Tóth Richárd Itthon

A hétvége, amikor gyereknevetéssel keveredik a kábítószer

Hiába jelentek meg a rendőrök a Hős utcában, a drog maradt, sőt, tovább terjedt. Mellette ott van a lakhatási bizonytalanság, a szegregátumra a bontás vár. Ide szervezett alkotótábort a helyi gyerekeknek egy civil közösség. Riport biofűvel és gyerekmosollyal, kitöréssel és színezővel.

Tóth Richárd Itthon

Kőbánya fideszes polgármestere behívná a rendőrséget a drogválság miatt

Kőbánya egyre több utcáján „a tudatmódosító szert használó, illetve annak hatása alatt álló személyek tömegesen vannak jelen a közterületeken, ahol gyakran nyilvánosan követik el a tudatmódosító szer fogyasztását, garázdaságot, sértik a közerkölcsöt és a köztisztaságot”. Ezt állítja a fideszes polgármester, ezzel kvázi elismerve: miután a Hős utcában és környékén a megemelt rendőri jelenlét csak eltakarta a problémát, a kábítószer terjesztői és fogyasztói más helyeket kerestek maguknak. A kerületvezető kétségbeesett előterjesztést nyújtott be a képviselő-testületnek: belügyminiszteri és rendőri intézkedést kérne a drogválság miatt.

hvg.hu Itthon

Tinédzserek árulták tinédzsereknek a herbált - videó

A 19 éves és 18 éves gyanúsítottak a gyanú szerint fiatalkorúaknak árulták a dizájnerdrogot. A Pest megyei rendőrök a napokban elfogták őket, pénteken előzetesbe is kerültek. A herbál egy részét a tetőcserepek alatt rejtegették.

hvg.hu Bűnügy

Harminc deka herbált rejtegetett a kenyértartóban

Pénteken tartottak házkutatást egy nyíregyházi lakásban, ahol harminc deka pszichoaktív anyagot találtak, a rendőrség fotói szerint volt, amelyik borsikafűnek volt álcázva - közölte a police.hu.

MTI Bűnügy

Mérgező herbált árult egy szegedi drogbanda

Drogkereskedelemmel gyanúsítanak a szegedi rendőrök három férfit és egy nőt. Herbált árultak, amitől egy férfi olyan súlyos állapotba került, hogy azóta is kórházban kezelik.

Szlavkovits Rita Itthon

„Engedély nélküli emberkísérletek folynak”

Évekig marihuánáztak, aztán egy időben rácsúsztak a herbálra, ami olcsóbb ugyan, viszont pár hét alatt függővé lehet tőle válni. A hasonló szintetikus cannabisszármazékok árusítása legális, bárki számára hozzáférhető az interneten. Mire egy-egy szert betiltatának, már rég a módosított verziói futnak a piacon. Krisztián és Enikő karácsony előtt kritikus állapotba került az egyik szállítmánytól, és most elhatározták, alapítványt hoznak létre, hogy bemutassák, a herbál mennyire durva.

MTI Itthon

Herbált árult anya és fia Tiszadobon

Két drogárust, anyát és fiát vette őrizetbe a rendőrség Tiszadobon. Azután buktak le, hogy egy férfi bejelentést tett a rendőrségen, mert kiskorú nevelt gyermekei valamilyen növényi származéktól rosszul lettek és kórházba kerültek.


A címlapról ajánljuk