland amerikai külügyi államtitkár-helyettessel Dubrovnikban. Szijjártó szerint több területen is fennmaradtak a viták, de folyamatosan konzultálunk majd az USA-val ezután is.

MTI Világ

Aggódik az amerikai külügy a magyar igazságszolgáltatás miatt

Szijjártó Péter Dubrovnikban találkozott Victoria Nuland külügyi államtitkárral, aki elismerte Magyarország energiabiztonságért tett kérdéseit, de kifogásokat is emelt a magyar választási rendszer, a médiaszabályozás és az igazságszolgáltatás miatt.

hvg.hu/MTI Itthon

Egy álhír miatt szólt vissza Szijjártó Amerikának

Nem beszélt nyomásgyakorlásról Magyarországgal kapcsolatban az amerikai helyettes külügyi államtitkár, Victoria Nuland, csak egy téves beszámolót vett át az MTI egy orosz hírügynökségtől. A kacsának Szijjártó is bedőlt.

MTI Itthon

Nyomásgyakorlás: Visszaszólt Szijjártó Nuland nyilatkozatára

A külgazdasági és külügyminiszter közlése szerint Magyarország eddig is tartotta és ezután is tartani fogja magát a közös európai döntésekhez – így reagált a külügyminiszter az amerikai külügyi államtitkár-helyettes Magyarországot is érintő egyik nyilatkozatára. Victoria Nuland nyomásgyakorlást emlegetett az orosz szankciókkal kapcsolatban.

MTI Itthon

Újabb külügyi vezetőt küld Budapestre az USA, Szijjártó szerint ez jó

Magyarország nyitott arra, hogy minden kérdést megvitasson az Egyesült Államokkal – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az azzal kapcsolatos hírekre, hogy márciusban Budapestre érkezik Victoria Nuland európai és eurázsiai ügyekért felelős amerikai államtitkár-helyettes.

MTI Világ

USA-diplomata: a korrupció már nemzetbiztonsági veszély

A korrupció elleni harc nemcsak a demokrácia kiteljesedését, a befektetői környezet javulását szolgálja, hanem nemzetbiztonsági kérdés is - mondta Bukarestben Victoria Nuland, az amerikai külügyminisztérium európai és eurázsiai ügyekért felelős államtitkár-helyettese a román Mediafax hírügynökségnek.

MTI Világ

Szijjártó Washingtonban: megszólalt az amerikai külügy

A magyar miniszter és Victoria Nuland államtitkár tárgyalt az amerikai kormánynak a magyarországi demokratikus fejleményekkel kapcsolatos aggályairól. Megvitatták a beutazási tilalmat is, amely "a magyar kormányon belüli korrupcióra vonatkozó hiteles információk során" alapul a külügyi szóvivő szavai szerint.

MTI / hvg.hu Itthon

Szijjártó: Amerika még meg is dicsért minket

Azok után, hogy az Egyesült Államok elnöki szinten bírálta Magyarországot, és több hazai kormányközeli személyt kitiltottak az USA-ból, Szijjártó Péter Washingtonba látogatott, és beszámolója alapján azt hihetnénk, hogy ha volt is némi vita a két fél között, azt villámgyorsan elsimították. Azt is elmondta, hogy Magyarország nem fogadja el, hogy megkérdőjelezzék demokratikus elkötelezettségét. Viszont Afganisztánért megdicsértek bennünket.

hvg.hu Itthon

Íme Szijjártó újabb válasza Amerikának

Azok után, hogy csütörtökön újra az Orbán-kormányt bírálat az Egyesült Államok egy magas rangú hivatalnoka, Szijjártó Péter újból a szabadságszerető nép szövegével válaszolt, bár most már nem állította, hogy az amerikaiak nem mondanak igazat, hanem azt, hogy szövetségünk sziklaszilárd.

hvg.hu Itthon

Orbán ellen intézett kirohanást egy vezető amerikai diplomata

Áttételesen ugyan, de kemény szavakkal bírálta Orbán Viktor politikáját Victoria Nuland amerikai államtitkár-helyettes. Előkerült az oroszokkal szembeni szankciók bírálata, az illiberális állam építése és az orosz érdekeltségű Déli Áramlat megépítése is. Azt mondta, Kelet-Európa rákja a demokratizálódás visszaesése, és nem kétséges, hogy melyik országról beszélt. Múlt héten diplomáciai források már arról beszéltek, hogy miután Obama megtalálta magának Orbánt, folyamatos amerikai bírálatokra kell berendezkednünk.

MTI / hvg.hu Világ

Kijev: egymillió tüntető nézhet szembe a rohamrendőrökkel

A rohamrendőrök megkezdték szerda reggel a kijevi városháza ostromát, ide költöztek be napokkal korábban a tüntetők. Bár a rendőrök megpróbálták kiszorítani a tüntetőket a Függetlenség teréről, azok ellenálltak, az ellenzéki pártok egymillió embert várnak a térre. Janukovics elnök tárgyalásra párbeszédet kezdeményezett az ellenzékkel és a tüntetőkkel.

Öt ok, amiért a Fradi ilyen magasra juthatott

Öt ok, amiért a Fradi ilyen magasra juthatott

Idegesíti egy hang? Lehet, hogy csak nem aludt eleget

Idegesíti egy hang? Lehet, hogy csak nem aludt eleget

A német döntés ellenére lesznek nézők a budapesti Szuperkupa-meccsen

A német döntés ellenére lesznek nézők a budapesti Szuperkupa-meccsen

Bánhidi: Nem gondoltam volna, hogy ez a vírus képes ledönteni egy 130 kilós embert a lábáról

Bánhidi: Nem gondoltam volna, hogy ez a vírus képes ledönteni egy 130 kilós embert a lábáról

Szuperkupa Budapesten: majdnem az összes jegyet visszamondta a Sevilla

Szuperkupa Budapesten: majdnem az összes jegyet visszamondta a Sevilla

Hadházy és Szél elvitte a kormány „manipulációs íveit” Orbánnak

Hadházy és Szél elvitte a kormány „manipulációs íveit” Orbánnak

BMW 128ti: új sportkompakt érkezett azoknak, akik szeretnek vezetni

BMW 128ti: új sportkompakt érkezett azoknak, akik szeretnek vezetni

Duma Aktuál: A magyar történelem smafu a svájciak kálváriájához képest

Duma Aktuál: A magyar történelem smafu a svájciak kálváriájához képest

A címlapról ajánljuk