MTI Karrier

Felvételi 2011: még egy esélyt kapnak, akik nem jutottak be

Közzétették az idei pótfelvételi lehetőségeket a felvi.hu oldalon: azok, akiket sehová sem vettek fel, vagy nem is jelentkeztek, 44 egyetem és főiskola több száz szakja közül választhatnak. A mostani eljárásban már csak egy helyre lehet jelentkezni, a határidő augusztus 9.

hvg.hu Karrier

Túl drága a diploma? Ahova a legkevesebben felvételiztek

Az államilag finanszírozott képzést választók közül idén a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi gazdálkodás szakára jelentkezőknek kellett elérniük a legmagasabb pontszámot, 463-at. Melyik felsőoktatási intézménybe jelentkeztek a legkevesebben?

eduline.hu Karrier

Felvételi 2011: minden eddigi rekordot megdöntött a Corvinus

Kitűnő tanulmányi eredmény, nyelvvizsga és emelt szintű érettségi nélkül egyetlen felvételiző sem juthatott be idén a Budapesti Corvinus Egyetem legnépszerűbb képzéseire. Itt húzták az ország legmagasabb ponthatárait, a csúcstartó 2011-ben is a nemzetközi gazdálkodás lett, ahova 463 pont alatt senkit nem vettek fel.

MTI Karrier

Felvételi 2011: 98 ezren jutottak be valahova

Nyilvánosságra hozták csütörtök este az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat: első körben mintegy 98 ezren nyertek felvételt valamelyik egyetemre, főiskolára. Az államilag finanszírozott képzésben a három legmagasabb pontszám a Budapesti Corvinus Egyetemen kellett a bejutáshoz.

hvg.hu Karrier

Megvannak a ponthatárok: 463 pont kellett a Corvinusra

Kihirdették a felvételi ponthatárokat. Idén az államilag finanszírozott képzést meghirdető intézmények közül a Budapesti Corvinus Egyetemen volt a legmagasabb a ponthatár: a nemzetközi gazdálkodás szakra jelentkezőknek 463 pontot kellett elérniük a sikeres felvételihez, míg a költségtérítés képzést választóknak 454-et.

hvg.hu Karrier

Felvételi 2011: ponthatárok a hvg.hu-n

Több mint 140 ezer egyetemre vagy főiskolára jelentkező diák sorsa dől el csütörtökön este, a felvételi ponthatárok kihirdetésekor. Kövesse nyomon a ponthatárok kihirdetését a hvg.hu-n.

Szabó Fruzsina Karrier

Hogyan számíthatják ki felvételi pontjaikat a diákok?

Idén is komoly a verseny az államilag finanszírozott hallgatói helyekért, az egyetemek és főiskolák ugyanis jóval kevesebb elsőévest vehetnek fel bölcsészettudományi, jogi és gazdasági szakokra, mint 2010-ben. A pontszámítás szabályai is változtak: rosszul járnak azok a diákok, akik emelt szintű érettségi helyett nyelvvizsgával szereztek pluszpontokat.

hvg.hu Karrier

Felvételi ponthatárok: eredmények percről percre a hvg.hu-n

Este nyolc órakor hozzák nyilvánosságra az idei felvételi ponthatárokat: 141 ezer, egyetemre vagy főiskolára jelentkező diák sorsa dől el. A hvg.hu ez alkalomból kora este speciális címlappal készül, és élőben közvetíti az eseményeket. Kövesse nyomon a ponthatárok kihirdetését percről percre!

MTI Karrier

Ma kiderülnek a felvételi ponthatárok

Ma eldől a felsőoktatásba jelentkező csaknem 141 ezer diák sorsa, este nyolc órakor nyilvánosságra hozzák az idei felvételi ponthatárokat. Kövesse nyomon az este eseményeit a hvg.hu-n, esti különkiadásunkban!

MTI Karrier

Egyetemi felvételi: nehéz megjósolni az idei ponthatárokat

Az idén is számítógépes rendszer állítja szakonként országos rangsorba a felsőoktatásba jelentkezőket, a ponthatárokat azonban nehéz megjósolni; a szakemberek szerint a jelentkezések alapján annyi bizonyos, hogy azokon a képzéseken és intézményekben lesznek magas pontszámok, ahol hagyományosan nagy a túljelentkezés. A diákok csütörtök este tudhatják meg, felvételt nyertek-e valamely felsőoktatási intézménybe.

László Éva Lilla Karrier

Milliós tandíjak: íme, a legdrágább egyetemi szakok

Gazdálkodás és menedzsment, turizmus-vendéglátás, valamint pénzügy és számvitel szakra felvételizik idén a legtöbb egyetemre vagy főiskolára bejutni vágyó diák. Mennyibe kerül a költségtérítéses képzés a „top szakokon”, és melyek a legdrágább képzések? Utánajártunk.

Karrier

Az öt legnépszerűbb szak és hazai egyetem 2011-ben

Többen jelentkeztek informatikai, természettudományi, műszaki, orvosi és művészeti képzésekre, bölcsészettudományi és társadalomtudományi területen azonban kevesebben szeretnének továbbtanulni – derül ki a legfrissebb jelentkezési adatokból.

1 2
FAZ: Orbánnak minden bajáról Soros jut eszébe

FAZ: Orbánnak minden bajáról Soros jut eszébe

Fekete-Győr: 2022 valódi korszakváltás lesz

Fekete-Győr: 2022 valódi korszakváltás lesz

A szomszédban sem akar csitulni a járvány

A szomszédban sem akar csitulni a járvány

Az etióp hadsereg elfoglalta a lázadó tartomány székhelyét

Az etióp hadsereg elfoglalta a lázadó tartomány székhelyét

3000 éves sírokat találtak az Andrássy-kastély udvarán

3000 éves sírokat találtak az Andrássy-kastély udvarán

Két legyet egy csapásra: kényelmesebb és takarékosabb is az okosotthon

Két legyet egy csapásra: kényelmesebb és takarékosabb is az okosotthon

Milánóban hamarosan már hidrogénmeghajtású vonatokon utazhatnak

Milánóban hamarosan már hidrogénmeghajtású vonatokon utazhatnak

Joe Biden kisebb balesetet szenvedett

Joe Biden kisebb balesetet szenvedett

A címlapról ajánljuk
Még több hír a METRO támogatásával