MTI Világ

Orbán is ott lesz a szombati migrációs csúcson Bécsben

Christian Kern osztrák kancellár meghívására migrációs csúcsot tartanak szombaton Bécsben, ahol tíz ország vezetői tárgyalnak a menekültügyi intézkedésekről. A találkozón Orbán Viktor magyar miniszterelnök is részt vesz.

hvg.hu Itthon

Orbán: Minden nálunk regisztrált menekültet visszaveszünk Ausztriától

Magyarországra látogatott Christian Kern osztrák kancellár, aki az Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott megbeszéléseket követően közös sajtótájékoztatót tartott a magyar kormányfővel. Orbán megígérte, hogy minden nálunk regisztrált menedékkérőt visszaveszünk Ausztriától, és azt is megpróbálta megmagyarázni, hogy hogyan értette a Donald Trumpot támogató beszédét.

MTI / hvg.hu Világ

Máris beszólt az új osztrák kancellár Orbán Viktornak

"Illúzió" azt gondolni, hogy a menekültek jelentette problémát ki lehet iktatni azzal, hogy az államot vezérelvű berendezkedéssé változtatjuk, ahogy azt Orbán Viktor magyar miniszterelnök teszi – ezt mondta újságíróknak kedden az új osztrák szövetségi kancellár a Kleine Zeitung című osztrák újság honlapja szerint. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csalódottságát fejezte ki a nyilatkozattal kapcsolatban.

1 2

A címlapról ajánljuk