Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#csúcsgasztronómia

Sz. J. Gasztro

"A vendégeknek főzök, nem az ételkritikusoknak"

Szülei mérnöknek szánták, ám őt mindig is a vendéglátás vonzotta. Franciaországtól Hong Kongig sok helyen megfordult, markáns véleménye van a gasztronómia jelentéséről, vendégeiről távoli rokonként szeretne gondoskodni, és magasról tesz az ételkritikusok véleményére. Neki a vendég a fontos. Végre valaki, aki ezt ilyen határozottan kimondja. A Hertelendy Gourmet Fesztivál kapcsán indított interjú-sorozatunk utolsó felvonásaként Hampuk Zsolttal, a Relais & Châteaux Hertelendy Kastély séfjével beszélgettünk.

Horváth Balázs Gasztro

Lekenyerezett minket Budapest új büszkesége

Az eddigi magas gasztronómiát célzó Michelin-csillagos éttermek mellett most egy bisztró is megkapja a kitüntetést, még ha az érintettek alig hiszik is el. Körülnéztünk a Borkonyhában, ami tulajdonképpen már a kenyérnél megvett minket, de azért végigkóstoltuk a hat fogást.

hvg.hu Gasztro

Széll Tamás elárulta, mi lenne az utolsó vacsorája

Máshol régen felismerték, hogy a csúcsgasztronómia nem pénzkidobás - mondta a Heti Válasznak adott interjúban Széll Tamás, a lyoni Bocuse D'Or szakácsversenyen első magyarként részt vevő és tizedik helyezést elérő séf, aki elárulta, hogyan rohanják le az ellenőrök a versenyzőket, és azt is, hogy mit enne az utolsó vacsoráján.

-gy- Gasztro

A hét receptje: visszahozzuk, ami eltűnt a szocializmusban

Bakszakáll, pozdor, téli spárga, szegények spárgája – ez mind a feketegyökér, ami az átkos ötvenes években még ugyancsak gyakran előfordult a falusi piacokon, s persze a konyhákon. Aztán amint fejlődött a szocializmus, úgy tűnt el. Mostanság viszont a csúcsgasztronómiában mutatkozik.

Harmath Csaba Gasztro

Csúcsgasztró a kastélyban: biztos recept?

Recept: végy egy vidéki kastélyszállót, tégy bele egy külföldön már bizonyos utat bejárt séfet, add hozzá egy este erejéig a mestereit és barátait is, hívj meg hirverés nélkül hedonista vendégeket, reptess be egy AN-2 repülővel csokornyi osztrák újságírót, fűszerezd még néhány magyarral és máris tálalható. Ja, és szórd meg az egészet négy Michelin-csillaggal.

hvg.hu Gasztro

Mit takar a csúcsgasztronómia?

Új sorozat kötetei a könyvesboltokban: Csúcsgasztronómia. A sorozat célja, hogy megismertesse az olvasókkal a gasztronómia élvonalát, bepillantást engedjen abba a sokszor misztifikált világba, amelyről könnyen kiderülhet, nem mindig olyan bonyolult és drága, mint gondolnánk. Az Alexandra sorozatkiadványainak kiválasztásában a Magyar Gasztronómiai Egyesület első embere, a tekintélyes gasztronómiai szakértő, Molnár B. Tamás működik közre. Az alábbiakban az ő gondolatait közöljük.

Miért vagyunk vevők a mérgező karaktergyilkosságra?

Miért vagyunk vevők a mérgező karaktergyilkosságra?

Fizetős Spotify ingyen? Elhúzta a kalózkodós app nótáját a szolgáltató

Fizetős Spotify ingyen? Elhúzta a kalózkodós app nótáját a szolgáltató

Így száguld 333 km/h-val a méregdrága új Alfa Romeo – videó

Így száguld 333 km/h-val a méregdrága új Alfa Romeo – videó

Terézváros adókedvezménnyel segíti a hosszú távú lakáskiadást

Terézváros adókedvezménnyel segíti a hosszú távú lakáskiadást

Hűtlen kezelés gyanújával nyomoznak egy megyei szakképzési centrum kancellárja és gazdasági vezetője ellen

Hűtlen kezelés gyanújával nyomoznak egy megyei szakképzési centrum kancellárja és gazdasági vezetője ellen

Eltűnt a mérgező szag az orosz teherűrhajóról

Eltűnt a mérgező szag az orosz teherűrhajóról

Végighajtott a siófoki vasútállomás peronján egy autós, felhajtott a sínekre és ott elakadt

Végighajtott a siófoki vasútállomás peronján egy autós, felhajtott a sínekre és ott elakadt

Hasbeszélő: Piacon enni jó, pláne pacalcsorbát és ángádzsábúrt

Hasbeszélő: Piacon enni jó, pláne pacalcsorbát és ángádzsábúrt

Rendkívüli ülést hívott össze az Országos Bírói Tanács, miután megírtuk, mit mondott az elnök a bírói függetlenségről

Rendkívüli ülést hívott össze az Országos Bírói Tanács, miután megírtuk, mit mondott az elnök a bírói függetlenségről

A címlapról ajánljuk