#ellenzéki egyeztetés

MLF Itthon

Gesztit és Katona Kálmánt is futtatták Tarlós kihívójaként

Titokban Katona Kálmán indításáról egyezkedtek a baloldali pártok júliusban egy Gyurcsány Ferenc házában rendezett találkozón. Bár akkor cáfolták, hogy a volt MDF-es politikus neve felmerült volna, most több forrás is megerősítette a hvg.hu-nak. De nemcsak a volt minisztert kérlelték, hanem a volt X-faktoros Geszti Pétert is.

MTI Itthon

Fodor Gábor: semmilyen sértődöttség nincs bennünk

A Magyar Liberális Párt (MLP) úgy készül, hogy az áprilisi választás után három fővel önálló frakciót alakít majd a parlamentben – mondta a szervezet vezetője az MTI-nek adott interjújában. Fodor Gábor arról is beszélt, hogy semmilyen sértődöttség nincs bennük azért, mert a szeptemberi ellenzéki egyeztetéseken az MSZP és az Együtt-PM még elutasította a "kinyújtott kezünket". Véleménye szerint a múlt héten megkötött ellenzéki összefogás révén nem csak arra lesznek képesek, hogy közösen kampányoljanak, de arra is, hogy egy kedvező választási eredmény után – a meglévő különbségek ellenére – közösen kormányozzanak.

M. László Ferenc Itthon

És akkor Bajnai azt mondta: ő tényleg hazamegy

Több mint két napon át izzasztották egymást a felek, amíg összerakták a közös ellenzéki listát. Az Együtt úgy próbált harmadik miniszterelnök-jelöltet keríteni, hogy Bajnai Gordon tudta, ennek több szempontból sincs esélye, házon belül végül mégis castingoltak. Ahogy azzal is egyedül maradt, hogy Gyurcsány nem kerülhet fel a listára. Végül kicsin múlott, hogy nem szállt ki a maga kezdeményezte összefogásból.

MTI Itthon

Gyurcsánynak már úgy rémlik, Bajnaiék maradhattak volna le a közös listáról

Gyurcsány Ferenc szerint fennállt annak a veszélye, hogy ha az Együtt-PM nem fogadja el az ellenzéki pártok megállapodását, akkor a választási szövetség kimaradt volna az együttműködésből. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke az MTI-nek adott interjújában azt mondta, lezárták vitáikat, korrekt a viszony az összefogás szereplői között, és igazodni fognak az együttműködést vezető Mesterházy Attila MSZP-elnök kéréseihez.

MTI Itthon

Ellenzéki egyeztetés - a résztvevők nem nyilatkoztak

Egy budapesti családi házban folytatták az egyeztetést szombaton az ellenzéki összefogásban érdekelt pártok vezetői, köztük Mesterházy Attila (MSZP), Bajnai Gordon (Együtt-PM szövetség) és Gyurcsány Ferenc (DK), a megbeszélést a szocialisták készítették elő - értesült az M1 Híradó; a hírműsornak a résztvevők érdemben nem nyilatkoztak.

hvg.hu Itthon

Juhász Péter: Mesterházy nem alkalmas a közös lista vezetésére

Bajnait alkalmasnak tartotta, Mesterházyt viszont nem a közös lista vezetésére Juhász Péter, a Milla elnöke, ezért ajánlotta fel a lemondását. Mint mondta, Bajnait továbbra is "nagyon jó csávónak" tartja, de szerinte már ő is megkopott a folyamatban, ezért harmadik embert javasolt.

hvg.hu Itthon

Gyurcsány: "Viselkedjünk férfiasan"

"Viselkedjünk férfiasan: december 10-éig kérjenek felhatalmazást a demokratikus ellenzéki pártok a testületeiktől, hogy legalább a három nagy párt kezdjen tárgyalást a közös fellépésről" – mondta Gyurcsány Ferenc az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

hvg.hu/MTI Itthon

Kikosarazta az MSZP a kis pártokat

Az MSZP befejezte a szövetségkötési tárgyalásokat – mondta Tóbiás József szocialista frakcióvezető-helyettes kedden újságíróknak, miután kiderült, hogy az MSZP sem a Demokratikus Koalícióval, sem Fodor Gábor liberális pártjával nem köt választási megállapodást.

MTI Itthon

Ellenzéki egyeztetés: itt van Gyurcsány javaslata

Közös listát és közös jelölteket javasolt az MSZP-nek Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke. Elképzelésük szerint a választókerületeket és a listás helyeket a pártok támogatottságának megfelelő arányban osztanák fel, és a DK igényt tartana a közös lista második helyére. Bár csak az MSZP-vel tárgyaltak, az MSZP és az Együtt-PM közötti megállapodáshoz szeretnének csatlakozni - hangsúlyozta. A szocialisták nem nyilatkoztak. Múlt pénteken még egészen másról beszélt a DK elnöke.

-ha Nyüzsi

Bajnai-MSZP-háború: a csőd és a megoldás

Semmi olyasmi nem történt, amit az elmúlt hónapokban nem lehetett pontosan előre látni. Bajnai Gordon 2012-ben a nevét adta a tartalmatlan és színvonaltalan összefogás-giccshez, sőt főszerepet vállalt a népszínműben. Pártja, amely semmiben nem különbözik a legrosszabb MSZP-s és chartás hagyományoktól, most erre megy rá. Pedig lett volna, és még ma is lenne megoldás, ha a felek komolyan gondolnák. De persze nem gondolják komolyan.

MTI Itthon

Elemző: Bajnai érdeke elsősorban az ellenzéki megegyezés

A Századvég elemzője szerint inkább Bajnai Gordon érdeke az MSZP és az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért választói szövetség közötti megegyezés, míg a Political Capital elemzője úgy véli: a baloldali ellenzék minden szereplője számára fontos, hogy legkésőbb ősszel dűlőre jussanak a tárgyalások.

hvg.hu Itthon

Bajnai nemet mondott Mesterházynak

"Azt kezdeményeztem, hogy a három mérhető támogatottsággal rendelkező és együttműködésre hajlandó ellenzéki párt képviselői ne két hónap múlva, hanem már hétfőn kezdjék meg a tárgyalásokat. Meglepetésemre Bajnai Gordon ismét nemet mondott" - panaszolta közleményben Mesterházy Attila, az MSZP elnöke.

1 2 3
Magyar futballedző még nem kapott akkora lehetőséget, mint most Dárdai Pál

Magyar futballedző még nem kapott akkora lehetőséget, mint most Dárdai Pál

Az egyetemi "modellváltás" az értelmiség megleckéztetése

Az egyetemi "modellváltás" az értelmiség megleckéztetése

Bíróság elé áll Macron volt biztonsági főnöke

Bíróság elé áll Macron volt biztonsági főnöke

A szegedi rektor már tudja, kit ültetnek föléjük

A szegedi rektor már tudja, kit ültetnek föléjük

Koronavírus-fertőzésben meghalt a svéd drámaíró, Lars Norén

Koronavírus-fertőzésben meghalt a svéd drámaíró, Lars Norén

Ódry-szobor az SZFE-n: az új vezetés nem törődik az örökös kérésével

Ódry-szobor az SZFE-n: az új vezetés nem törődik az örökös kérésével

Érdemes lehet kivárni a teherbe eséssel a koronavírus-oltást

Érdemes lehet kivárni a teherbe eséssel a koronavírus-oltást

Ingyenes közvécékereső appot készített egy zuglói középiskolás

Ingyenes közvécékereső appot készített egy zuglói középiskolás

A címlapról ajánljuk