Hercsel Adél Kult

Halál Csipkerózsikára? Éljenek a "feminista" mesék?

Vajon mit veszítenek, ha veszítenek egyáltalán a kislányok, ha kizárólag megmentésre váró, „passzív” hercegnőkről szóló tündérmesékkel találkoznak? Egyáltalán hogyan hatnak a mesék a női szerepek megélésére? Mennyiben befolyásolja a lányok mentalitását és későbbi esélyeit, ha gyerekként nem igazán találkoznak kiemelkedő női teljesítménnyel? Szakértőket kérdeztünk egy új piaci trendről, a gyerekkönyvpiac "feminista" fordulatáról.

MTI Shake

Hazatért a breton hercegnő ötszáz éves szíve

Ötszáz év után visszatért a Franciaország középső vidékén fekvő blois-i királyi kastélyba I. Anna szíve, amelyet a breton hercegnő testétől külön, Nantes-ban helyeztek nyugalomra egy arany ereklyetartóban 1514-ben.

hvg.hu Shake

Élénkítik a brit gazdaságot a Middleton-imitátorok

Több mint egymilliárd font pluszbevétellel gyarapították az elmúlt egy évben a brit gazdaságot Kate Middleton utánzói. Vilmos herceg polgári származású felesége minden nyilvános megjelenésével újabb és újabb divathullámot indít el: öltözetét, sminkjét, hajviseletét napokig elemzik divatszakértők a brit lapok celebrovataiban - és a hercegnő mindig a legkiválóbb értékeléseket kapja.

MTI Shake

Pert nyert a svéd hercegnő egy kiadó ellen: nem terhes

Egy hamburgi bíróság 400 ezer eurós (107 millió forint) kártérítést ítélt meg csütörtökön Madeleine svéd hercegnő számára egy német kiadóval szemben, amely lapjaiban valótlan pletykákat terjesztett róla.

Shake

Feleségül mehet a hercegnő a fitneszedzőjéhez - videó

Bár a legtöbb királyi hír a brit uralkodóházról szól a nemzetközi sajtóban, a többi európai monarchiának is megvannak a maga tündérmeséi. A svéd koronahercegnő például, ha nem is a lovászához, de egy fitneszedzőhöz megy feleségül. Svédország ezt egyáltalán nem bánja, csak legyen már egy hetedhét országra szóló lakodalom.


A címlapról ajánljuk