szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Christian Kern felügyelőbizottsági tag lett az RZSD-nél.

Az 53 éves szociáldemokrata politikust és menedzsert, aki korábban az osztrák vasúttársaság vezetője is volt, Oroszországban a dpa német hírügynökség szerint főként azért becsülik, mert ellenzi a kelet-ukrajnai konfliktus miatt elrendelt uniós szankciókat.

Az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) volt elnöke 2016 májusa és 2017 decembere között töltötte be a kancellári tisztséget.

Kern még kancellári tisztségben – a 2017-es Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon – bírálta az Oroszország ellen elrendelt európai uniós büntetőintézkedéseket. Hivatali ideje alatt alapozták meg az úgynevezett szocsi párbeszédet is. A tudományok, művészetek és képzés fejlesztését szolgáló orosz-osztrák bilaterális civiltársadalmi fórum hivatalosan 2019 májusában kezdte meg működését.

Az APA osztrák hírügynökség megjegyezte, hogy más osztrák politikusok is igyekeznek fenntartani a jó kapcsolatotokat Oroszországgal. Wolfgang Schüssel volt kancellár például nemrég a Lukoil orosz olajvállalat felügyelő bizottságának tagja lett. Az osztrák néppárti politikus 2000 februárja és 2007 januárja között töltötte be a kancellári tisztséget.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Techet Péter Világ

Mi jön most Ausztriában?

Miközben sok tekintetben beomlott vasárnap az osztrák második köztársaság, a Zöldek kivételével minden párt azért elégedett lehet. Ez pedig mégiscsak a választópolgárok kilencvenhét százalékát jelenti. Mi jön nyugati szomszédunknál a választások után?

Tényleg minden biopamut, amit ezen a néven adnak el?

Tényleg minden biopamut, amit ezen a néven adnak el?

Orbán Viktor szerint a magyar ellenzék olyan, mint a kolbász

Orbán Viktor szerint a magyar ellenzék olyan, mint a kolbász

Még 86 évesen is esztergált az egykori focifenomén

Még 86 évesen is esztergált az egykori focifenomén