#bagel



A Gozsdu úttörői: egy etológus, egy kosaras és egy igazi vendéglős
 

A Gozsdu úttörői: egy etológus, egy kosaras és egy igazi vendéglős

Emlékeznek még, milyen volt a Gozsdu-udvar közvetlenül a rács és a lakat leverése után? Álmodtak volna oda underground művészeti központot kocsmával egybekötve? Szerencsére voltak, akik igen, a romok között nyitott a Telep, a hely, amely kétszer született meg és mindkétszer pillanatok alatt hihetetlenül népszerű lett. Mindkétszer minimálpénzből, mindkétszer csak saját munkát tettek bele az úttörők, akik egyike jó ideig illegalitásban működött. Annyira bejött, hogy nyaranta Berlin is odaköltözik egy hétre. Persze már nem a Gozsdu-udvarba, hanem az egész városba.

Gál Éva Laura Gál Éva Laura

Húsvétol a lyukas péksütemény - recept
 

Húsvétol a lyukas péksütemény - recept

Kerek, formás, mutatós, mielőtt sütőbe bújik elnyerni a formáját, vízfürdőbe mártózik. Mint minden nagy sztár, a legfényesebb karriert Amerikában futotta be. Osztrák szomszédjaink hagyományosan húsvétkor fogyasztják. Újdonság lehet a mi húsvéti asztalunkon is: a bagel.

Haulitus Anikó Haulitus Anikó