szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem kell leülnie a 10 év börtönt, amire két éve ítélték emberölési kísérlet miatt. Azért nem engedik ki azonnal.

Kegyelmet kapott Áder János államfőtől Kertész Ágnes, akit még 2019-ben ítéltek 10 év börtönbüntetésre emberölési kísérlet miatt, miután végezni próbált az őt éveken át bántalmazó férjével – írja a Blikk.

Az ítélet szerint a nő kábítószert kevert férje italába, majd többször megszúrta, életveszélyesen megsebesítve a férfit. A nő a bíróságon sikertelenül próbálta bizonyítani, hogy több éve bántalmazó kapcsolatban élt férjével, és hogy a sebesüléseket nem is ő, hanem a férfi okozta magának.

A lapnak Lichy József, a nő korábbi ügyvédje megerősítette az értesülést, Kertész Ágnes a kegyelem értelmében 10 év helyett öt év után szabadulhat.

A lap szerint a pár közös kislányát az apa neveli.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hercsel Adél Vélemény

Néha csak a véletlenen múlik, hogy ki marad életben egy bántalmazó kapcsolatban

A napokban kezdte meg tízéves börtönbüntetését az a fiatal nő, aki az éveken át elszenvedett módszeres bántalmazást követően késsel életveszélyesen megsebesítette a férjét. Az esetet természetesen mindketten máshogy mesélik, ám a bírósági ítélet alapján csak a nő bűnhődik, míg hat és fél éves kislányuk az apához kerül.