Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#csúcsgasztronómia

Sz. J. Gasztro

"A vendégeknek főzök, nem az ételkritikusoknak"

Szülei mérnöknek szánták, ám őt mindig is a vendéglátás vonzotta. Franciaországtól Hong Kongig sok helyen megfordult, markáns véleménye van a gasztronómia jelentéséről, vendégeiről távoli rokonként szeretne gondoskodni, és magasról tesz az ételkritikusok véleményére. Neki a vendég a fontos. Végre valaki, aki ezt ilyen határozottan kimondja. A Hertelendy Gourmet Fesztivál kapcsán indított interjú-sorozatunk utolsó felvonásaként Hampuk Zsolttal, a Relais & Châteaux Hertelendy Kastély séfjével beszélgettünk.

Horváth Balázs Gasztro

Lekenyerezett minket Budapest új büszkesége

Az eddigi magas gasztronómiát célzó Michelin-csillagos éttermek mellett most egy bisztró is megkapja a kitüntetést, még ha az érintettek alig hiszik is el. Körülnéztünk a Borkonyhában, ami tulajdonképpen már a kenyérnél megvett minket, de azért végigkóstoltuk a hat fogást.

hvg.hu Gasztro

Széll Tamás elárulta, mi lenne az utolsó vacsorája

Máshol régen felismerték, hogy a csúcsgasztronómia nem pénzkidobás - mondta a Heti Válasznak adott interjúban Széll Tamás, a lyoni Bocuse D'Or szakácsversenyen első magyarként részt vevő és tizedik helyezést elérő séf, aki elárulta, hogyan rohanják le az ellenőrök a versenyzőket, és azt is, hogy mit enne az utolsó vacsoráján.

-gy- Gasztro

A hét receptje: visszahozzuk, ami eltűnt a szocializmusban

Bakszakáll, pozdor, téli spárga, szegények spárgája – ez mind a feketegyökér, ami az átkos ötvenes években még ugyancsak gyakran előfordult a falusi piacokon, s persze a konyhákon. Aztán amint fejlődött a szocializmus, úgy tűnt el. Mostanság viszont a csúcsgasztronómiában mutatkozik.

Harmath Csaba Gasztro

Csúcsgasztró a kastélyban: biztos recept?

Recept: végy egy vidéki kastélyszállót, tégy bele egy külföldön már bizonyos utat bejárt séfet, add hozzá egy este erejéig a mestereit és barátait is, hívj meg hirverés nélkül hedonista vendégeket, reptess be egy AN-2 repülővel csokornyi osztrák újságírót, fűszerezd még néhány magyarral és máris tálalható. Ja, és szórd meg az egészet négy Michelin-csillaggal.

hvg.hu Gasztro

Mit takar a csúcsgasztronómia?

Új sorozat kötetei a könyvesboltokban: Csúcsgasztronómia. A sorozat célja, hogy megismertesse az olvasókkal a gasztronómia élvonalát, bepillantást engedjen abba a sokszor misztifikált világba, amelyről könnyen kiderülhet, nem mindig olyan bonyolult és drága, mint gondolnánk. Az Alexandra sorozatkiadványainak kiválasztásában a Magyar Gasztronómiai Egyesület első embere, a tekintélyes gasztronómiai szakértő, Molnár B. Tamás működik közre. Az alábbiakban az ő gondolatait közöljük.

Mennyire ősállat és mennyire utánzat a most feltámasztott óriásfarkas?

Mennyire ősállat és mennyire utánzat a most feltámasztott óriásfarkas?

Marabu Féknyúz: Maguk dögtemetőt kapnak

Marabu Féknyúz: Maguk dögtemetőt kapnak

A hatvanéves Kőbán Rita: Elterveztem, többet fogok sportolni

A hatvanéves Kőbán Rita: Elterveztem, többet fogok sportolni

Nem kérnek államfői kegyelmet Gyárfás Tamásnak, akinek néhány héten belül kell börtönbe vonulnia

Nem kérnek államfői kegyelmet Gyárfás Tamásnak, akinek néhány héten belül kell börtönbe vonulnia

HVG Ai5 – Mit okoz nekem ma a mesterséges intelligencia? Mit várhatok holnap?

HVG Ai5 – Mit okoz nekem ma a mesterséges intelligencia? Mit várhatok holnap?

Elkésik, halogat, kicsúszik az időből? Dobjon félre mindent, és olvassa el tippjeinket

Elkésik, halogat, kicsúszik az időből? Dobjon félre mindent, és olvassa el tippjeinket

Vámok helyett minimumárak lehetnek a kínai autóknál Európában

Vámok helyett minimumárak lehetnek a kínai autóknál Európában

Csaknem 100 évesen lett anya egy súlyosan veszélyeztetett teknősfaj példánya – videó

Csaknem 100 évesen lett anya egy súlyosan veszélyeztetett teknősfaj példánya – videó

Vámháború: Trump és Európa is megtette tétjeit

Vámháború: Trump és Európa is megtette tétjeit

A címlapról ajánljuk