szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Megromlott a viszonyuk, a férfi ráadásul nagy adósságot halmozott fel.

Kétrendbeli emberölés előkészületében találta bűnösnek a Székesfehérvári Törvényszék azt a fiatal férfit, aki édesanyját és édesapját akarta megöletni. Első fokon, nem jogerősen négy év börtönbüntetést kapott.

A törvényszék közleménye szerint az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője azonban felmentés, illetve enyhítés érdekében fellebbezett.

A vádlott viszonya korábban megromlott a szüleivel és jelentős összegű adósságot halmozott fel. Ezután határozta el, hogy megöleti őket. Januárban két ismerősét megpróbálta rávenni arra, hogy végezzenek a szüleivel, vagy ajánljanak neki valakit, aki erre hajlandó. Mindezért nagyobb pénzösszeget is felajánlott.

Mielőtt azonban a vádlott további lépéseket tett volna, ismerősei tájékoztatták tervéről a szülőket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Bűnügy

Hét évet is kaphat a budapesti ügyvéd, aki négy embert akart megöletni

Vádat emeltek a volt ügyvéd ellen, aki a Fővárosi Főügyészség szerint összesen négy ember megölésére adott megbízást – közölték szerdán. A most 73 éves férfi 2010 márciusában történt kizárásáig ügyvédként dolgozott. Egy családdal volt vitája, a három ember megöléséért több mint másfélmillió forintot adott volna, de feldobták. A holttesteket egy XXII. kerületi építkezésen akarta bebetonoztatni. Később volt élettársa új párját akarta eltetetni láb alól, ám ott szintén mellényúlt, ráadásul kétszer is.