#Zuschlag-per

hvg.hu Itthon

Zuschlag-per: egyes szervezetek több pénzt kaptak

Egyes civil szervezetek nagyobb összegű támogatást kaphattak a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram (GYIA) tanácsához benyújtott pályázatokon, ha cserébe támogatták a minisztérium által preferált szervezeteket - mondta a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon folyó Zuschlag-perben szerdán délután kihallgatott tanú.

hvg.hu Itthon

Zuschlag-per: pályázat nélkül is kaptak pénzt egyes szervezetek

Az egykori Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztériumtól gyakran kaptak az átlagnál jóval magasabb összegű egyedi támogatást a Zuschlag Jánoshoz köthető civil szervezetek - mondta a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon folyó Zuschlag-per szerdai tárgyalási napján meghallgatott tanú.

MTI Itthon

Zuschlag-per: évekig nem kellett elszámolni a pénzekkel

A 2004-ben elnyert pályázati pénzekkel a Zuschlag Jánoshoz köthető szervezetek még 2007-ben sem számoltak el, ennek ellenére a pályázat kiírója nem tette meg a szükséges lépéseket - derült ki egy tanúvallomásból kedden a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon folyó perben.

MTI Itthon

Zuschlag-per: az államkincstár képviselője késleltette az ellenőrzést

A Nemzeti Civil Alapprogram (NCA) kollégiumának tagjaként a Magyar Államkincstárat képviselő delegált 2006-ban késleltette annak a levélnek a továbbítását, amelyet a Zuschlag Jánoshoz köthető szervezetek pályázati anomáliái miatt akartak elküldeni a felügyeletet ellátó minisztériumnak. Erről az NCA kollégiumának egyik tagja vallott kedden a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon folyó perben.

MTI Itthon

Zuschlag-per: a minisztériumnak szóltak

A Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium 2002 után annak ellenére folyósította a Zuschlag János érdekeltségébe tartozó szervezeteknek a pályázati pénzeket, hogy az ellenőrzést végző szervezet a pályázatok visszavonására tett javaslatot - mondta egy tanú a Zuschlag János és társai ellen folyó per szerdai tárgyalási napján.

MTI Itthon

Politikusokra vallott egy tanú a Zuschlag-perben

A politika minden időszakban megpróbálta befolyásolni az európai uniós ifjúsági pályázatokat, de az EU szigorú döntési mechanizmusa miatt nehezebb volt ezeket a kéréseket teljesíteni - vallotta a Zuschlag-per hétfői tárgyalási napján az egyik tanú a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon, Kecskeméten.

MTI Itthon

Zuschlag-per: kivételezett helyzetben voltak a "csókosok"

Hiányos pályázataikkal is komoly támogatáshoz jutottak a Zuschlag Jánoshoz köthető szervezetek, az úgynevezett "csókosok". Erről vallott az egyik tanú hétfőn a Zuschlag János és társai ellen folyó büntetőper hétfői tárgyalásán a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.

HavariaPress Itthon

Baja sem tudott törvénytelenségről

Baráth Etele és Csiha Judit után Baja Ferenc is azt vallotta a Zuschlag-per mai bírósági tárgyalásán: nem tudott arról, hogy a Táncsics Alapítvány pályázatai körül törvénytelenségek történtek volna - jelenti a HavariaPress.

MTI Itthon

Zuschlag-per: pénzt kaptak az MSZP pártalapítványától

Csiha Judit MSZP-s országgyűlési képviselő egykori kampányfőnöke a Zuschlag-perben tett tanúvallomásában kedden a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon megerősítette, hogy az MSZP pártalapítványától, a Táncsics Alapítványtól 2006-ban, civil egyesületek közbeiktatásával a választási kampányra is érkezett pénz.

