hvg.hu/MTI Gazdaság

Orbán Viktor Brüsszelben: "megtörni látszik az ördögi kör"

A pénteken véget ért brüsszeli EU-csúcstalálkozó eredményei alkalmasak a magyarok önbizalmának növelésére - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken újságíróknak, az uniós országok állam-, illetve kormányfőinek kétnapos brüsszeli tanácskozása után.

MTI Gazdaság

NGM: csak 50 milliárdnyi bankadó marad idén az államnál

A bankadóból idénre tervezett 187 milliárd forint bevételből pénzforgalmi szemléletben a költségvetés számára várhatóan mintegy 50 milliárd forint marad a végtörlesztés miatti banki veszteségekhez kapcsolódó visszautalások miatt - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára.

MTI Gazdaság

Orbán: tényleg brutális volt a magyar bankadó

A tervezettnél korábban kivezethetik a magyarországi bankadót Orbán Viktor szerint, aki brutálisnak nevezte az adó mértékét kedden Bécsben, az osztrák gazdasági kamara épületében, a Raiffeisen Bank képviselőjének kérdésére adott válaszában. A kormányfő szólt arról is, támogatja, hogy vasútvonalakat vegyen át a GYSEV a MÁV-tól.

MTI Gazdaság

Naivak? Még bíznak a kormány adott szavában

A gazdasági növekedés beindításához elengedhetetlen a bankszektor terheinek könnyítése a Magyar Bankszövetség főtitkára szerint. Ezért is elképzelhetetlen, hogy a tranzakciós illetéket úgy vezesse be a kormány, hogy mellette a bankadót is fenntartja - nyilatkozta a Népszabadságnak.

MTI Gazdaság

Rendkívüli bankadót vet ki a szlovák kormány

Közel 50 millió euró többletbevételre számít a szlovák kormány abból a banki különadóból, amelynek bevezetését hétfőn - a Szlovákiában működő bankok képviselőivel való találkozóját követően - erősítette meg Robert Fico szlovák kormányfő.

Máriás Leonárd - Neizer Anita Gazdaság

Matolcsy számítása nem jöhet be: mégis rajtunk csattanhat az ostor

Nem valószínű, hogy beválik Matolcsy György várakozása, miszerint a bankok a köztük lévő verseny miatt nem fogják tudni áthárítani ügyfeleikre a pénzügyi tranzakciós illetéket. A számlavezetési díjakban nincs véres küzdelem közöttük, sok ügyfél több tízezer forintos éves díjat is zokszó nélkül kifizet, és a bankok is azt ígérték, csak addig nem fizettetik meg az adót a lakossággal, amíg az csak átmeneti.

hvg.hu Gazdaság

Havi 70 forint lehet a tranzakciós adó

Kezdetben a telefonbeszélgetések időtartamának csökkenésével fog járni a telefonadó bevezetése, de ez az árak csökkenésévt vonja maga után - véli Matolcsy György. A miniszter a tranzakciós adó várható mértékét is elárulta egy jobbikos parlamenti képviselő kérdésére adott írásbeli válaszában.

MTI Gazdaság

Csányi: a hazai bankadó tizenhétszerese az európai átlagnak

Az OTP Bank éves közgyűlése úgy határozott, hogy a részvények névértékére vetítve 100 százalékos osztalékot fizet a részvényeseknek. Csányi Sándor, a bank elnök-vezérigazgatója a közgyűlésen elmondta, az úgynevezett tőzsdei nyereség 161 milliárd forint volt tavaly, a bank konszolidált adózás utáni nyeresége 83,8 milliárd forintot ért el.

Máriás Leonárd Gazdaság

A tranzakciós adó jól jöhet a bankoknak a Moody’s szerint

Közvetett hatása lehet a tranzakciós adónak a magyar bankokra, és mivel nem a pénzintézetekre, hanem a lakosságra és a vállalkozásokra vetik ki, előreláthatóan nem lesz hatással a hitelminősítésükre – nyilatkozta a hvg.hu-nak Simone Zampa, a Moody’s Investors Service pénzintézetekért felelős alelnöke. A vezető elemző szerint a bankok jól is járhatnak, mert a tranzakciós adó bevezetése a bankadó jelentős csökkenésével párosul.

MTI Gazdaság

97,5 milliárd forint a Raiffeisen vesztesége

A Raiffeisen Bank Zrt. 97,5 milliárd forint veszteséggel zárta az elmúlt évet, elsősorban a végtörlesztés és a bankadó hatására - mondta Heinz Wiedner, a pénzintézet vezérigazgatója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

hvg.hu Vállalkozás

A végtörlesztés lökte veszteségbe az FHB-t

Ha nincs a végtörlesztés, több mint 8 milliárd forint adózott eredményt ért volna el az FHB a múlt évben, így viszont 4,8 milliárdos veszteséget volt kénytelen elkönyvelni.Emellett közel 1,7 milliárd forint költség az államtól a válság idején kapott tőke után és az FHB Szolgáltató Zrt. értékesítésén elszenvedett 1,1 milliárd forint veszteség sújtotta a bankot, amely mentesült azonban a bankadó alól.

MTI Világ

Újra Magyarországról cikkeztek a külföldi lapok

A bécsi magyar nagykövet a devizahitelekről, államadósságról és bankadóról nyilatkozott a Kuriernak, a német Frankfurter Allgemeine Zeitung az uniós jog és a magyar politikai helyzet összefüggéseiről cikkezett, a francia Le Monde a magyarországi médiahelyzetről közölt írást.

hvg.hu Gazdaság

Matolcsy véget vet a végtörlesztésnek

Matolcsy György tartotta a bankoknak tett ígéretét, és határidőre benyújtotta a végtörlesztést lezáró javaslatot a parlamentnek. A bankok leírhatják a bankadóból a végtörlesztés és a későbbi devizahiteles-mentő veszteségeik 30 százalékát.

1
5 6 7 8 9
16
Porschéval lopták a cigarettát a dohányboltból a szemétszállítók

Porschéval lopták a cigarettát a dohányboltból a szemétszállítók

Tiszta haszon: ezekre figyeljen, ha haszongépjárművet vásárol

Tiszta haszon: ezekre figyeljen, ha haszongépjárművet vásárol

Jót tett a koronavírus-járvány a Logitechnek, dől a pénz a céghez

Jót tett a koronavírus-járvány a Logitechnek, dől a pénz a céghez

49 milliárd forintos szuperszámítógépet rendelt az EU, ez lehet a világ legerősebbje

49 milliárd forintos szuperszámítógépet rendelt az EU, ez lehet a világ legerősebbje

Pont öt évvel ezelőtt érkezett meg Marty és a Doki a jövőbe

Pont öt évvel ezelőtt érkezett meg Marty és a Doki a jövőbe

Melyik cégnél jó most dolgozni? Íme a Forbes listája

Melyik cégnél jó most dolgozni? Íme a Forbes listája

EU-pénzek elcsalása miatt emelt vádat az ügyészség

EU-pénzek elcsalása miatt emelt vádat az ügyészség

31 éves korábbi modellre bízták a Citadella felújításának vezénylését

31 éves korábbi modellre bízták a Citadella felújításának vezénylését

A címlapról ajánljuk