#görög adósság

MTI Gazdaság

Levegőhöz juthat a görög gazdaság

A következő napokban véglegesíthetik a megállapodást Görögország és nemzetközi hitelezői között az ország adósságkönnyítéséről, valamint a vészhelyzeti mechanizmusról is – mondta Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság alelnöke az euróövezet pénzügyminisztereinek brüsszeli ülése után hétfőn.

HVG Gazdaság

Amikor a görögök engedték el a németek adósságát

Micsoda szégyen, hogy az adósságválságban fuldokló görögökkel ilyen szigorúan bánnak (elsősorban) a németek, hiszen fordított helyzetben, 1953-ban az athéni politikusok sokkal nagyvonalúbbak voltak az NSZK-val - háborognak hetek óta sokan az interneten.

Iliás-Nagy Katalin - Fazekas Zsuzsanna Nagyítás

A görögök nehéz hete és a véres péntek

Több ezer bevándorló a magyar határnál, megoldatlan, de fizetésképtelenséggel fenyegető görög válság, véres merénylet Tunéziában, halálos hőség Pakisztánban, Szent Iván-éji ünnepségek és vallási fesztiválok. Képes összeállításunk a hét legfontosabb eseményeiből.

MTI Világ

Világháborús kátérítést követel Athén a németeken

A Sziriza szerint Berlin mintegy 162 milliárd euróval, a 315 milliárd eurós görög államadósság nagyjából felét kitevő összeggel tartozik Athénnak a második világháború óta. A náci Németország Görögországban is rémtetteket hajtott végre. Egy német SPD-s politikus szerint "kínos, hogy a gazdag Németország adósságai visszafizetését követeli a szegény Görögországtól, de még csak tárgyalni sem hajlandó a náci Németország által kikényszerített hadikölcsön megtérítéséről".

MTI Gazdaság

A német pénzügyminiszter hangnemváltást vár Athéntól

Előnyös lenne, ha az új görög kormány változtatna a hangnemén, mert a jelenlegi retorika mellett az euróövezeti társországok lakosságát nehéz meggyőzni arról, hogy a közösségnek támogatnia kell Görögországot - mondta a német pénzügyminiszter egy vasárnapi interjúban.

MTI Gazdaság

Megvan a döntés: négy hónapot kaptak még a görögök

Négy hónappal meghosszabbították Brüsszelben a Görögországgal kötött hitelmegállapodást - közölték európai uniós tisztviselők. Athén csütörtökön hivatalosan kérelmezte az eurócsoportnál, hogy hat hónappal hosszabbítsák meg az euróövezettel kötött keretmegállapodását. Az új görög baloldali kormánynak hétfőig elő kell állnia a reformintézkedésekkel.

hvg.hu Gazdaság

50 évre nyújtanák el a hitelek visszafizetését

Egy görög javaslat az első európai hitelcsomag eddigi átlagos futamidejét 20 évvel meghosszabbítaná: ezzel elérnék, hogy kevésébé kelljen tartaniuk az adósság finanszírozhatóságától, és a tőkerészt is lassan elinflálnák. Az európai államok eközben persze kamatbevételektől esnek el - írja a Die Zeit német hetilap online kiadása.

MTI Gazdaság

Már 70 százalékos görög adósságleírásról szólnak a hírek

A korábban tervezettnél nagyobb mértékű lehet, akár a 70 százalékot is meghaladhatja a magánbefektetők vesztesége az önkéntes adósságleírás során - mondta görög pénzügyminiszter kedden. Evangelosz Venizelosz képviselőknek beszélt arról, hogy "új tények alapján nagyon komoly tárgyalások folynak. Immár az eredetinél sokkal nagyobb magánbefektetői adósságleírásról beszélünk".

hvg.hu Gazdaság

Megszakadtak a görög adósságról szóló tárgyalások

Váratlanul összeomlottak a görög államadósság átstrukturálásáról szóló tárgyalások a magánpiaci hitelezőkkel. Valószínűbbé vált ezzel, hogy több mint 60 év után Görögország lesz az első olyan fejlett ország, mely teljes államcsődöt jelent - írta a Portfolio.hu a Financial Times beszámolója alapján.

Zentai Péter EU

Papandreu szabadulna a gyilkos ölelésből. De lesz-e népszavazás?

Nem valószínű, hogy valóban sor kerül a referendumra, amelynek már a bejelentése is pánikot okozott világszerte. Legalábbis Dimitrisz Katszikasz, a tekintélyes athéni agytröszt, a Hellenic Foundation for European and Foreign Policy (ELIAMEP) munkatársa szerint, aki a hvg.hu-nak adott interjúban felhívja a figyelmet egy általában elhanyagolt szempontra: Törökország egyre intenzívebben provokálja – katonailag is – hazáját, feltételezhetően azért, hogy nemcsak Görögországra, hanem az Európai Unióra is nyomást gyakoroljon.

MTI Gazdaság

Patthelyzet az EU-csúcson

Patthelyzet alakult ki az átfogó euróövezeti mentőcsomagról szóló tárgyalásokon a bankok képviselői és az euróövezeti szakemberek között - a felek egyelőre nem tudnak megállapodni a görög adósságleírás magánbefektetői részvételének módjáról és mértékéről - jelentették a tárgyalásokat jól ismerő források a Dow Jones üzleti hírügynökségnek szerda kora este.

MTI Gazdaság

Görögországnak októberben kifújnak a készletei

A görög kormánynak nagyjából október közepéig van elegendő pénze ahhoz, hogy kifizesse kötelezettségeit, egyebek mellett az állami alkalmazottak bérét, és a nyugdíjakat – mondta egy televíziós interjúban a görög pénzügyminiszter-helyettes.

MTI Gazdaság

Leírhatják a görög adósság harmadát-negyedét

A német Allianz biztosítótársaság, a világ legnagyobb kötvénybefektető alapjának, a Pimcónak a tulajdonosa 25-30 százalékos leírást javasol a görög adósságrendezés magánbefektetői hozzájárulásaként - idézték a társaság vezetését németországi lapok hétfőn.

1 2
Gulyás elmondta, hogy ötmillió beoltottnál milyen korlátozásokon enyhíthetnek

Gulyás elmondta, hogy ötmillió beoltottnál milyen korlátozásokon enyhíthetnek

Ötszáznál is kevesebben moziztak a hétvégén Magyarországon

Ötszáznál is kevesebben moziztak a hétvégén Magyarországon

Felmérés: a fővárosiak elsöprő többsége nem támogatja a kínai egyetemet

Felmérés: a fővárosiak elsöprő többsége nem támogatja a kínai egyetemet

Majtényi László is csatlakozik az ATV elleni bojkotthoz

Majtényi László is csatlakozik az ATV elleni bojkotthoz

Ez egy esős péntek lesz

Ez egy esős péntek lesz

Tulajdonosi hátterét titkoló delaware-i cég vette meg Andy Vajna egykori villáját

Tulajdonosi hátterét titkoló delaware-i cég vette meg Andy Vajna egykori villáját

A természetvédelmi aggályok ellenére hóágyúval és ratrakkal támadnának rá a Kékesre

A természetvédelmi aggályok ellenére hóágyúval és ratrakkal támadnának rá a Kékesre

Élő tévéinterjút adott az ír elnök, de a kutyája ennek a legkevésbé sem örült

Élő tévéinterjút adott az ír elnök, de a kutyája ennek a legkevésbé sem örült

A címlapról ajánljuk