MTI Itthon

Tüttő Kata nem tudja, miért kapott 150 ezer forintot

Tüttő Kata szocialista politikus, a Fővárosi Közgyűlés tagja nem emlékezett arra, hogy a baloldali ifjúsági szervezetek működését, rendezvényeit hogyan finanszírozták, azt sem tudta, hogy a vádban szereplő egyesülettől miért érkezett személyes bankszámlájára 150 ezer forint. Erről a szocialista politikus tanúkihallgatásakor vallott a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon folyó Zuschlag-per hétfői tárgyalási napján.

MTI Itthon

Zuschlag-per: Ujhelyi István nem emlékszik

Ujhelyi István, az MSZP alelnöke nem emlékszik arra, hogyan finanszírozták a párt ifjúsági szervezetét, mert az operatív munkát Zuschlag János végezte teljes kompetenciával. A szocialista politikus, a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára ezt tanúkihallgatásán mondta a Zuschlag-per keddi tárgyalásán a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.

MTI Itthon

Zuschlag-per: nem volt költségvetés

Szabálytalanul működtek a baloldali ifjúsági szervezetek, nem volt elfogadott költségvetésük, és az egymást váltó elnökök sem tudtak elszámolni egymással - vallották kedden a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon a Zuschlag János és társai ellen folyó perben kihallgatott tanúk.

MTI Itthon

Zuschlag-per: nem tudta az elnök, mit csinál az egyesülete

A Zuschlag-perben az egyik tanú kihallgatásakor elmondta, nem tudott arról, hogyan működött az egyik civil szervezet, amelyiknek az elnöke volt. Erről a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon folyó per szerdai tárgyalási napján vallott a tanú.

MTI Itthon

Zuschlag zsebből fizetett egy tanú szerint

Zuschlag János MSZP-s országgyűlési képviselőként zsebből 40 ezer forintot fizetett a Képviselői Irodaházban a munkáját segítő személynek, akit tanúként hallgatott ki a Bács-Kiskun Megyei Bíróság a per szerdai tárgyalási napján.

MTI Itthon

Zuschlag-per: Arató nem tudott a számlahamisításokról

Arató Gergely, az MSZP országgyűlési képviselője, a Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára tanúkihallgatásakor azt mondta, nem tudott arról, hogy Zuschlag Jánossal közös képviselői irodájukban számlákat hamisítottak. A szocialista politikus ezt a Zuschlag-per csütörtöki tárgyalási napján jelentette ki a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.

MTI Itthon

Zuschlag-per: indulatos védői felszólalás

Elfogultságot jelentett be az ötödrendű vádlott, Krausz Csaba kirendelt védője a Zuschlag-per szerdai tárgyalásán a Bács-Kiskun Megyei Bíróság ellen, mivel a testület nem akceptálta azon indítványait; a bíróság azonban elutasította az indítványt.

1 2 3 4
Egy új-zélandi súlyemelő lesz az első transznemű atléta az olimpiák történetében

Egy új-zélandi súlyemelő lesz az első transznemű atléta az olimpiák történetében

Az automatizált logisztika már nem csak a multicégek kiváltsága

Az automatizált logisztika már nem csak a multicégek kiváltsága

Alig tudni részleteket az oltási program menetéről

Alig tudni részleteket az oltási program menetéről

Ütőképes hadsereget rendelt Orbán Viktor, de hol az ellenség?

Ütőképes hadsereget rendelt Orbán Viktor, de hol az ellenség?

Verstappen nyerte a Francia Nagydíjat

Verstappen nyerte a Francia Nagydíjat

Budapestre jön a KALEO

Budapestre jön a KALEO

Önök kérték: internetes szavazásból született a legújabb Ford

Önök kérték: internetes szavazásból született a legújabb Ford

Lehámozták az álcázást a Kőbányán is felbukkant titokzatos új Maseratiról

Lehámozták az álcázást a Kőbányán is felbukkant titokzatos új Maseratiról

A címlapról ajánljuk
Még több hír a VOLKSWAGEN támogatásával