#lencse

Most tényleg érdemes lencsét enni, de nem a pénz miatt
 

Most tényleg érdemes lencsét enni, de nem a pénz miatt

Ahogy sokan a halat szinte csak karácsonykor fogyasztják, a lencséből készült ételek újévkor értékelődnek fel. Január elsején szinte kötelező lencsét enni, különben a babona szerint nem áll pénz a házhoz. Bár semmilyen módon nem bizonyított, hogy meg lehet gazdagodni egy kiadós lencsefőzelék elfogyasztásától, mégis minden évben készítjük, mellé pedig sertéshús dukál, hiszen a disznó kitúrja a szerencsét. Itt van minden, amit a lencséről tudni érdemes.

Szász Eszter Szász Eszter







Minden második magyarnak rossz a szeme
 

Minden második magyarnak rossz a szeme

Könnyen meg tudunk feledkezni arról, mennyire fontos, hogy lássunk. De gondoljon arra, hogy a környezetéből érkező ingerek 80%-át a szemén keresztül észleli – ezt a tényt ismerve máris felértékelődik ez az egyébként természetesnek tűnő „adottság”.

Optic World Optic World




Michelin- csillagos fogások a fedélzeten
 

Michelin- csillagos fogások a fedélzeten

Többek között a zöld puy lencse és a különféle gombák a kedvenc alapanyagai Régis Marcon, három Michelin-csillagos séfnek, akinek ételkreációit jövő héttől az Air France légitársaság hosszú távú járatain is meg lehet kóstolni.

hvg.hu/turizmus.com hvg.hu/turizmus.com

Tökéletes szerencsehozó lencse – recept
 

Tökéletes szerencsehozó lencse – recept

Lencsét enni az év első napján kötelező: nehogy már pont a saját szerencsénket pénecoljuk el. Ha mégsem hozná meg a várva várt bőséget és gazdagságot, legalább nem mi leszünk a hunyók.

H.A.-Gy.Zs. H.A.-Gy.Zs.