Vigyázat, menőnek tűnik, de combos bukta lehet a házi sörfőzde
A hazai sörgyártás bevételei egyenletesen növekedtek az elmúlt 3 évben, de a piaci szereplők között rendkívüli módon hiányoznak a közepes méretű üzemek.
A hazai sörgyártás bevételei egyenletesen növekedtek az elmúlt 3 évben, de a piaci szereplők között rendkívüli módon hiányoznak a közepes méretű üzemek.
Sokáig, ha művelt hazai sörivó meghallotta azt a kifejezést, hogy házi sör, leginkább valami lenézett, kisüzemileg gyártott, többnyire, pasztörizálatlan, ászoksörre asszociált. Aztán a kézműves sör köztudatba kerülésével, és a sokat emlegetett sörforradalommal minden megváltozott. Az egyre-másra születő vagy újjászülető főzdék, és az igazi otthonfőzők felbukkanása megváltoztatta az ínyencek házi sörről alkotott véleményét is.
Péntektől ismét sörhabban úszik a patinás Palotanegyed. Itt a kézműves sörök őszi fesztiválja, megszokott kedvencek és sok újdonság szeptember 6-8. között a VI.Főzdefeszten.
Víz, maláta- vagy árpakávé, cukor, komló, élesztő és néhány nap türelem. Na, mi lesz ebből? Persze, hogy házi sör, ami „valóságos benzinje a szívnek”.