szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bajnait alkalmasnak tartotta, Mesterházyt viszont nem a közös lista vezetésére Juhász Péter, a Milla elnöke, ezért ajánlotta fel a lemondását. Mint mondta, Bajnait továbbra is "nagyon jó csávónak" tartja, de szerinte már ő is megkopott a folyamatban, ezért harmadik embert javasolt.

"Ahhoz, hogy olyan listán szerepeljek, amin Gyurcsány Ferenc rajta van, és Mesterházy Attila vezeti, nem tudom adni az arcomat, mert van bennem egy morális gát" – mondta a lemondása csütörtöki felajánlásáról Juhász Péter, a Milla elnöke és az Együtt-PM társelnöke a 444-nek adott interjújában.

Juhász elmondta, mivel ő a Milla-platformot képviseli, így nekik ajánlotta fel a lemondását, de valószínűnek tartja, hogy egyéni képviselőjelölt sem lesz, bár ezt az utat még nyitva hagyja, szintén a körülbelül 100 fős platform döntésétől teszi függővé. Hozzátette, társelnökként a közös listán az első öt hely egyikét kaphatta volna meg.

"A pártban nem csalódtam, csak a konstrukcióban, amibe belement. Kezdő párt vagyunk, nem adnám fel a küzdelmet" – mondta a Milla vezetője az Együtt-PM-ről. Mint mondta, nem tudja még, hogy mihez fog kezdeni ezután, akár az is lehet, hogy a pártban marad, de nem lesz képviselő.

Juhász Péter elmondása szerint Bajnai Gordon nem egyedül döntött az MSZP-vel kötött szövetségről, folyamatosan tárgyaltak, de a Milla vezetője végül egyedül maradt a véleményével, amely szerint szükség van közös listára és ellenzéki együttműködésre, de annak nemcsak mennyisége, de minősége is számít. "A politikai kultúrát akartuk megújítani, de nem érzem az óriás változást" – tette hozzá. Ennek ellenére Bajnairól azt mondta: "imádom, nagyon jó csávó".

"Akik nagyon utálják Orbán Viktort, azoknak ez kielégítő. Csak szerintem ez nem elég a kormányváltáshoz" – mondta Juhász. "Sokan gyűlölik a rendszert, de nem látnak alternatívát, és elvesztették a hitüket, hogy van kire szavazni. Bajnai erodálódott ebben a folyamatban, pedig szerintem alkalmas jelölt lenne, de elfogadom, hogy ez van. Ettől viszont Mesterházy nem lesz alkalmas" – jelentette ki Juhász Péter, aki azt mondta, ő harmadik jelöltet javasolt.

"Nem Mesterházy személyével van bajom, hanem nem hiszem, hogy alkalmas erre. Nem a név a lényeg. Bárki, aki új és hiteles szereplő, alkalmas lenne. Casting nem volt, nem hangzott el se Róna, se Surányi, se más neve. A lényeg az lenne, hogy be tudunk állni valaki mögé, vagy nem. Az MSZP úgy döntött, hogy nem" – mondta Juhász Péter a 444-nek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Harc közben, a fronton halt meg Csád elnöke

Harc közben, a fronton halt meg Csád elnöke

Egyre jobban megéri megújuló energiába fektetni

Egyre jobban megéri megújuló energiába fektetni

Telefonos kampányt indít a Fidesz az ellenzék oltásellenességéről

Telefonos kampányt indít a Fidesz az ellenzék oltásellenességéről