MTI Plázs

WHO: Még kevesebb cukrot kellene fogyasztani

Új irányelvet adott ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a cukorfogyasztásáról, a nemzetközi szervezet azt javasolja, hogy a felnőttek és gyermekek csökkentsék napi hozzáadott cukorfogyasztásukat teljes kalóriabevitelük kevesebb mint 10 százalékára.

MTI Itthon

19 európai országban tombol az influenza

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) legfrissebb, közös influenza jelentése szerint tovább fokozódott az influenza aktivitása Európában, a kontinens nyugati része mellett most már Közép-Európában is.

MTI Világ

Bedurrant az influenza Európában

Európa-szerte nőtt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) legfrissebb, közös influenza jelentése szerint - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Facebook-oldalán.

MTI Világ

Ebola: rejtett járványgócra bukkantak Sierra Leonéban

A Sierra Leone-i hatóságok szerint fény derült egy eddig rejtve maradt ebola-járványgócra az ország egy távoli, Guineával határos sarkában, ugyanis egészségügyi dolgozók többtucatnyi holttestet találtak halomba rakva egy kórházban – jelentette szerdán az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

MTI Világ

Már több mint hatezren haltak bele az ebolába

6070-re nőtt az ebola halálos áldozatainak a száma, Sierra Leone a legutóbbi héten 537 új esetet jelentett. Az ebolavírus terjedés folyamatos az országban, kivéve a déli régiót.

MTI Világ

Spanyolország megszabadult az ebolától

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint eltelt 42 nap a legutóbbi ebolás eset óta Spanyolországban, így az hivatalosan is mentes már az ebolától. Az erről szóló bejelentést a spanyol elnöki hivatal is megerősítette.

MTI Világ

Szerda óta 1200-zal nőtt az ebolás halottak száma

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerdán közzétett adataihoz képest további 1254-gyel nőtt az ebolavírus által okozott halálesetek száma Nyugat-Afrikában, legalábbis erről tanúskodik a szervezet legújabb jelentése.

MTI Világ

Ebola: a WHO szerint romlik a helyzet Sierra Leonében

A Sierra Leone-i tájékoztatási miniszter szerint országában túl van csúcspontján az ebolajárvány, és a vírus terjedésének üteme csökkenni fog, az Egészségügyi Világszervezet szerdán közzétett adatai azonban arról tanúskodtak, hogy az utóbbi hetekben súlyosbodott a helyzet a nyugat-afrikai országban.

MTI Instant tudomány

Az elhízás újabb súlyos következményére figyelmeztetnek

A magas testtömegindex (a kilogrammban megadott testsúly osztva a méterben megadott magasság négyzetével) a nyelőcső, a vastagbél, a végbél, a vese, a hasnyálmirigy, az epehólyag, a változókor utáni mellrák és a petefészekrák kockázatát fokozza - olvasható a WHO tanulmányában.

1
4 5 6 7 8
18

A címlapról ajánljuk