hvg.hu Itthon

68 éves öccsét szúrta meg egy 71 éves férfi

Régóta rossz volt a viszony a két testvér között, ez csúcsosodott ki szerda délután, amikor a báty megszúrta az ágyában fekvő öccsét, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Szurovecz Illés Itthon

Hatvan évig bírta, aztán megszaladt a kés

Idős emberek leginkább elszenvedni szokták a bűncselekményeket, nem pedig elkövetni. De akkor hogyan lesz gyilkos egy büntetlen előéletű, hetvenéves emberből, és mi vár rá a börtönben, ami tele van fiatalokkal? Bölcs vezető lesz, vagy őt fogják a legkönnyebben átejteni? És vajon tényleg azért van egyre több idős rab, mert terjed az idősbűnözés? Abcúg a hvg.hu-n.

hvg.hu Bűnügy

Hét évet kapott a bortolvajt megmérgező fagyállós gazda

Emberölés kísérlete miatt hét év börtönre ítélték azt a vácszentlászlói férfit, aki a fosztogatások miatt fagyállót öntött a meggyborába, és az egyik tolvaj belehalt a mérgezésbe. A Budapest Környéki Törvényszék ítélete szerint leghamarabb 4 és fél év múlva szabadulhat.

Cs. B. Itthon

Húsvéti gyászos mérleg: öt gyilkosság, két emberölési kísérlet

Hat embert öltek meg négy nap alatt hazánkban és hárman váltak majdnem gyilkosság áldozatává. Megdöbbentőek a húsvéti napok alatt történt életellenes ügyek, de az Országos Kriminológiai Intézet munkatársa, Nagy László Tibor arra hívta fel a hvg.hu figyelmét, hogy a rövid időszakból nem lehet következtetéseket levonni. Valószínűnek mondta, hogy ezt követően ismét kevesebb emberölés történik majd, s az előző évekhez hasonlóan, idén is kétszáz körül alakul majd az életellenes bűntettek száma.

hvg.hu Itthon

Több gyilkosság, kevesebb bűncselekmény

Miközben szárnyaló rendőri teljesítményről számolt be a belügyminiszter és az országos rendőr főkapitány az évértékelőikben, a legsúlyosabb bűncselekmények, az emberölések száma ismét emelkedett – derült ki a rendőrség által megküldött adatokból.

MTI Itthon

Elfogták a benzines támadót

Elfogtak a készenléti rendőrök péntek este Hegyeshalomnál egy férfit, akit egy Jászapáti emberölési kísérlettel gyanúsítanak.

MTI Itthon

Meg akarta ölni felesége új barátját egy salgótarjáni férfi

Emberölés előkészülete és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség egy salgótarjáni férfi ellen, aki felesége új barátját akarta megölni tavaly novemberben. A bűncselekmény elkövetésében a rendőrök akadályozták meg - közölte a Nógrád Megyei Főügyészség szóvivője.

MTI Itthon

Elítélték az idős férfi koponyáját betörő rablókat

Egy 23 éves férfira 15 év fegyházbüntetést, míg 18 éves unokatestvérére 11 év börtönt szabott ki csütörtökön, első fokon emberölés kísérletéért a Debreceni Törvényszék - közölte Veszprémyné Szajkó Márta, az intézmény sajtótitkára.

1 2

A címlapról ajánljuk